کد خبر: 1048497
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: هرچند تولیدکنندگان لوازم خانگی در سال گذشته توانستند به جای برنامه 30 درصدی رشد تولید به رشد 78 درصدی دست یابند، اما همچنان نگران احتمال تغییر سیاست‌های وارداتی و کمرنگ شدن حمایت از تولیدات داخلی هستند.
به گزارش فارس، به گفته مهدی صادقی‌نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت، سال گذشته بیش از 15 میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شده و با اقداماتی که در راستای توسعه صنعت لوازم‌خانگی ساخت محور صورت گرفته است، برای بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
کیوان گردان، مدیرکل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی نیز در این باره از رشد صددرصدی انواع لوازم گازسوز خانگی خبر داد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده در این صنعت، میزان تولید در سال 99 فراتر از برنامه محقق شده است و شاهد توسعه عمق ساخت داخل در این صنعت راهبردی هستیم.
در این مورد حمید رضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل، معضلات و مشکلات حوزه تولید لوازم‌خانگی کاهش یافته است، گفت: تولیدکنندگان این حوزه به رغم همه مشکلات و خروج شرکت‌های خارجی از کشورمان نشان دادند که می‌توانند علاوه بر تأمین بازار داخل به صادرات نیز بیندیشند.
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری هم با تأکید بر ضرورت وجود یک متولی و مرجع واحد در حوزه صنایع، تغییر سیاست‌های مربوط به حوزه واردات در پی نوسانات ارزی را از مشکلات مهم بخش تولید عنوان کرد.
وی با تأکید بر موفقیت صنعت لوازم خانگی در تأمین نیاز بازار داخل، تصریح کرد: بخش تولید وظیفه خود را در زمینه تولید کافی، با کیفیت و با قیمت متناسب با هزینه تولید انجام داده است اما برای تداوم این شرایط نیاز به برخی اقدامات و اجرای سیاست‌های حمایتی است.
شهیدی با اشاره به نوسانات ارزی متوالی در دو دهه گذشته، به تأثیر آن بر سیاست‌های مربوط به حوزه تولید و صادرات اشاره کرد و افزود: زمانی که شرایط ارزی کشور نامناسب شد، سیاست توجه به تولید داخل و تولیدکنندگان داخلی در پیش گرفته شد، ولی با مساعد شدن وضعیت ارزی و بالا رفتن قیمت نفت، واردات افزایش پیدا کرد.
وی تثبیت یک سیاست کلی در حمایت از تولیدکننده و ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل را خواستار شد و اظهار داشت: ظرفیت تولید داخل بسیار بالاست و در حال حاضر تنها ۶۰ درصد ظرفیت تولید فعال است. از نظر کیفیت و خدمات پس از فروش هم در وضعیت قابل قبولی هستیم، با توجه به تمام این موارد، نیاز بخش تولید این است یک برنامه چند ساله در خصوص ممنوعیت و محدودیت‌های واردات اجرا شود تا تولیدکننده بتواند برنامه‌ریزی بلندمدت در راستای جهش تولید و افزایش عمق ساخت داخل را داشته باشد.
شهیدی افزود: در شرایط فعلی تولیدکننده نمی‌داند در آینده چه وضعیت و شرایطی ایجاد می‌شود و اینکه با باز شدن درب‌های واردات ممکن است تولید با مشکل روبه‌رو شود و حتی واحد‌های تولیدی دچار آسیب جدی و ورشکستگی شوند؛ اتفاقی که در سال‌های گذشته برای برخی از برندهای ملی افتاد که بخشی از آن مربوط به سیاست‌های اعمال شده در این حوزه بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار