کد خبر: 957041
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۱
مین‌گذاری بولتون در مسیر دیپلماسی نمایشی ترامپ فقـــط دو روز بعد از دعــوت رئیس‌جمهور امریکا از ژاپن برای هموار کردن مسیر مذاکره با ایران، مشاور امنیت ملی امریکا در امارات، حمله مشکوک فجیره را به ایران نسبت داد تا شکاف ترامپ- بولتون بیش از هر موقع دیگری نمایان شود. روزنامه نیویورک‌تایمز از تشدید شکاف‌ها بین این دو خبر داده و نوشته که ترامپ از مشورت‌هایی که بولتون به او می‌دهد شاکی است و اخیراً گفته که بولتون او را وارد مسیر‌هایی می‌کند که دوست ندارد وارد آن‌ها شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جان بولتون سال گذشته به خاطر رویکرد‌های ضدایرانی از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید انتخاب شد و با راهنمایی‌های بولتون، ترامپ از برجام خارج شد، اما با گذشت یک سال، نحوه مقابله با پرونده ایران، اختلاف‌نظر‌ها در کاخ سفید را افزایش داده است. روزنامه نیویورک‌تایمز روز چهار شنبه در مقاله‌ای به قلم پیتر بیکر و مگی هابرمن درباره اختلافات در کاخ سفید نوشت: «دونالد ترامپ به تازگی در زمانی نه چندان دور در محل باشگاه گلف خود در فلوریدا از جان بولتون در حال گلایه کردن بود. مهمانان شنیدند ترامپ درباره مشورت‌هایی که دریافت می‌کند شاکی است و می‌گوید آیا بولتون وی را وارد مسیری می‌کند که وی دوست ندارد در آن وارد شود یا نه. برای رئیس‌جمهوری که نظرش درباره همه مشاورانش سریعاً تغییر می‌کند، گلایه خصوصی شاید معنی زیادی نداشته باشد، ولی در روز‌های اخیر شکاف میان ترامپ و مشاور امنیت ملی‌اش علنی و باعث ایجاد سردرگمی در سطح جهان درباره سیاست خارجی امریکا شده است». بر اساس این گزارش، «این ناهماهنگی در سفر چهار روزه ترامپ به ژاپن که روز سه شنبه پایان یافت به شکل کاملی نمایان شد. ترامپ در جریان این سفر با اظهارات بولتون درباره تقابل پر مخاطره با ایران و کره‌شمالی مخالفت کرد». دونالد ترامپ در جریان سفر به ژاپن به طور علنی رویکرد جان بولتون درباره ایران را تضعیف کرد و دیدگاه‌های مثبت‌تری نسبت به روابط با تهران از خود نشان داد. ترامپ ضمن اعلام آمادگی خود برای مذاکره با ایران، گفت که به دنبال تغییر نظام در ایران نیست. لحن ملایم ترامپ درباره ایران، برخلاف رویکرد جنگ‌طلبانه بولتون است.
به نوشته نیویورک تایمز، چندین مقام امریکایی گفتند که بولتون پس از اظهارات ترامپ در ژاپن در محافل خصوصی ناخرسندی خود را از ترامپ ابراز کرده است. نیویورک‌تایمز در ادامه مقاله خود نوشته است: «ترامپ بار‌ها در گفت‌وگو‌های شخصی خود جنبه جنگ‌طلبی مشاور خود را به شوخی گرفته و می‌گوید که به جای اینکه بولتون، وی را محدود کند، او جلوی بولتون را گرفته است». ترامپ اخیراً به مشاورانش گفته بود که «با دست فرمان بولتون امریکا باید در چند نقطه جهان بجنگد». به گفته فردی که در جریان گفت‌وگو‌ها است، ترامپ اخیراً در یکی از نشست‌های ائتلاف یهودیان جمهوریخواه، شلدون آدلسون، میلیاردر یهودی را به کناری کشید و از وی پرسید نظرش درباره عملکرد بولتون چیست، آدلسون نیز گفت: «اگر ترامپ از بولتون راضی است، بولتون نیز از وی رضایت دارد.»
بولتون همواره رویکرد خصمانه‌ای در برابر ایران داشته است و بار‌ها با گروهک منافقین در فرانسه دیدار کرده است. بولتون همچنین سال گذشته مدعی شده بود که «انقلاب ایران چهل سالگی خود را نخواهد دید». آنچه از گزارش رسانه‌ها و مقامات امریکایی بر می‌آید، در هفته‌های اخیر شکاف‌ها بین ترامپ و بولتون عمیق‌تر شده است و ترامپ در برابر درخواست اعزام تعداد زیادی نیروی نظامی امریکا به خاورمیانه مقاومت کرده است و برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که بولتون در آستانه اخراج از کاخ سفید است. ترامپ بار‌ها به صراحت گفته است که به دنبال جنگ با ایران نیست، اما بولتون خواهان اعمال سیاست‌های سختگیرانه علیه ایران است و از وارد شدن به جنگ به بهانه حمایت از متحدان عربی واشنگتن در خلیج فارس ابایی ندارد، حتی گفته می‌شود اعزام ناو آبراهام لینکلن به خلیج فارس به بهانه مقابله با ایران به دستور جان بولتون انجام شده است. ترامپ در هفته‌های اخیر از آمادگی خود برای گفت‌وگو با ایران سخن گفته است و حتی شماره خصوصی خود را به سفارت سوئیس داده تا در صورت لزوم ایرانی‌ها با او تماس بگیرند. اگرچه ترامپ برخلاف جان بولتون، در ظاهر مسیر دیپلماسی و مذاکره را برای حل اختلاف با تهران انتخاب کرده است، اما ایران درباره سیاست جدید ترامپ هم شک و تردید دارد، چرا که ترامپ از توافق برجام که بیش از یک دهه روی آن کار شده بود، به راحتی خارج شد و بدعهدی واشنگتن نسبت به توافقات بین‌المللی را نشان داد. از طرفی، سابقه مذاکرات ترامپ با رهبر کره‌شمالی در یک سال گذشته نتیجه‌ای جز شکست در بر نداشته است. اختلاف‌نظر ترامپ و بولتون تنها به مسئله ایران مربوط نمی‌شود بلکه در مورد پرونده کره‌شمالی و ونزوئلا هم اختلافات عمیقی بین دو نفر وجود دارد.

اتهام‌زنی بولتون به ایران
در شرایطی که ایران تأکید کرده که هیچ دخالتی در انفجار کشتی‌های اماراتی در فجیره نداشته است، جان بولتون در ادامه اتهام پراکنی‌های خود مدعی شد که ایران پشت این اتفاق قرار داشته است. جان بولتون که به امارات سفر کرده است، در جمع خبرنگاران اتهامات واهی خود به ایران را تکرار کرد و مدعی شد: «حمله به تانکر‌های نفتی در سواحل امارات قطعاً با استفاده از مین‌های دریایی ایران بوده است». به گزارش رویترز مشاور امنیت ملی امریکا گفت: «ما سعی داریم به طور منطقی و مسئولانه در برابر ایران و منابع آن در منطقه خلیج فارس واکنش نشان دهیم. نقطه شروع این است که ایران و همتایان این کشور درک کنند که چنین اقداماتی موجب پاسخ بسیار شدیدی از سوی ایالات متحده خواهد شد». این ادعا‌ها در حالی است که هیچ سند و مدرکی در ارتباط با دست داشتن ایران در انفجار فجیره وجود ندارد و حتی بسیاری از تحلیلگران رژیم صهیونیستی را عامل این حمله به نفتکش‌های امارات و عربستان می‌دانند. جان بولتون در ادامه ادعا‌های خود گفت که «هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران به توافق هسته‌ای پایبند نباشد، مگر اینکه بخواهد زمان گریز هسته‌ای برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را کاهش دهد». جان بولتون در حالی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را مطرح می‌کند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار‌ها در گزارش‌های خود تأیید کرده که ایران به این توافق پایبند بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار