کد خبر: 1084604
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰

پس از مانور غربی‌ها روی نسل‌کشی ادعایی روسیه در شهر بوچا، این بار سناریو نخ‌نمای مورد استفاده در سوریه در اوکراین هم در حال تکرار شدن است. دولت انگلیس هشدار داد که در صورت استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی، تمام گزینه‌ها در این خصوص روی میز خواهد بود، امریکا هم گفته که استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در اوکراین را زیر نظر دارد.
با عقب‌نشینی نیرو‌های روسی از برخی مناطق اوکراین، کشور‌های غربی برای متهم کردن روسیه به ارتکاب جنایات جنگی هر روز سناریو‌های جدیدی را مورد آزمون قرار می‌دهند. جیمز هیپی، وزیر نیرو‌های مسلح انگلیس روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه اسکای‌نیوز اظهار کرد: «چیز‌هایی وجود دارد که غیرقابل قبول است و همچنین در حال تحقیق و تفحص روی استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات شیمیایی هستیم. در صورت هرگونه استفاده از این تسلیحات، تمام گزینه‌ها روی میز خواهد بود.»‌وی در ادامه افزود که وزارت اطلاعات دفاعی انگلیس تاکنون قادر نبوده این گزارش‌ها را تأیید کند. وزیر نیرو‌های مسلح انگلیس در مصاحبه دیگری با بی‌بی‌سی گفت: «اگر روسیه از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده باشد، لحظه مهمی برای نخست‌وزیر ما و سران دولت سایر کشور‌ها خواهد بود تا درخصوص نحوه پاسخگویی به روسیه اقداماتی را در نظر بگیریم.»‌وی افزود: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه باید بداند که استفاده از تسلیحات شیمیایی قابل قبول نیست و در صورت استفاده آن، نباید انتظار داشته باشد که غرب بی‌حرکت بماند.» لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس هم دو شنبه گفته بود که این کشور به همراه سایر شرکایش در حال بررسی جزئیات گزارش‌هایی مبنی بر «احتمال استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی» در شهر ماریوپل است. علاوه بر انگلیس، امریکا هم عملیات نظامی روسیه در اوکراین را با دقت رصد می‌کند تا در صورت ارتکاب جنایات جنگی، فشار‌های جهانی علیه مسکو را تشدید کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت دفاع امریکا گفته است از نزدیک گزارش‌ها را در مورد اولین استفاده احتمالی روسیه از سلاح‌های شیمیایی در جنگ اوکراین زیر نظر دارد.
«جان کربی»، سخنگوی پنتاگون دو شنبه شب در بیانیه‌ای گفت که نسبت به گزارش‌ها درباره حمله شیمیایی در شهر ماریوپل که به شدت تحت محاصره است، «عمیقاً نگران» است. در بیانیه کربی آمده است: «در حال حاضر نمی‌توانیم تأیید کنیم و به نظارت دقیق اوضاع ادامه خواهیم داد.»‌گردان آزوف اوکراین که برای حفاظت از بندر ماریوپل می‌جنگد، شب دو شنبه در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی خود گزارش داد که یک «ماده سمی» از یک پهپاد روسی در اوایل عصر همان روز پرتاب شده است. گفته شده این ماده ناشناخته باعث نارسایی تنفسی و علائم دهلیزی و یک اختلال عصبی شده است. «ایوانا کلیمپوش»، نماینده پارلمان اوکراین نیز با استناد به گزارش آزوف، این حمله را گزارش کرد و استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی را خط قرمز خواند که باید با اقدام بین‌المللی مقابله شود. همچنین یک حساب توئیتری تأیید شده متعلق به اداره ارتباطات استراتژیک نیرو‌های مسلح اوکراین اعلام کرد که از سلاح‌های شیمیایی «علیه سربازان و غیرنظامیان اوکراینی در ماریوپول» استفاده شده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. پیش‌تر نیز دولت اوکراین، روسیه را به نسل‌کشی در بوچا متهم کرده بود تا افکار عمومی جهانی علیه مسکو را تحریک کند، اما غربی‌ها این ادعا‌ها را تأیید یا رد نکردند. سناریوی استفاده از سلاح شیمیایی ابزاری است که غربی‌ها در مقابل دشمنان خود به کار می‌گیرند. غربی‌ها در ۱۱ سال گذشته زمانی که نیرو‌های سوریه در مقابل تروریست‌های تحت حمایت غرب پیشروی می‌کردند، برای توقف این پیشروی‌ها دولت دمشق را به استفاده از سلاح شیمیایی متهم می‌کردند که هیچ‌گاه این ادعا‌ها از سوی کارشناسان سازمان ملل تأیید نشد و فقط پروپاگاندای تبلیغاتی برای تحت فشار قرار دادن بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه بود.
دور کردن هند از روسیه
امریکا که از هر اقدام بین‌المللی برای تحت فشار قرار دادن روسیه استفاده می‌کند این بار قصد دارد هند را از خرید نفت روسیه منصرف کند. جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در یک نشست مجازی یک ساعته در خصوص حمله روسیه به اوکراین با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند گفتگو کرد. به گزارش رویترز، در این نشست جو بایدن به نارندرا مودی گفت که خرید نفت از روسیه به نفع هند نیست. جو بایدن درخصوص موضع هند نسبت به روسیه عنوان داشت: «ما می‌دانیم که هند به عنوان مصرف‌کننده اصلی نفت روسیه محسوب نمی‌شود. ما درخصوص اعلام ممنوعیت واردات نفت از روسیه صریح بوده‌ایم، اما سایر کشور‌ها باید تصمیم خود را بگیرند. دولت امریکا از هند می‌خواهد که درخصوص افزایش واردات و خرید نفت از روسیه عجله نکند. خرید نفت بیشتر از روسیه به نفع هند نیست و ممکن است واکنش امریکا به حمله روسیه را تضعیف کند.» به‌رغم فشار‌های امریکا بر کشور‌های جهان برای کاهش خرید گاز از روسیه، وزیر خارجه هند دیروز از خرید گاز کشورش دفاع کرد و گفت، مصرف گاز روسیه در اروپا چندین برابر هند است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار