کد خبر: 985968
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸
بعد از شهدای چند شب پیش میدان فوزیه، این دومین باری بود که این خلق خاموش، می‌دیدند که چه عزت و احترامی دارد شهید. چه ارج و منزلتی دارد شهید...
سرويس  فرهنگ و هنر جوان آنلاين: بیسستم دی ماه، هشتادمین زادروز سیدمحمود گلابدره ای، نویسنده انقلابی بود. او در بیستمین روز از دهمین ماه سال ۱۳۱۸ به دنیا آمد و در صد و چهلمین روز از سال ۱۳۹۱ از میان ما رفت.

به این بهانه، نخستین جملات فصل نخست کتاب مشهور و جریان ساز «لحظه‌های انقلاب» که با حال و هوای این روز‌ها نیز تناسب دارد را با هم بازخوانی می‌کنیم:

شب‌های ماه رمضان کم کم حرف‌ها داشت. حرف می‌شد، ولی هنوز آن چنان برنده و کوبنده نشده بود. اما شبی که «غفاری» میدان فوزیه را با کلام و صدایش از جا کند، دیدم نشستن پای این منبر و به وعظ گوش کردن، با نشستن پای منبر‌ها و به وعظ گوش کردن‌ها و چرت زدن‌ها و بعد، گریستن و دعا کردن‌ها و گریه و زاری کردن‌ها و ندبه و استغاثه کردن‌ها و ذلیل و خوار و زبون، تن به هر ذلت و مصیبت و فلاکتی دادن و در انتظار تقدیر، تن به تسلیم و رضادادن و راضی بودن‌های سابق، فرق دارد. زدم به آب. این سیل خروشان، همان حرکت تند خانه براندازی بود که در خیال هم حتی باورش نمی‌کردم. این جا و آن جا، هرجا که وعظ و واعظی بود، می‌رفتم؛ تا آن شبی که آقای نوری سر آبسردار وعظ کرد و بعد، قرار نماز عید فطر را گذاشت و مجلس را ختم کرد و گفت بی سروصدا به خانه هایتان بروید. اما ناگهان خروشی افتاد توی موج خلق نشسته توی خیابان و خلق خدا که تا آن لحظه، آرام و بی صدا، چهارزانو روی آسفالت نشسته بودند، از جا کنده شدند و در یک آن، صدا پیچید و نعره شد و صدا‌ها یک صدا شد و غرید: «تن‌ها ره سعادت ایمان، جهاد، شهادت» ...

و موج به طرف میدان ژاله به حرکت درآمد و نیم ساعت بعد، سد رگبار گلوله از روبه رو و آتش گرگرفته بنزین و نفت که قبلا ریخته بودند کف خیابان و میدان، سیل جمعیت را پس زد.

همان شب، شهیدان متلاشی شده و تیر خورده‌های از حال رفته، دست به دست، با احترام، چون لاله‌های سرخ، نشسته روی دست و سر و کول، به خانه‌ها برده شدند. بعد از شهدای چند شب پیش میدان فوزیه، این دومین باری بود که این خلق خاموش، می‌دیدند که چه عزت و احترامی دارد شهید. چه ارج و منزلتی دارد شهید و نطفه شهید شدن و در دل خلق جاگرفتن، در دل تک تک آن‌هایی که توی تاریکی، توی کوچه پس کوچه‌ها به طرف خانه هایشان می‌رفتند، بسته شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار