کد خبر: 1195704
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۲

جوان آنلاین: محمد ایمانی در کانال تلگرامی خود نوشت:

پس از سومین حمله موشکی و پهپادی انصارالله به بندر ایلات، ارتش اسرائیل اعلام کرد: "برای مقابله با پرتابه‌هایی که از سمت یمن شلیک می‌شود، ۲ ناوچه ساعر۵ را در آب‌های جنوبی مستقر کرده است".

اما نکته قابل تامل چیست؟ ساعر۵، همان ناوچه‌ای است که در جنگ ۳۳ روزه در سال ۱۳۸۵، توسط حزب الله لبنان منهدم شد.

این ناوچه، توسط شرکت آمریکایی «نورثروپ گرومن» ساخته، و با تجهیزات سونار، اژدر، پرتاب‌کننده موشک، قابلیت‌های جنگ الکترونیک و فریب، توپ دفاع نزدیک، پد و آشیانه هلیکوپتر تجهیز شده بود.

روی ناوچه، سیستم‌های فریب دهنده اژدر نصب شده که به همراه پرتاب کننده چف، باعث منحرف شدن اژدر یا موشک متخاصم می‌شوند؛ بنابراین انهدام یکی از آن‌ها توسط موشک حزب الله، به رویدادی تحقیر آمیز و ابهت شکن برای اسرائیل تبدیل شد.

در سومین روز از جنگ تحمیلی اسرائیل، دبیر کل حزب‌الله در حال سخنرانی بود و شبکه‌ها به طور مستقیما پخش می‌کردند. سید حسن نصرالله در میانه سخنرانی گفت: «به این کشتی اسرائیلی روی دریا نگاه کنید که چگونه مورد هدف قرار می‌گیرد و در آتش خواهد سوخت.».

حزب الله با شلیک موشک کروز نور، ناوچه پیشرفته ساعر ۵ را هدف قرار داد. این ضربه، از سال ۱۹۶۷ میلادی بی‌سابقه بود. ارتش رژیم صهیونیستی در ۴۰ سال گذشته، آب‌های مدیترانه را در قبضه خود درآورده بود و انتظار چنان ضربه مهیبی را نداشت.

همچنان که محاصره دریایی، فشار روانی سنگینی علیه مردم لبنان داشت، انهدام ناوچه ساعر، روحیه ارتش و اتباع اسرائیل را در هم شکست.

بعد‌ها سید حسن نصرالله گفت: ما وعده اجرای عملیات غیرمنتظره را داده بودیم؛ حمله به ناوچه ساعر یکی از آن‌ها بود و مبارزان برای حمله آماده شده بودند. این عملیات از نظر فنی و اجرایی، بسیار پیچده بود. آسان نبود، اما رزمندگان موفق به اجرای آن شدند.

ایشان افزود: من آن روز قبل از سخنرانی، منتظر بودم و در سخنرانی، وعده عملیات غیر منتظره را دادم. در اواخر سخنرانی، یکی از جوانان خبر داد که ناوچه الان می‌سوزد و من اعلام کردم.

۱۷ سال بعد، رژیم صهیونیستی فقط با دست کم ۱۵۰ هزار موشک حزب الله لبنان تهدید نمی‌شود، بلکه اکنون انصارالله یمن، جبهه سوم را با چند حمله موشکی و پهپادی گشوده است؛ حملاتی صرفا دست گرمی و آزمایشی برای شناسایی دقیق‌تر از پدافند دشمن.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار