کد خبر: 1154195
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۳:۴۰

چند هفته پیش فیلمی از رفتار کاملاً خطا و زننده یک جوان با دو خانم بی‌حجاب در یک لبنیاتی که جای هیچ دفاعی هم نداشت، منتشر شد. فضای رسانه‌ای کشور حداقل دو سه روز درگیر این موضوعات شد. سلبریتی‌ها، کاربران فضای مجازی و برخی شخصیت‌های سیاسی در این باره واکنش نشان دادند.
چند روز پیش یک طلبه جوان را در خیابان مرزداران تهران راننده پراید زیرگرفت. پیش‌تر از آن آیت‌الله سلیمانی، نماینده سابق ولی فقیه در سیستان‌و‌بلوچستان در بانک مرکزی بابلسر مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و به شهادت رسید.
به تازگی یک طلبه در قم زیر گرفته شد و پس از آن با ضربات چاقو مورد حمله واقع شد. یک مرد سبزواری توسط دو نفر از اوباش مزاحم نوامیس مردم مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید. در همه این موارد مشخصاً جان یک فرد مورد هدف قرار گرفته، اما در فضای مجازی سروصدایی از سوی جریان مدعی حیات و آزادی بلند نشده است، اما درباره یک رفتار زننده هیاهو به راه می‌افتد. در واقع قبیله‌گرایی بخشی از جامعه با میدانداری سیاسیون مغرض، سلبریتی‌ها و کاربران رسانه‌ای آن‌ها به این صورت است که اگر بتوانند یک خطا را تا مرز بحران پیش می‌برند، اما به راحتی از کنار قتل افراد می‌گذرند و در حال القای این دوگانه خطرناک به جامعه هستند. فرض کنید به جای فرد زیر گرفته‌شده در مرزداران یا به جای آیت‌الله سلیمانی در بانک یا به جای آن طلبه منتظر در خیابان، یک دختر بی‌حجاب یا کم‌حجاب بود، اکنون جو رسانه‌ای کشور تا چه حد متشنج بود؟ نکته مهم دیگر این است که بعضاً جامعه رسانه انقلابی کشور هم متأثر از جوسازی این افراد وارد عرصه تبیین و توضیح می‌شوند و اگر موضوعی توسط آن قبیله به چالش جدی تبدیل نشده باشد، از کنار آن عبور می‌کنند.
این قبیله‌گرایی با محوریت رسانه در اغتشاشات سال گذشته هم از ابتدا به خوبی حس شد. مرگ عادی مهسا امینی با شیطنت همین طیف و به رغم صد‌ها بار توضیح به چالشی حل‌نشدنی برای بخشی از جامعه تبدیل شده بود، اما از کنار شکنجه آرمان علی‌وردی تا به شهادت رساندن او در کنار خیابان و شهادت روح‌الله عجمیان در رفتاری فراتر از توحش و درندگی عبور می‌کنند. خباثت رسانه‌ای می‌تواند خادم را خائن جلوه دهد و حتی برای یک اقلیت هم که شده کینه‌شان را به دل بنشاند. گفته می‌شود طلبه جوان زیر گرفته شده در مرزداران کسی است که در اوج کرونا داوطلبانه برای غسل و کفن متوفیان کرونایی که بستگان خودشان هم از نزدیک شدن به آن‌ها وحشت داشتند، اقدام می‌کرد. آیت‌الله سلیمانی، روحانی ساده‌زیستی بود که با ۷۶ سال سن بدون محافظ برای یک عملیات بانکی ۴ میلیونی به بانک ملی بابلسر رفته بود.
مرد سبزواری اتفاقاً کسی است که برای دفاع از دو دختر با حجاب نامناسب در مقابل اراذل و اوباش مورد حمله قرار گرفت. آرمان علی‌وردی و روح‌الله عجمیان مدافعان امنیتی بودند که جان خود را سر دست گرفته بودند و داوطلبانه برای دفاع از جان، مال و ناموس مردم به خیابان آمده بودند. خطر این جریان رسانه‌ای پشت پرده به مراتب ده‌ها بار بیشتر از عوامل میدانی این جنایت‌هاست. ماجرا را باید از ریشه خشکاند.
منبع: جهان‌نیوز

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار