کد خبر: 1108409
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰

سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان‌رضوی، تهران و البرز از جمله استان‌های الگویی هستند که معضلات حاشیه‌نشینی نظیر آب، مسکن، اشتغال و مسائل بهداشتی و فرهنگی در آن‌ها تا سال۱۴۰۳ رفع می‌شود.
به گزارش تسنیم، مهدی غلامی، دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور اظهار کرد: در موضوع محرومیت‌زدایی، تمام طیف‌های جامعه می‌توانند حضور و برای رفع محرومیت‌ها در کشور و زیرساخت آبرسانی و ساخت خانه محرومان مشارکت داشته باشند. در شرایطی که جوانان و نوجوانان در چنین مناطقی حضور داشته باشند و طعم شیرین محرومیت‌زدایی را بچشند، بیشتر نیز پای آرمان‌های انقلاب خواهند بود. وی در ادامه به اقداماتی که برای رفع محرومیت در منطقه حاشیه شهر چابهار انجام شده است اشاره کرد و گفت: این منطقه بزرگ‌ترین بخش حاشیه‌نشینی میان شهر‌های کشور است که از زمانی که سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این منطقه حضور یافته‌اند، با تأمین اعتبارات دولتی ساخت مجموعه هزارواحدی در منطقه کپرنشین آغاز شده است که اکنون ۵۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد. غلامی با بیان اینکه شرکت بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی متولی رفع مشکلات حاشیه‌نشینان در شهر‌های مختلف است، گفت: با وجود این، در دولت‌های مختلف توجه زیادی توسط این بخش به معضل حاشیه‌نشینی نشده، اما بسیج سازندگی به این موضوع ورود کرده و امیدوار است ظرف مدت سه سال مشکل حاشیه‌نشینی در شهر‌هایی که با بیشترین مشکل مواجه هستند، رفع شود.
طرحی برای ارتقای معیشت و مهاجرت معکوس روستاییان
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور افزود: از سال ۹۸ تا امروز روند محرومیت‌زدایی در کشور هوشمند شده است و موضوعات تأمین آب شرب، آب کشاورزی، مسکن مناطق محروم، راه روستایی و زیرساخت اشتغال در قالب برنامه جامع محرومیت‌زدایی مردم‌پایه بسیج در اولویت قرار گرفته است. بر این اساس از سال ۹۹ که برنامه جامع محرومیت‌زدایی مردم‌پایه ابلاغ شد، چهار محور در اولویت اقدامات محرومیت‌زدایی قرار گرفته است و موضوعاتی مانند آموزش، ساخت خانه بهداشت و مسجد در اولویت‌های بعدی قرار دارد و حتی برای تحقق آن‌ها از ظرفیت‌های مردمی نیز استفاده می‌شود.
بسیج برای حاشیه‌نشینی برنامه دارد
وی خاطرنشان کرد: گروه‌های جهادی خدمات‌رسان بر اساس تخصص خود درجه‌بندی شده‌اند تا در مناطق محروم کشور پروژه‌های موردنظر را با استاندارد‌های لازم انجام دهند.
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور اضافه کرد: در حوزه مسکن نیز به عنوان نیروی اجرایی کنار دولت هستیم تا برای ساخت مسکن اقدام شود. غلامی افزود: به موضوع حاشیه‌نشینی در شهر‌ها باید توجه بیشتری شود و آن را از مناطق محروم روستایی جدا دید، در این مناطق نیز مشکلات زیادی وجود دارد که به درستی دیده نمی‌شود. ۲۳ میلیون حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳ میلیون آن‌ها وضعیت مناسبی ندارند. دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور گفت: حاشیه‌نشینی را حالا به هر دلیل که در کشور به وجود آمده است، باید تبدیل به فرصت کرد و نباید آن را به عنوان یک تهدید دید که این هنر بسیج است. شرکت بازآفرینی شهری برای حاشیه‌نشینی در شهر‌های مختلف مطالعات وسیعی برای هر منطقه انجام داده، اما کمتر کار عملی و ریشه‌ای و همه‌جانبه در این زمینه صورت گرفته است. غلامی متذکر شد: در یک منطقه حاشیه‌ای، فرهنگسرای سه‌طبقه در حالی ساخته شده است که مردم هنوز خانه برای اسکان خود یا به آب سالم دسترسی ندارند. پنج استان به عنوان الگو مشخص شده‌اند که ظرف مدت سه سال باید معضلات حاشیه‌نشینی نظیر آب، مسکن، اشتغال و مسائل بهداشتی و فرهنگی در آن‌ها حل شود.
رفع مشکل حاشیه‌نشینی در ۵ استان کشور
وی گفت: سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان‌رضوی، تهران و البرز از جمله استان‌هایی هستند که باید مشکلات آن‌ها تا سال ۱۴۰۳ رفع شود. دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور ادامه داد: برای رفع مشکلات مناطق محروم کشور در بخش کشاورزی نیز اقداماتی برای احیای قنوات و خاک کشاورزی و تأمین آب موردنیاز در دستور کار قرار دارد. غلامی افزود: در برخی مناطق محروم، تأمین آب کشاورزی برای آن‌ها از آب شرب نیز اهمیت بیشتری دارد، زیرا از این طریق می‌توانند معیشت خود را بهبود دهند، بر این اساس خود نیز برای عملیات و اقدامات آبرسانی اقدام می‌کنند.
وی گفت: بر اساس همکاری‌ای که با کمیته امداد وجود دارد، مقرر شده است طی مدت دو سال ۴۰ هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی و محروم احداث شود. بنا به درخواست سازمان بهزیستی کشور نیز برنامه‌ای برای ساخت مسکن مددجویان سازمان بهزیستی وجود دارد. دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج کشور گفت: برای ایجاد راه روستایی مجلس نیز سهمیه قیر تهاتری (رایگان) را در اختیار ما قرار داده است تا عملیات تکمیل راه‌های روستایی تسریع شود. در سال ۱۴۰۰، حدود هزارو ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی و جاده بین مزارع ایجاد شد که این اقدامات در سال جاری نیز ادامه دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار