کد خبر: 978970
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰
بیماری‌های قلبی، از جمله مهم‌ترین معضلات پزشکی و سلامت در سراسر دنیا به‌حساب می‌آیند که به‌صورت روزانه، هزینه‌های زیادی را به جوامع تحمیل می‌کنند.
سرويس دانشگاه جوان آنلاين: بیماری‌های قلبی، از جمله مهم‌ترین معضلات پزشکی و سلامت در سراسر دنیا به‌حساب می‌آیند که به‌صورت روزانه، هزینه‌های زیادی را به جوامع تحمیل می‌کنند. محققان کشور برای کمک به کاهش این معضلات به‌ویژه در زمینه تشخیص آنها، یک روش مبتنی بر پردازش صدای قلب را توسعه داده‌اند.

بیماری قلبی، اصطلاح گسترده‌ای است که برای شرح دامنه وسیعی از بیماری‌های مؤثر بر قلب به کار می‌رود. از جمله این بیماری‌ها، بیماری ایجادشده در نتیجه صدمه دیدن رگ‌های خونی، بیماری شریان اکلیلی، بیماری دریچه قلب، ضربان نامنظم قلب، ریتم نامنظم ضربان قلب، ضخامت عضله قلب، بیماری مزمن عضله قلب، نارسایی قلب و عفونت قلب هستند.
در این بررسی، محققان از الگوریتمی به نام «الگوریتم مرغ مگس‌خوار» برای انتخاب قوانین بهینه تولیدشده استفاده کردند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد میانگین دقت و زمان در تشخیص ناهنجاری‌های قلبی در روش پیشنهادی نسبت به تحقیقات مشابه، از کارایی بالاتری برخوردار است.
به گفته رمضان تیموری یانسری، پژوهشگر گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر گز و همکارانش، «پیچیدگی تصمیم‌گیری و تعدد فاکتور‌های موجود، باعث شده روش‌های کنونی تا حد زیادی در این زمینه دقت خود را از دست داده و یا در زمینه‌های مختلف مانند دقت و سرعت کارایی مناسب نداشته باشند.»

تیموری یانسری و همکارانش که یافته‌های پژوهشی خود را در مجله «انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی» منتشر کرده‌اند، اظهار داشته‌اند: «نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد روش پیشنهادی، هم در سرعت و هم در دقت نسبت به روش‌های فازی بدون الگوریتم مرغ مگس‌خوار، بهتر عمل می‌کند. روش پیشنهادی در تعیین ناهنجاری به کمک صدا‌های قلب از دو پیک بزرگ و کوچک و فاصله بین بازه‌های تولید صدا برای تعیین ناهنجاری استفاده می‌کند و نتایج حاصله، از کارایی مناسبی در پارامتر‌های سرعت و دقت برخوردار هستند.»
مجله‌ای که به چاپ یافته‌های پژوهشی فوق پرداخته، توسط مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان منتشر می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار