کد خبر: 1059246
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰

خانه ملت دیروز و در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و برنامه‌های آن‌ها در دو نوبت صبح و عصر شاهد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و دارایی، امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود. جلسه‌ای که برای دقایقی با چالش توأم بود و از مسیر منطقی خود خارج شد که البته با تذکرات رئیس مجلس شورای اسلامی همراه بود که نقطه اوج این مشاجرات درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات بود که شرح آن در گزارش در «جوان» صفحه ۵ روزنامه امروز آمده است.
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات
نمایندگان دیروز، اما بر اساس حروف الفبا ابتدا به بررسی صلاحیت زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند که اهم موافقت‌ها و مخالفت‌های نمایندگان به این شرح است:
عباس‌زاده مشکینی، به عنوان مخالف طی سخنانی گفت: وزیر پیشنهادی حتی یک روز هم سابقه مدیریت اجرایی در مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات را ندارد. وزیری که سوار بر کار نباشد نمی‌تواند موجب تحول شود. نظری، دیگر مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: ایشان یک مسئول در قوه قضائیه هستند و وزارتخانه‌ای به این بزرگی برای او مشکل است. درست است که نخبه است، اما تجربه ندارد. در شبکه‌های خارجی عضو نیست یعنی اعتقادی به این شبکه‌ها ندارد. در برنامه او درباره کارگزاران روستایی چیزی دیده نمی‌شود. محفوظی، هم به عنوان موافق اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های زارع‌پور، تخصص و تجربه است. جوانی، گناه نیست و جوانان بودند که جنگ تحمیلی را اداره کردند. یوسفی، در مقام موافقت با زارع‌پور گفت: رشته تخصصی زارع‌پور در حوزه زیر ساخت است و درباره توسعه زیرساخت‌ها، باید کار شود. کسی باید وارد عمل شود که بتواند اقدام و عمل داشته باشد.
پس از سخنان موافقان و مخالفان، عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه فرصت‌های فضای مجازی بسیار بیشتر از آسیب‌هایش است، گفت: الان عصر پلتفرم هاست و میزان نفوذ این پلتفرم‌ها و تعداد کاربران، عمق راهبردی کشور را تعیین می‌کند. به عنوان جوان گام دومی آماده‌ام تا تجربه و تخصص ۱۵ ساله‌ام را به کار بگیرم تا با همراهی مجلس و بخش‌های نظام جمهوری اسلامی همه ظرفیت‌های این فناوری مهم را به کار بگیریم و جایگاه ایران را در این حوزه ارتقا دهیم و یک ایران هوشمند ایجاد کنیم. زارع پور با بیان اینکه فضای مجازی، ملی است و مخصوص وزارت ارتباطات نیست و من بخش مربوط به وزارت ارتباطات را در برنامه‌ام آورده‌ام، گفت: مسئله و دغدغه مهم شبکه ملی اطلاعات است که ۲۰ سال است می‌خواهیم اجرا کنیم، ولی به دلایل مختلف هنوز محقق نشده است. متأسفانه شبکه ملی اطلاعات را به غلط به معنای قطع دسترسی به اینترنت جا انداخته‌اند، ولی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات از افتخارات کشور‌های مختلف است و به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی نیست.
بعد از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد پرداختند.
موافقت کمیسیون اقتصادی با خاندوزی
ابتدا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اقتصاد خبر داد. پس از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی محمود عباس‌زاده مشکینی نماینده مردم مشکین‌شهر به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: امروز بیشتر مطالبات مردم در حوزه اقتصادی می‌باشد و ما انتظار داشتیم دولت وزرای اقتصادی مقبولی به مجلس معرفی کند.
معصومه پاشایی، عضو کیسیون صنایع و معادن مجلس نیز به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: آقای خاندوزی از اقتصاد ایران شناخت کافی دارد و اهل تعامل و کسب و کار است.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد عنوان کرد: جدیت، پیگیری، اشراف علمی و تعصب برای حل مشکلات در آقای خاندوزی به خوبی دیده می‌شود. مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرم‌آباد به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه اقتصاد اسلامی نیاز امروز و فردای ما است، تصریح کرد: تا به حال نظر شفافی از آقای خاندوزی در خصوص اقتصاد اسلامی نشنیده‌ام.
ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد عنوان کرد: آقای خاندوزی که از اعضای مجلس است رویکرد مطالبه گری دارد و این مایه امید است. وی جوان انقلابی و ولایی و سرباز مقام معظم رهبری بوده و فسادستیز با رویکرد انقلابی و حق طلبی است و این در تراز نیروی جوان انقلابی می‌باشد. مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: بنده شهادت می‌دهم دکتر خاندوزی هم جوانی توانمند و متعهد و هم فردی متخصص است.
خاندوزی: عافیت طلب بودم صندلی پاسخگویی را نمی‌پذیرفتم
سید احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد در جلسه علنی دیروز مجلس در دفاع از برنامه‌هایش برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در ایام نبرد اقتصادی خارج و البته تحریم داخلی علیه تولیدکنندگان اگر عافیت طلب بودم صندلی پاسخگویی را نمی‌پذیرفتم، البته سختی کار و سنگینی بار را می‌دانم، ولی به فضل خدا با ایده‌های تحولی و تیم متخصصان سالم بنا داریم که گذر کنیم و می‌دانیم که چاره‌ای جز گذرکردن موفقیت آمیز جمهوری اسلامی از تنگه اقتصادی نداریم، شرط این گذار مواجهه صادقانه با ناجی واقعی یعنی مردم است.
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی امور خارجه
در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر دیروز بررسی صلاحیت حسین امیرعبداللهیان، وزیر پیشنهادی امور خارجه را در دستور کار قرار دادند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اعلام موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی خارجه ابراز امیدواری کرد: امیرعبداللهیان رأی قاطعی کسب کند. سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه بیان کرد: چرا در طول این سال‌ها به مناطق مرزی توجه نداشته‌اند؟ چرا انجمن‌های پارلمانی را با کشور‌های همسایه تقویت نکرده و از دولت این مطالبه را به طور جدی دنبال نکرده است؟
حسن محمدیاری نماینده مردم تالش و رضوانشهر به عنوان مخالف حسین امیرعبداللهیان گفت: انتظار است در حوادثی مثل حادثه منا و اقدام تروریستی امریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، اعلام موضع کنید و اقدامات دیپلماتیک مورد نیاز را انجام دهید.
محسن علیزاده نماینده سپیدان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه، گفت: انتظار می‌رود وزیر پیشنهادی در چینش نیرو‌ها به موضوع انقلابی گری توجه کند. عباس گلرو نماینده مردم سمنان در مجلس هم به عنوان موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: امیرعبداللهیان صلاحیت تصدی وزارتخانه امور خارجه را دارد. علی علیزاده نماینده مراغه به عنوان موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه بیان کرد: امروز وزارت خارجه علاوه بر تنظیم روابط خارجی در ایجاد امنیت کشور و برقراری ارتباط اقتصادی و حتی اشتغالزایی نقش آفرین است. پس لازم است که دقت کنیم چه کسی بر مسند این وزارت خواهد نشست. وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه با بیان اینکه مذاکره را ابزاری از دیپلماسی می‌دانیم، گفت: وزارت خارجه را به برجام گره نخواهیم زد و همه تلاش خود را برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها به موازات لغو تحریم‌ها به کار خواهم گرفت. حسین امیرعبداللهیان در دفاع از برنامه‌های خود گفت:عاشورا به ما آموخت دیپلماسی و میدان دو بازوی قدرتمند محقق‌کننده منافع ملی حداکثری خواهد بود. در بحث سیاست خارجی موضوع برجام است. در مجلس بار‌ها سخن گفته شده است که وزارت خارجه وزارت برجام نیست. من با صدای بلند اعلام می‌کنم که ما در وزارت امورخارجه اولاً مذاکره را ابزاری از دیپلماسی می‌دانیم. هیچ گاه از میزه مذاکره منطقی و توأم با اقتدار و حکمت فرار نخواهیم کرد. اما وزارت خارجه را به برجام گره نخواهیم زد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز در آخرین برنامه خود وارد بررسی صلاحیت بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شدند.
موافقت کمیسیون آموزش با وزیر پیشنهادی بهداشت
رضا حاجی پور، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهداشت خبر داد.
علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: وزیر پیشنهادی بهداشت وضع مطلوب و راه رسیدن به آن را تشریح کند. عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت تأکید کرد: وزیر پیشنهادی بهداشت باید در خصوص اجرای پزشک خانواده، مقابله با مافیای دارو و تجهیزات پزشکی، کمبود پزشک و ترویج طب سنتی به نمایندگان تضمین بدهد.
با پایان یافتن زمان جلسه علنی دیروز مجلس، ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت به جلسه امروز دو شنبه مجلس موکول شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار