کد خبر: 1154656
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004qNU
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۴:۲۰
در ابهامات و پنهان داشته‌های رویداد ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
استاد فقید زنده یاد حجت‌الاسلام والمســــلمین ســــید‌هـــادی خسروشاهی، در عداد آنان بود که باور داشت وقایع نهضت ملی ایران، به گونه‌ای تحریف آلود بازنمایی شده‌اند. آثاری از قبیل آنچه در ذیل معرفی می‌شود، به واقع در برگرفتن پیرایه واژگونه نمایی از این مقطع، از سوی وی نشر یافته‌اند
محمدرضا کائینی

استاد فقید زنده یاد حجت‌الاسلام والمســــلمین ســــید‌هـــادی خسروشاهی، در عداد آنان بود که باور داشت وقایع نهضت ملی ایران، به گونه‌ای تحریف آلود بازنمایی شده‌اند. آثاری از قبیل آنچه در ذیل معرفی می‌شود، به واقع در برگرفتن پیرایه واژگونه نمایی از این مقطع، از سوی وی نشر یافته‌اند. «درباره تاریخ نگاری معاصر و کودتای ۲۸ مرداد»، با هدف نورتاباندن بر زوایای مغفول این رویداد تاریخی عرضه شده است. مرکز بررسی‌های اسلامی قم ناشر این اثر، در دیباچه این مجموعه چنین آورده است:
«کتاب حاضر شامل دو گفت‌وگوی تاریخی مشروح با حجت‌الاسلام و المسلمین استاد سید هادی خسروشاهی، درباره مسائل تاریخ معاصر و نیز کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ است که در مجموع اطلاعات وسیع و مستندی را در این زمینه ارائه می‌کند و یک پیوست هم در آخر کتاب، موضوع کودتا و نقش دیگران را در آن روشن‌تر می‌سازد. گفت‌وگوی نخست در سال ۱۳۶۸ توسط افاضل محترم مجله وزین و گران‌سنگ «حوزه» انجام گرفت که در همان سال در مجله چاپ و منتشر شد. گفت‌وگوی دوم در مرداد سال ۱۳۹۴ در باره کودتای ۲۸ مرداد و موضع مرحوم آیت‌الله کاشانی و عملکرد یا نقش آقای دکتر مصدق در آن انجام پذیرفت که در دو شماره از روزنامه «جوان» منتشر شد و اکنون تکمیل شده این بحث، به اضافه متن کامل و ویرایش شده گفت‌وگوی اول، یک جا همراه اسناد و عکس‌های جالب در اختیار عموم قرار می‌گیرد. بعضی از این اسناد و عکس‌ها برای نخستین بار منتشر می‌شود که بی‌تردید مورد توجه علاقمندان قرار خواهد گرفت. دلیل اصلی چاپ و نشر این رساله که پس از اشاره اجمالی به مسئله تاریخ‌نگاری معاصر، عمدتاً مسئله نهضت ملی ایران و حوادث ۲۸ مرداد را بررسی می‌کند، آن است که امسال با نزدیک شدن روز ۲۸ مرداد، دوستان ملی‌گرا یک بار دیگر و طبق عادت دیرینه، در شماره‌های ویژه جراید و مجلات خود - که در واقع آن‌ها را باید مصدقی‌نامه نامید- اغلب به‌طور یک‌جانبه به داوری نشسته و مدعی شده‌اند که گویا پایه‌گذار و همه کاره نهضت ملی ایران ملی‌گرایان و شخص آقای دکتر مصدق بوده است و هیچ نقش سازنده یا تأثیرگذاری برای دیگران، خصوصاً آیت‌الله کاشانی و فداییان اسلام قایل نشده‌اند که در واقع تحریف علنی و عملی مسائل تاریخ معاصر است. در این میان از مصاحبه استاد خسروشاهی یا دیگر صاحب نظران و تاریخ‌نگاران منصف خبری نبود و آیا در چنین شرایطی سکوت شخصیت‌هایی مانند ایشان که در واقع شاهد و ناظر عینی حوادث نهضت ملی و نقش فداییان اسلام و آیت‌الله کاشانی و مراجع و علمای قم و تهران در پیشبرد اهداف نهضت بودند، نوعی سکوت غیر مقبول و کناره گرفتن از مسائل روز محسوب نمی‌شود؟ با مطرح شدن این پرسش توسط بخش تاریخ مرکز بررسی‌های اسلامی ـ قم، استاد پاسخ‌های کوتاه، اما مستندی به سؤالات ما درباره مواضع دکتر مصدق، آیت‌الله کاشانی و فداییان اسلام و نیز نوع اتهامات بیگانگان و روایت‌گران معاصر ارائه کردند که به دنبال بحث قبلی و در واقع برای تکمیل آن در اینجا آورده می‌شود. بخش آخر کتاب، در واقع پیوستی است که اشاره کوتاهی به حوادث ۲۸ مرداد دارد و پرسش‌های جناب دکتر صادق زیباکلام را در این باره به نقد می‌کشد و پاسخ می‌دهد. نقل این پیوست، نقش دوستان! را در قضیه کودتای ۲۸ مرداد و علل و عوامل آن روشن می‌کند. البته هر گونه نقد منطقی یا پاسخ و توضیحات مستند را پذیرا هستیم و بی‌تردید از آن‌ها در تجدید چاپ این رساله استفاده خواهیم کرد...».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار