کد خبر: 1163116
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۵
«نامیرا» ۲۱ سال معطل تصمیم‌سازی برای ساخت کارگردان فیلم سینمایی «نامیرا» باز هم تغییر کرد تا این رمان برجسته عاشورایی همچنان در حسرت تصویری شدن متوقف بماند. این‌بار قرار است محمدحسین لطیفی، وظیفه ساخت نامیرا را برعهده بگیرد.
محمدصادق عابدینی

رمان عاشورایی «نامیرا» که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز واقع شده است، پس از سال‌ها کش‌و‌قوس در ساخت با تغییر کارگردان باز هم وارد مرحله جدیدی شد.
محسن علی‌اکبری، تهیه‌کننده فیلم سینمایی نامیرا در گفتگو با «جوان» می‌گوید هنوز تصمیم نهایی‌اش را برای تغییر کارگردان فیلم نامیرا نگرفته است، اما روز گذشته رسانه‌ها از محمدحسین لطیفی به جای شهریار بحرانی برای سکانداری ساخت این فیلم خبر دادند.
«نامیرا» عنوان رمانی به قلم صادق کرمیار است. کرمیار در مصاحبه‌ای گفته که نامیرا را در سال ۱۳۸۱ در دو نسخه رمان و فیلمنامه نوشته است. داستان نامیرا، روایت شخصی به نام «عبدالله‌بن‌عمیر» و دست‌وپنجه نرم‌کردن او با تردید‌ها و دودلی‌ها در پیوستن به سپاه یاران امام‌حسین (ع) است.
مواجهه رهبر انقلاب با نامیرا در سال ۸۸
در سال ۱۳۸۸، سیدمهدی شجاعی، نویسنده و مدیر انتشارات نیستان که نامیرا را منتشر کرده است این کتاب را به محضر مقام معظم رهبری می‌برد و ایشان از این کتاب تجلیل می‌کنند. کرمیار می‌گوید: «آقای جلیلی به من زنگ زد و گفت در یک جلسه‌ای آقا فرمودند «هر کسی می‌خواهد فتنه اخیر را بشناسد، این کتاب را بخواند.» این جذاب‌ترین بازخوردی بود که من نسبت به این کتاب داشتم. البته بازخورد‌های دیگری هم بود که شیرینی‌هایی داشت.»
تمجید مقام معظم رهبری از کتاب «نامیرا» باعث شد موضوع تولید فیلم و سریال درباره این کتاب از سال‌ها پیش مطرح شود. کرمیار از ابتدا می‌خواست خودش کار ساخت سریالی بر مبنای نامیرا را برعهده بگیرد. او که سابقه ساخت سریال «مرد ناتمام» را برای تلویزیون داشت در مصاحبه‌ای که در سال ۱۳۹۷ با روزنامه «جوان» انجام داد، درباره ساخته نشدن «نامیرا» می‌گوید: «چند دلیل برای این اتفاق وجود دارد. اول اینکه یک نگاه خاص وجود دارد که نمی‌خواهد و اجازه نمی‌دهد درباره امام حسین (ع) با نگاه‌های دیگر اثری ساخته شود. این نگاه می‌خواهد ماجرای کربلا و قیام امام حسین (ع) را آنطور که دوست دارد روایت کند، پول و قدرت هم دارد. نگاه نامیرا به عاشورا و کربلا نگاهی است که بسیاری از بزرگان آن را قبول دارند، اما با وجود تأیید آن‌ها هم نگذاشتند کار تولید شود و «نامیرا» را تحمل نکردند.»
کرمیار در آن مصاحبه تأکید می‌کند: «صداوسیما مشکلی با ساخت سریال و دادن بودجه برای تولید «نامیرا» ندارد، ولی آن‌ها می‌گویند من نباید کارگردان کار باشم و متن فیلمنامه «نامیرا» را دیگران بازنویسی کنند.»
وی در مصاحبه دیگری می‌گوید ساخت فیلم سینمایی «نامیرا» نیز به دلیل تأمین نشدن بودجه کنسل شده است!
قضیه ساخت نامیرا تقریباً به فراموشی سپرده شد تا اینکه سال گذشته اعلام شد محسن علی‌اکبری، تهیه‌کننده سینما و شهریار بحرانی کارگردان آثاری، چون «ملک سلیمان» و «مریم مقدس» به دنبال ساخت فیلم سینمایی نامیرا هستند. علی‌اکبری اعلام کرده بود قصد دارد پس از ۳۰ سال فیلمی عاشورایی باکیفیت‌تر از فیلم «روز واقعه» بسازد. پس از آن نیز اعلام شد داود میرباقری قرار است فیلمنامه «نامیرا» را بنویسد! با آنکه عملاً میرباقری زندگی خود را وقف ساخت سریال «سلمان فارسی» کرده و بعید بود در این میان وقتی برای کار دیگری پیدا کند، اکنون پس از یک سال از انتشار خبر ساخت نامیرا به تهیه‌کنندگی علی‌اکبری اعلام شد که محمدحسین لطیفی جایگزین بحرانی شده است. لطیفی برخلاف بحرانی سابقه‌ای در تولید آثار دینی و تاریخی ندارد و در کارنامه فیلمسازی وی تنها یک سریال تاریخی به نام «نردبام آسمان» به چشم می‌خورد. لطیفی سال گذشته با فیلم سینمایی غریب در جشنواره فیلم فجر حاضر شد و توانست بار دیگر در سینمای دفاع مقدس خود را نشان دهد، اما اینکه در ساخت یک اثر تاریخی و مذهبی بتواند موفق عمل کند، سؤالی است که پاسخ آن نیازمند ساخته شدن و تماشای «نامیرا» بر پرده سینماست. پروژه سینمایی نامیرا بیش از ۲۰ سال است که در انتظار ساخت است و کرمیار به عنوان خالق این رمان بیش از همه دغدغه ساخت آن را داشته است. ساخته نشدن فیلم سینمایی «نامیرا» بر اساس رمان عاشورایی نامیرا در شرایطی است که سینمای ایران از فقر تولید آثار مرتبط با عاشورا و قیام امام حسین (ع) رنج می‌برد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار