
به نوشته روزنامه تایمز در اینترنت، مارک تاچر در سال 2004 با مقامات اطلاعاتی افریقای جنوبی دیدار کرد تا در مورد کودتا در گینه استوائی با انها گفتگو کند.
وی بعدها در مصاحبه ای اظهار داشت که به وی گفته بودند او به عنوان یک جاسوس دستگاه اطلاعاتی افریقای جنوبی انتخاب شده بود.
این افشاگری باعث خشم بیشتر سایمون من خواهد شد، مزدوری که گینه استوائی هفته گذشته ازادش کرد. به گفته سایمون من، پسر نخست وزیر اسبق انگلیس نقش کلیدی داشته و خواستار محاکمه وی شد.
تاچر هنگامی که به خطر تامین مالی توطئه کودتا تحت بازجویی پلیس قرار داشت با یک مامور اطلاعاتی دستگاه جاسوسی افریقای جنوبی ملاقات کرد. روز بعد مدعی شد به وی گفته اند او را به عنوان یک منبع اطلاعاتی پذیرفته اند.
تاچر چهار روز بعد توسط "عقربها"، واحد مبارزه با فساد در افریقای جنوبی در ان زمان، دستگیر گردید و بر اساس قوانین ضد مزدوران متهم شد.
وی بعدها گفت دستگیری اش به خاطر عدم هماهنگی بین نهادهای دولتی مختلف بوده است.
تاچر اکنون هر گونه تلاش برای کودتا را رد کرده و می گوید اصلا به یاد ندارد به خبرنگاران گفته باشد که به عنوان یک منبع اطلاعاتی پذیرفته شده است.
اما دولت گینه استوائی می گوید شواهد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می دهد تاچر و یک تاجر لبنانی به نام الی کالیل در توطئه مذکور دست داشته اند.