کد خبر: 988693
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۷
کارشناس ثبت آثار تاریخی استان تهران از ثبت ملی شش مجسمه بزرگ این شهر در فهرست میراث ملی خبر داد.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: کارشناس ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در گفتگو با مهر، درباره ثبت مجسمه‌های تهران گفت: مجسمه امیرکبیر در مدرسه دارالفنون، مجسمه دیگری از امیرکبیر در پارک ملت، مجسمه خیام در پارک لاله، مجسمه فردوسی در میدان فردوسی و مجسمه دیگری از فردوسی در موزه سازمان اسناد و کتابخانه ملی، آثاری از استاد ابوالحسن صدیقی (مجسمه‌ساز معروف) هستند که در جلسه ثبت آثار منقول اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در فهرست میراث ملی ثبت شدند.

سارا متین افزود: مجسمه میدان حُر، ساخته استاد رحیم‌زاده ارژنگ نیز بین آثار به ثبت رسیده قرار گرفت. سردیس دایه استاد صدیقی که در مجموعه باغ نگارستان نگهداری می‌شود، مجسمه سیاه نی‌زَن و دو سردیس دیگر از مَرد سیاه نی‌زن که در موزه هنر‌های ملی قرار دارند، جزو ۹ اثری از آثار استاد صدیقی هستند که در فهرست ملی قرار گرفتند.

این کارشناس ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در ادامه گفت: استاد صدیقی شخصیت ممتازی است که کار‌های نفیسی در سطح جهان دارد و جزو معدود مجسمه‌ساز‌هایی بوده که تأییدیه‌های هنری جهانی را گرفته بود. مردم تهران نیز با آثار او آشنا هستند. این مجسمه‌ها به دلیل اهمیتشان، در این فهرست قرار گرفته‌اند.

وی در پایان گفت: همچنین شش در از در‌های آستان حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) که در طرح توسعه شبستان‌ها برداشته شد، در نهایت صحت به موزه حرم حضرت عبدالعظیم (ع) انتقال داده شده بودند که به ثبت ملی رسیدند. در جلسه ثبت میراث منقول، قرآن زعفرانی منحصر به فردی نیز ثبت شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار