جوان آنلاین: دولت بستهای جامع برای حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی آسیبدیده از جنگ تحمیلی رژیمصهیونیستی پیشبینی و تدوین کرده که شامل تسهیلات بانکی با بهره پایین، تخفیفات مالیاتی و حمایتهای بیمهای از جمله امهال بدهیهای تأمین اجتماعی است و به زودی پس از تصویب در هیئت دولت اجرایی خواهد شد. با توجه به خسارات گسترده ناشی از جنگ به زیرساختهای غیرنظامی، از جمله واحدهای صنعتی و تولیدی، انتظار میرود این بسته حمایتی گامی مؤثر در راستای کاهش فشارهای مالی و پایداری تولید ملی باشد.
جنگ تحمیلی اخیر، اهمیت استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی را به بروز و ظهور رساند و تکیه بر ظرفیتهای بخش خصوصی در شبکههای تولید و توزیع به خصوص در تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به خوبی دیده شد. این موضوع میتواند نقطه اثر جدی باشد که باید به ظرفیتهای بخش خصوصی تکیه شود و دولت از مداخله در اقتصاد فاصله بگیرد و بر امر نظارت و سیاستگذاری متمرکز شود.
بخش خصوصی در همه این سالها ظرفیتهای خود را برای توسعه کشور بسیج کرده و هیچ وقت کوتاهی نکرده است تا اختلالی در وضعیت کشور بهوجود نیاید. بخش خصوصی در دوره جنگ تحمیلی اخیر نیز بیش از هر زمان دیگری، نشان داد چطور میتواند برای اداره اقتصاد کشور به خصوص در شرایط بحرانی کمک کند. حملات اخیر رژیمصهیونیستی به شهرکهای صنعتی و کارخانههای تولید قطعات و ماشینآلات، تأکیدی بر ضرورت اتخاذ تدابیر جدی در مدیریت بحران و امنیت صنعتی دارد.
صنایع مختلف کشور اعم از صنعتی، غذایی، بهداشتی و خدماتی با تمام قوا تولید را حفظ کردند و کارشان تعطیل نشد، به طوری که برخی از صنایع غذایی سه شیفت کار کردند تا سفرههای مردم در شرایط حساس کنونی تأمین باشد. در ایام پساجنگ دولت به منظور حمایت از تولید و حفظ آن در ایام بحرانی مانند جنگ تحمیلی، بستهای جامع برای حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی آسیبدیده از جنگ تحمیلی رژیمصهیونیستی به کشورمان، پیشبینی و تدوین کرده است که شامل تسهیلات بانکی با بهره پایین، تخفیفات مالیاتی و حمایتهای بیمهای از جمله امهال بدهیهای تأمین اجتماعی است و به زودی پس از تصویب در هیئت دولت اجرایی خواهد شد.
این بسته حمایتی پیش از تصویب در هیئت دولت و نهایی شدن تصمیمات، در جلسهای با حضور رئیسجمهور، وزرای صمت، تعاون، اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و تولیدکنندگان و اعضای اتاق بازرگانی ایران رونمایی و نقطه نظرات پارلمان بخش خصوصی در تدوین و اجرای بهتر آن لحاظ شد.
افزایش مشارکت مردمی در اقتصاد، ضامن حفظ و تقویت انسجام ملی
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در رابطه با جزئیات این نشست اظهار کرد: در این نشست، چارچوب بسته حمایتی دولت تشریح شد و هیئت رئیسه اتاق ایران ضمن حمایت از این طرح، پیشنهادهایی جهت اثربخشی بیشتر آن ارائه کرد. بخش خصوصی خواستار گسترش دامنه این بسته حمایتی به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف حفظ اشتغال در این واحدها و در تمامی اقشار جامعه است که با هدف حفظ اشتغال این واحدها، نگاه ویژه به آنها صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در این نشست از همدلی و انسجام مردم، دولت و بخش خصوصی با یکدیگر به عنوان یک سرمایه بزرگ برای کشور نام برده شد، گفت: از رئیسجمهور درخواست شد این سرمایه اجتماعی و روحیه همدلی و همکاری در کشور حفظ شود. افزایش مشارکت مردمی در اقتصاد، ضامن حفظ و تقویت انسجام ایجاد شده، بوده است. امیدواریم دولت بتواند با بهرهگیری بیشتر از ظرفیت مردم و بخش خصوصی، گامهای اثربخشی برای توسعه و آبادانی کشور بردارد. حسنزاده خاطرنشان کرد: توصیههای بخش خصوصی به منظور جلوگیری از نوسانات در بازار سرمایه، به رئیسجمهور و تیم اقتصادی دولت ارائه شد. در نتیجه این نشست، آمادگی و علاقه دولت برای بهکارگیری بیشتر ظرفیت بخش خصوصی قابل درک بود.
بسته حمایتی دولت، بسته جامعی است
همچنین محمدرضا بهرامن، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در تشریح جزئیات این دیدار اظهار کرد: در این دیدار تأکید شد که از ظرفیتهای اجتماعی و فضای همدلی ایجادشده در کشور پس از جنگ تحمیلی بتوانیم بهره بگیریم و مشکلات تولید را مرتفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: وزیر صمت در این نشست پیرامون بسته حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت که در راستای حمایت از واحدهای صنعتی، شامل ۴۸ مورد است، توضیحاتی ارائه داد و اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران نیز پیشنهاداتی برای بهرهگیری هر چه بهتر از بسته ارائه کردند، ضمن اینکه تأکید شد در اجرای این بسته حمایتی، برای جلوگیری از مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، دقت لازم به خرج داده شود. این بسته حمایتی، بسته جامعی است که میتواند برای بخش تولید در کشور راهگشا باشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از گفتوگوی بین اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران و رئیسجمهور و وزرای اقتصادی در زمینههایی همچون موضوعات ارزی، نقدینگی واحدهای تولیدی، مسائل بیمه، چکهای برگشتی فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی به عنوان دیگر محورهای مورد بحث در این نشست یاد کرد و افزود: چارچوب گفتوگوها ناظر بر همکاری متقابل دولت و بخش خصوصی به منظور جبران آسیبهای ناشی از تنشهای اخیر و تداوم پرقدرت حرکت توسعه اقتصادی در کشور بود.
بوروکراسیهای اداری به حداقل برسد تا شاهد رسوب در گمرکات نباشیم
بهرامن خاطرنشان کرد: رئیسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عملکرد گمرکات کشور توضیحاتی ارائه دادند و مطرح شد که در این روزها تخلیه بار از گمرکات به صورت مطلوب انجام شده است، ضمن اینکه تأکید بر این بود تا در آینده نیز بوروکراسیهای اداری به حداقل برسد تا شاهد رسوب در گمرکات نباشیم.
این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در این نشست، همراهی بین بخش خصوصی و دولت در جنگ تحمیلی اخیر به عنوان یکی از جلوههای امیدبخش در این دوران نام برده شد، تصریح کرد: مهمترین تأکید رئیسجمهور این بود که بخش خصوصی در تصمیمسازیها حضور داشته باشد و قرارگیری ظرفیتهای بخش خصوصی برای حل مسائل در کنار دولت تداوم داشته باشد.
بهرامن ابراز امیدواری کرد که طی روزهای آتی تمهیدات لازم برای کنترلهای روانی و تخصصی بازار سرمایه و بورس دیده شود تا صاحبان سرمایه در بورس آسیب نبینند. گفتنی است در پایان این نشست، از وحدت و انسجام ملی آحاد مردم که در این ایام شکل گرفت، قدردانی و بر استفاده هوشمندانه از فرصت انسجام ملی برای تقویت سرمایه اجتماعی و حل مشکلات اقتصادی تأکید شد. با توجه به خسارات گسترده ناشی از حملات ۱۲روزه رژیمصهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی، از جمله واحدهای صنعتی و تولیدی، انتظار میرود این بسته حمایتی گامی مؤثر در راستای کاهش فشارهای مالی و پایداری تولید ملی باشد.
بسته حمایتی سریعاً ابلاغ شود
همچنین پیام باقری دیگر نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در خصوص این نشست، ضمن گفتوگو پیرامون مسائل اقتصادی با تمرکز بر جنگ تحمیلی تأکید کرد که برنامهریزیهای مشترکی بین دولت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شکل بگیرد تا بتوانیم در مدیریت شرایط اقتصادی کشور و مدیریت آثار و تبعات جنگ تحمیلی اخیر، موفقتر عمل کنیم. پیغام اتاق بازرگانی ایران، همراهی کامل با دولت بود، همانگونه که بخش خصوصی در دوره جنگ تحمیلی اخیر نشان داد، در کنار دولت قرار دارد و تلاش میکنیم ظرفیتهای اتاقهای بازرگانی را برای مدیریت هر چه بهتر اقتصاد کشور در شرایط کنونی به کار بگیریم.
وی بیشترین تمرکز نشست هیئت رئیسه اتاق ایران با رئیسجمهور و اعضای اقتصادی کابینه چهاردهم را ناظر بر بررسی بسته حمایتی دولت دانست و گفت: بسته حمایتی دولت، یک بسته جامع و کامل است. از رئیسجمهور خواسته شد این بسته حمایتی به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ شود تا فعالان اقتصادی هر چه سریعتر بتوانند از مزایا و فرصتهای این بسته بهرهمند شوند.
نایب رئیس اتاق ایران در رابطه با مهمترین خواسته رئیسجمهور از بخش خصوصی تصریح کرد: خواسته وی این بود که فعالان اقتصادی در کنار دولت باشند و این همراهی ادامه پیدا کند. دولت و بخش خصوصی ظرفیتهای خود را به هم گره بزنند تا جریان و چرخه اقتصاد روان پیش برود.