کد خبر: 1080850
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
بیژن سورانی

رود دره فرحزاد و حریم این رودخانه فصلی در شمال پایتخت جزو هفت رود دره مهم پایتخت است. این منطقه دارای جاذبه‌های تفریحی و گردشگری زیادی است. متأسفانه در سال‌های گذشته حریم و حاشیه این رود دره مهم فصلی مورد تصرف عده‌ای سودجو قرار گرفته است. با توجه به وجود باغات در اطراف این رود‌دره، موضوع آسیب‌های اجتماعی بخش‌هایی از این منطقه را به فضای بی‌دفاع شهری تبدیل کرده و امکان حضور شهروندان را به حداقل رسانده‌است. حالا شهرداری قرار است در این منطقه از فرحزاد پس از آزاد سازی، یک اکو پارک احداث کند. دادستان تهران هم روز گذشته از آزادسازی ۴ هزار و ۷۵۶ متر مربع از اراضی حریم و بستر رودخانه فرحزاد خبر داد.

بحث پاک‌سازی و آزادسازی روددره فرحزاد در دستور کار شهرداری و قوه قضائیه قرار گرفته‌است. در این خصوص دادستان تهران از آزادسازی ۴ هزار و ۷۵۶ متر مربع از اراضی حریم و بستر رودخانه فرحزاد خبر داد.
علی صالحی بیان کرد: در راستای عمل به منویات رئیس قوه قضائیه در خصوص لزوم رفع تصرف حریم سواحل و رودخانه‌ها و برخورد با متعدیان به منابع طبیعی، ۴ هزار و ۷۵۶ متر مربع از اراضی حریم و بستر رودخانه فرحزاد در شمال غربی تهران آزادسازی شد.
مقابله قاطع با زمین‌خواران
دادستان تهران اظهار کرد: این آزادسازی در محدوده حریم و بستر رودخانه فرحزاد به مساحت ۴ هزار و ۷۵۶ متر مربع که توسط افراد سودجو تصرف شده‌بود، صورت گرفت. با توجه به احداث ساخت و ساز‌های غیرمجاز و آسیب به محیط‌زیست در این منطقه، به سرعت مستحدثات غیرقانونی تخریب و این اراضی آزاد شد. به گفته وی، تمام کسانی که برخلاف ضابطه و قانون به اراضی ملی و عرصه‌های طبیعی تعدی کنند، در اسرع وقت با برخورد قضایی مواجه خواهند شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین تأکید کرد: مقابله قاطع با زمین‌خواران و متصرفان غیرمجاز یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دادسرای عمومی و انقلاب تهران است و در این خصوص، هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
پاک‌سازی و ایمن‌سازی در اولویت است
احسان الله‌شریفی، شهردار منطقه پنج تهران نیز چندی پیش از تخریب ۱۶ رستوران از ۱۸ رستوران حاشیه رود‌دره فرحزاد خبر داده‌بود. احسان شریفی اعلام کرد با کمک پلیس و دستگاه قضایی این مسیر از وجود معتادان متجاهر پاکسازی و ایمن‌سازی شد. وی با بیان اینکه وضعیت فعلی این دره با وضعیت گذشته متفاوت است، اعلام کرد: گام بعدی، باز شدن دسترسی به دره فرحزاد بود که اقدامات درباره رستوران‌ها و ساختمان‌های بستر رودخانه، اواخر بهمن انجام شد و تخریب دو پلاک به دلیل سکونت در منطقه دو فعلاً متوقف شده‌است. شهردار منطقه ۵ گفت: طراحی احداث مسیر جاده انجام شد و جانمایی محل استقرار پلیس و جانمایی احداث ۵۰ برج نوری در آن صورت گرفته تا منطقه فرحزاد تبدیل به یک اکو پارک شود. حفظ مالکیت باغ‌های متعلق به مردم و حفظ وضع موجود آن در نظر گرفته شده‌است.
تبدیل دره فرحزاد به اکو پارک تا شهریور
مهدی صالحی، شهردار منطقه ۲ در مورد آخرین وضعیت احیای بافت دره فرحزاد بیان کرد: پیرو ایجاد قرارگاه اجتماعی به ریاست شهردار تهران، رفع معضلات اجتماعی در دستور کار قرار گرفت که در اولین گام ساماندهی معتادان متجاهر به عنوان یک مسئله اجتماعی اولویت دار مورد توجه قرار گرفت. در این میان برای مناطق ۲ و ۵ نیز به واسطه وجود دره فرحزاد که پاتوق معتادان متجاهر بود، دستور کاری تدوین شد.
احداث فاز صفر بوستان نهج‌البلاغه در امتداد رود دره فرحزاد
وی با بیان اینکه پس از معبر‌سازی مسئله تبدیل دره فرحزاد به اکو پارک مطرح است، تصریح کرد: احداث فاز صفر بوستان نهج‌البلاغه در امتداد رود دره فرحزاد در دستور کار سازمان بوستان‌ها قرار گرفته‌است و طبق قول مدیر عامل سازمان بوستان‌ها عملیات اجرایی آن از ابتدای اسفندماه شروع و امید است تا شهریور ماه سال آینده این مهم محقق شود. وی در مورد فازبندی عملیات اجرایی این طرح گفت: براساس برنامه‌ریزی‌ها فاز یک تا دادمان و از دادمان تا نیایش نیز فاز صفر تعیین شده‌است و از تقاطع بزرگراه هاشمی رفسنجانی تا آبشار نیز به اکو پارک تبدیل می‌شود که مقرر شده این اکو پارک در ساخت شهری، روستایی و کوهستانی استفاده شود. به نظر می‌رسد فاز سوم تا آبشار به دلیل معارضان کمتر زودتر به مرحله بهره‌برداری برسد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار