کد خبر: 1154499
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۰
«گل آقا» الگویی که همچنان یکه‌تازی می‌کند گل آقا را باید در تاریخ طنزپردازی مطبوعاتی ایران یک استثنا دانست، چراکه در بحبوحه دهه ۶۰ و جنگ تحمیلی و در زمانی که فضای عمومی کشور هنوز پذیرای نقد مسئولان و شوخی با سیاست‌ورزی داخلی نبود، باب این موضوع را باز کرد بدون آنکه حساسیتی برانگیزد.

گل آقا را باید در تاریخ طنزپردازی مطبوعاتی ایران یک استثنا دانست، چراکه در بحبوحه دهه ۶۰ و جنگ تحمیلی و در زمانی که فضای عمومی کشور هنوز پذیرای نقد مسئولان و شوخی با سیاست‌ورزی داخلی نبود، باب این موضوع را باز کرد بدون آنکه حساسیتی برانگیزد.
جشنواره طنز و رسانه عنوان رویدادی است که با نام طنزپهلو نیز از آن یاد می‌شود و به نام مرحوم هوشنگ فومنی‌صابری می‌رود تا هفتمین دوره خود را در شهر فومن برگزار کند. رویدادی که نیاز به توجه جدی رسانه‌ها برای دیده شدن دارد و بازتاب محتوای آن ضروری به نظر می‌رسد، چراکه طنز فاخر نیاز جامعه امروز ایران است. در این میان الگوی گل آقا همچنان در تاریخ مطبوعات ایران یکه‌تازی می‌کند.
دبیر هفتمین جشنواره طنز و رسانه می‌گوید: برگزاری جشنواره‌هایی مانند طنزپهلو به بالندگی طنز در سپهر انقلاب اسلامی کمک می‌کند.
عباس حسین‌نژاد دیروز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: طنز در رسانه به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی نیازمند حمایت جدی است. جشنواره‌ها محمل خوبی برای کشف استعداد‌ها هستند و جشنواره طنز و رسانه که هفتمین دوره خود را شروع کرده، امیدوار است به بالندگی طنز در سپهر انقلاب اسلامی کمک کند.
او ادامه داد: روزنامه‌ها و نشریات، فضای مجازی، تبلیغات، برنامه‌ها، جُنگ‌ها و کلیپ‌های توجیهی سازمان‌ها و نهادها، حوزه کودک و نوجوان و همچنین حوزه آموزش بستر‌هایی هستند که طنز و آثار طنز می‌تواند در آن‌ها کارساز واقع شود. از سوی دیگر الگویی مانند گل‌آقا به عنوان یک نشریه موفق که توسط طنزپردازان شاخص و موفق به رهبری کیومرث صابری‌فومنی بعد از انقلاب تولید شد، می‌تواند بخشی از جامعه طنزپرداز را راهبری کند. بخش‌های مسابقه این دوره از جشنواره عبارتند از داستان کوتاه طنز، کاریکاتور و کارتون، شعر طنز، طنز چندرسانه‌ای و نثر طنز (طنز مطبوعاتی).
دبیرخانه جشنواره طنز و رسانه آماده دریافت آثار طنزپردازان در موضوعات «ایران پیر، ایران جوان»، «اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران»، «ماجرا‌های خودروی ایرانی»، «تلخ و شیرین سیاست»، «ماجرا‌های ترامپ و بایدن»، «گرانی خانه و کرایه خانه»، «فضای مجازی (اعتیاد به گوشی، ضرر فودبلاگرها، بلاگر‌های بی‌سواد و فیک‌نیوزها)»، «محیط‌زیست»، «مصرف آب و انرژی»، «بروکراسی اداری» و «موضوع آزاد» تا ۲۵ تیر سال جاری است.
بنا بر این گزارش، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هفتمین جشنواره طنز و رسانه (طنزپهلو)، یادمان مرحوم کیومرث صابری‌فومنی را برگزار می‌کند و دبیرخانه آن در دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها مستقر است. آیین پایانی این جشنواره ۱۵ تیر در شهر فومن، زادگاه مرحوم صابری‌فومنی برگزار می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار