کد خبر: 1039504
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۸
وام سهام عدالت گرفتار پاسکاری بانک و بورس
بحث وام سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت، مدت‌هاست که بر سر زبان‌ها می‌چرخد و امیدی را در دل‌ها برای بسیاری از افراد روشن کرده است، اما ناهماهنگی بانک‌ها و نهاد‌های مربوط جهت تکمیل زیرساخت‌های بانکی مانند همیشه مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است. بسیاری از افراد طی هفته‌های گذشته به بانک‌ها، جهت دریافت وام سهام عدالت مراجعه کردند، اما مانند همیشه پشت در ماندند و با جواب‌هایی عجیب مواجه شدند. جواب‌هایی از این نظیر: «از بانک‌های مربوط به ما دستورالعملی ندادند»، «دریافت وام به صورت اینترنتی است»، «ما خبر نداریم»!

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: مردم برای دریافت وام عدالت لازم است از طریق سامانه «زمرد» بانک‌های تجارت و ملی به صورت غیرحضوری اقدام کنند؛ سامانه‌ای که به گفته موسوی نماینده وزارت اقتصاد راه‌اندازی شده و آماده ارائه تسهیلات به مردم است، اما در تماس با بانک‌های تجارت و ملی متوجه شدیم که زیرساخت‌های این سامانه همچنان فراهم نشده است.


این در حالی است که فرید موسوی، عضو هیئت‌مدیره بانک ملی حدود هفت روز پیش از آمادگی بانک ملی برای دریافت وام سهام عدالت خبر داد و گفت: «پرداخت تسهیلات به دارندگان سهام عدالت در چندماه گذشته به صورت آزمایشی انجام شد و از امروز بانک ملی ایران، آمادگی پوشش تمام دارندگان سهام عدالت را دارد.

دلخوش‌کردن به وامی که زیرساخت ندارد! اما در تماسی با بانک ملی متوجه شدیم که همچنان زیرساخت‌های لازم برای دریافت این وام فراهم نشده است و عدم هماهنگی مسئولان بانک ملی با یکدیگر موجب به وجود آمدن چنان وضعیتی شده است.


به عبارت دیگر مردم را به اخذ وامی دلخوش کردند که اصلاً زیرساخت ندارد و ماه‌ها زمان نیاز دارد تا زیرساخت‌های لازم فراهم شود.»


مدارک مورد نیاز برای دریافت وام سهام عدالت چیست؟


موسوی، نماینده وزارت اقتصاد در تاریخ ۲۵ بهمن گفت: «مدارک مورد نیار مدارک هویت‌سنجی است و براساس هماهنگی‌ها با سازمان بورس، این کارت‌ها حداکثر ظرف یک هفته قابل استفاده خواهد بود. همچنین تمهیداتی در نظر گرفته شده که از کارت فیزیکی هم استفاده نشود و خرید از طریق کیوآرکد انجام تا دستورالعمل‌های بهداشتی بهتر رعایت شود.»


او با بیان اینکه بازپرداخت این تسهیلات سه ساله است، گفت: «نرخی که برای این وام در نظر گرفته شده ۱۸درصد است، اما اگر مصرف‌کننده آخر هر ماه تصویه کند، هیچ سودی از او گرفته نمی‌شود. همچنین ارزش کارت‌های اعتباری ۵۰ یا ۶۰ درصد میزان دارایی سهام عدالت افراد است و سازمان بورس می‌تواند آن را به عنوان وثیقه بگذارد، از این رو پرداخت این تسهیلات نیاز به ضامن ندارد.»


سمیه محمدی، کارشناس مسئول مدیریت توسعه و فناوری‌های نوین شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اعطای کارت‌های اعتباری به پشتوانه سهام عدالت تصریح کرد: سهامداران از طریق درگاه‌های بانکی به این کار اقدام کنند و مراجعه حضوری نداشته باشند و می‌توانند از طریق شماره تماس ۱۵۶۹ از آخرین وضعیت سهام عدالت خود آگاه شوند.


همچنین سهامداران باید بازپرداخت منظم داشته باشند و در صورت تأخیر در عمل به تعهدات، دارایی سهام عدالت آن‌ها توسط بانک به فروش می‌رود.


اخذ وام به جای فروش سهام عدالت


مهدی قلی‌پور نیز کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد سهام افراد (چه در قالب مستقیم و چه غیرمستقیم از طریق شرکت‌های استانی) آزاد شده است، می‌توانند ۶۰ درصد این ارزش را به عنوان وثیقه اخذ تسهیلات به شکل کارت اعتباری از بانک‌های منتخب که فعلاً تجارت و ملی که بین ۶ تا ۱۳ میلیون تومان پیشگام شده‌اند، استفاده کنند.


قلی‌پور در پاسخ به این سؤال که چه شرایطی برای اخذ وام وجود دارد، پاسخ داد: هنوز بخشنامه داخلی بانک‌ها منتشر نشده، ولی براساس گفته‌ها صرفا داشتن سهام عدالت و ارسال درخواست آنلاین به همراه مدارک هویتی به سامانه اختصاص یافته در هر بانک معین، برای اخذ این تسهیلات به شکل کارت اعتباری کفایت می‌کند، اگر استفاده‌کننده کارت اعتباری طی یک ماه تسهیلات را باز پرداخت کند، کارمزد یا سودی هم بابت تسهیلات پرداخت نخواهد کرد.


بهتر است دولت و بانک مرکزی برای ارائه چنین پیشنهاداتی، ابتدا با یکدیگر هماهنگ شده، زیرساخت‌های لازم را برای این کار فراهم کرده تا مردم در این شرایط بد کرونایی مجبور نشوند برای ارائه تسهیلات به بانک‌ها مراجعه کنند.


همچنین عدم‌هماهنگی بانک‌ها با یکدیگر موجب سردرگمی مردم می‌شود. چرا بانک‌ها برای انتشار اخبار با یکدیگر با هم هماهنگی ندارند و سخنان یکدیگر را تکذیب می‌کنند؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار