کد خبر: 1247492
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
طبق تأکید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حق سلامت، تحمیل آگاهانه سوء‌تغذیه طولانی‌مدت و کم‌آبی به مردم فلسطین فاجعه‌ای بهداشتی را رقم زده‌است
زهرا چیذری 
جوان آنلاین: فاجعه انسانی در غزه با شیوع بیماری‌های واگیردار خفته‌ای همچون فلج اطفال ابعاد تازه‌ای یافته‌است. در حالی که چندی پیش سازمان جهانی بهداشت و یونیسف نسبت به شیوع این بیماری‌ها در غزه هشدار داده بودند، طی روز‌های اخیر نخستین مورد ابتلا به فلج اطفال در غزه پس از ۲۵ سال از کنترل این بیماری در این منطقه تأیید شد. ماجرا وقتی بغرنج‌تر می‌شود که بدانیم در غزه برای درمان کودکان بیمار این باریکه که به دلیل سوء‌تغذیه، آب آلوده و پخش شدن فاضلاب در شهر بیمار می‌شوند، هیچ بیمارستان امنی وجود ندارد. این نکته‌ای است که «تدروس آدهانوم» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هم به آن اذعان داشته‌است. با وجود این، گسترش بیماری‌های واگیر در نوار غزه نگرانی‌هایی را هم در میان کارشناسان بهداشتی رژیم صهیونیستی ایجاد کرده‌است؛ به گونه‌ای که آن‌ها نظامیان صهیونیست را علیه این ویروس واکسینه می‌کنند. با وجود این، رژیم صهیونیستی همچنان از رسیدن دارو، غذا و واکسن به باریکه غزه ممانعت می‌کند تا نسل‌کشی گسترده و ترور بیولوژیک را شاهد باشیم. 
 
۱۱ ماه پس از آغاز حمله نظامیان صهیونیست به نوار غزه، نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم غزه در حملات صهیونیست‌ها کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند. نسل‌کشی صهیونیست‌ها، اما به بمباران‌های وسیع غیرنظامیان در غزه خلاصه نمی‌شود و به تعبیر تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حق سلامت، تحمیل آگاهانه سوء‌تغذیه طولانی‌مدت و کم‌آبی به مردم این منطقه فاجعه‌ای بهداشتی را رقم زده‌است. 
 
 بیداری بیماری خاموش 
بیماری فلج اطفال از سال‌ها پیش در دنیا ریشه‌کن شده‌بود. این بیماری از سال ۱۹۸۸ به دلیل کارزار‌های گسترده واکسیناسیون تا ۹۹ درصد ریشه‌کن شد و تلاش‌ها برای از بین بردن کامل آن در سراسر جهان ادامه دارد. فلج اطفال یک بیماری بسیار مسری است و می‌تواند سبب فلج و حتی مرگ شود. این بیماری حالا پس از ماه‌ها نسل‌کشی صهیونیست‌ها پس از سال‌ها دوباره در غزه بیدار شده تا زنگ خطری برای فاجعه‌های بهداشتی بعدی در این منطقه باشد. 
حالا آنطور که آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) خبر داده اولین مورد فلج اطفال در غزه پس از ۲۵ سال ثبت شد. 
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: «سازمان بهداشت جهانی تأیید کرده‌است که یک نوزاد ۱۰ ماهه در غزه پس از ابتلا به ویروس فلج اطفال، فلج شده‌است.»
پیشتر وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده‌بود: نوار غزه در نتیجه وضعیت اسفبار ناشی از جنگ، محرومیتی که توسط رژیم صهیونیستی بر مردم اعمال می‌شود و آنان را از دسترسی به مایحتاج اولیه زندگی محروم می‌کند، به منطقه اپیدمی فلج اطفال تبدیل شده‌است. 
همچنین پزشکان فلسطینی در نوار غزه نسبت به افزایش شیوع بیماری‌ها و اپیدمی‌ها در میان آوارگان در اردوگاه‌ها و پناهگاه‌ها به دلیل تجمع تعداد زیاد آوارگان در فضا‌های محدود هشدار داده بودند. 
«اسماعیل ثوابته» مدیر دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه تأکید کرده‌بود که رژیم اسرائیل عمداً وضعیت انسانی در این منطقه را وخیم می‌کند، زیرا شبکه‌های آب و فاضلاب را در بیشتر مناطق نوار غزه ویران کرده‌است و با بستن تمام گذرگاه‌ها در نوار غزه از ورود کمک‌های بشر دوستانه به نوار غزه جلوگیری می‌کند. «مروان الهمص» مدیر بیمارستان‌های صحرایی هم در نوار غزه در ۲۸ مرداد با اشاره به وضعیت نامناسب بهداشتی، از شیوع ویروس فلج اطفال در این منطقه خبر داده‌بود. طبق تأکید وی ۵۰۰ هزار کودک زیر ۱۰ سال در نوار غزه نیاز به واکسن دارند و پیش‌بینی می‌شود که ۲۰۰ نفر از این کودکان به فلج اطفال مبتلا شده‌باشند. 
به گفته این مسئول فلسطینی، رژیم اشغالگر شرایط شیوع ویروس فلج اطفال را ایجاد کرده و همزمان نظامیان خود را در مقابل این بیماری واکسینه می‌کند. در همین رابطه سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داده‌بود که وزارت بهداشت این رژیم به ارتش توصیه کرده که نظامیان خود را در برابر ویروس فلج اطفال به دلیل شیوع این ویروس در نوار غزه واکسینه کنند. 
 
 فروپاشی نظام بهداشتی در غزه
ماجرای فروپاشی زیر‌ساخت‌های بهداشتی در غزه، اما می‌تواند چالش‌های بزرگ‌تری به همراه داشته‌باشد. به گزارش یورو نیوز تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حق سلامت، به خبرنگاران در ژنو گفت که تنها چند روز پس از شروع جنگ در نوار غزه «آسیب‌های جبران‌ناپذیری به زیرساخت‌های بهداشتی» در این منطقه وارد شد. 
او در ادامه گفت که همزمان با بمباران بی‌امان اسرائیل، مراکز بهداشتی و درمانی در غزه ماه‌ها تحت شرایط بحرانی بود و با وجود دسترسی بسیار محدود به تجهیزات پزشکی به بیماران و مجروحان خدمات ارائه می‌کردند. 
خانم موفوکنگ با بیان اینکه این جنگ از ابتدا حق سلامت را نشانه گرفته‌بود، تأکید کرد که «نظام بهداشتی در غزه کاملاً از بین رفته‌است». 
سازمان بهداشت جهانی چندی پیش اعلام کرد که بیمارستان الشفا، بزرگ‌ترین بیمارستان غزه، با محاصره اسرائیل با خاک یکسان شده‌است و اجساد زیادی آنجا روی زمین افتاده‌اند. 
خانم موفوکنگ گفت تاکنون پاسخی از اسرائیل درباره نگرانی‌هایی که از این وضعیت مطرح کرده‌بود، دریافت نکرده‌است. 
او افزود: بدیهی است که اسرائیل «با بمباران‌های خود در حال کشتار و وارد کردن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به غیرنظامیان فلسطینی» است. 
این کارشناس با متهم کردن اسرائیل به «نسل‌کشی» افزود: «آن‌ها همچنین آگاهانه و عمداً قحطی، سوء‌تغذیه طولانی‌مدت و کم‌آبی را به این منطقه تحمیل کرده‌اند.»
 
 ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی در سایه شیوع بیماری
این نسل‌کشی و قحطی آگاهانه به قطع مسیر‌های غذا‌رسانی و آب آشامیدنی مردم غزه محدود نمی‌شود. نبود آب آشامیدنی و آلودگی فاضلاب در شهر غزه بیماری‌های خفته‌ای را بیدار کرده که ممکن است فاجعه انسانی در این منطقه را به حد اعلی برساند. همچنان که شاهد بروز بیماری فلج اطفال در این منطقه هستیم، آن هم سال‌ها بعد از ریشه‌کن شدن این بیماری. 
دیده‌بان حقوق بشر اروپا - مدیترانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ممانعت [رژیم]اسرائیل از ورود تجهیزات نظافتی به غزه در راستای تثبیت جنایت کشتار جمعی است. اقدام مقام‌های اسرائیلی در تحمیل محاصره ظالمانه علیه غزه و ممانعت از ورود کمک‌ها و کالا‌های اساسی را که برای زندگی در غزه مورد نیاز است، محکوم می‌کنیم. 
در این بیانیه آمده‌است: اوضاع حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی در سایه شیوع بیماری‌های واگیردار و شرایط سخت معیشتی نابسامان است. 
این مرکز حقوق بشری تأکید کرد: ما در قبال تبعات وخیم تداوم بغرنج‌سازی اوضاع انسانی در غزه و ممانعت تل‌آویو از ورود تجهیزات بهداشتی، نظافت شخصی و مواد گندزدایی و دیگر لوازم مربوطه، به شدت نگران هستیم. این اقدام [رژیم]اسرائیل سبب شیوع بیماری‌های واگیردار، پوستی، هپاتیت و دیگر بیماری‌ها می‌شود. دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه بیان کرد: تداوم اقدامات [رژیم]اسرائیل و محروم کردن ساکنان غزه از تجهیزات و وسایل نظافتی فاجعه بهداشتی رقم خواهد زد. محاصره غزه و بستن همه گذرگاه‌های منتهی به آن و ممانعت از امدادرسانی موجب بحرانی شده‌است که زندگی و سلامت ساکنان غزه را به شدت تهدید می‌کند. همچنان که طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، ۱۰ هزار بیمار سرطانی در این باریکه به سبب فروپاشی سیستم سلامت و ادامه جنگ با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. 
 
 ترور بیولوژیک هدفمندی
دبیر کل جنبش ابتکار ملی فلسطین هم از جنگ بیولوژیک رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه غزه خبر می‌دهد. 
به گفته وی در حال حاضر حدود ۷۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیت عفونی هستند و بیماری فلج اطفال در میان بچه‌ها شیوع پیدا کرده و هزاران هزار کودک مبتلا به عفونت‌های پوستی هستند. 
هر چند صهیونیست‌ها نظامیان خود را علیه بیماری‌هایی که عمداً یا به واسطه فقدان زیرساخت‌های بهداشتی در غزه در حال گسترش است، واکسینه می‌کنند تا ترور بیولوژیک هدفمندی را رقم بزنند، اما همچنان که فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل می‌گوید «فلج اطفال بین کودکان فلسطینی و صهیونیستی تفاوتی قائل نخواهد شد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
Mohieddin
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
0
1
با امریکا لازم نیست تام جری بازی کنیم. مستقیم با آمریکایی های جلاد گفتگو و به آنها گوش زد شود اگر تا ضرب‌الاجل مشخص صهیونیست خونخوار از غزه خارج نشود با تمام قوا به سرزمین های اشغالی یورش می بریم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار