کد خبر: 918883
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۱
طی نامه ۱۰ سناتور اعلام شد
چند سناتور جمهوریخواه با اشاره به تحریم‌هایی که قرار است واشنگتن به دنبال خروج از برجام علیه ایران اعمال کند، به اروپا درباره دور زدن یا تضعیف این تحریم‌ها هشدار دادند، اما در آن سوی دیگر جهان، نخست‌وزیر استرالیا جوسازی یک رسانه درباره قصد امریکا برای حمله به ایران را تکذیب کرد
چند سناتور جمهوریخواه با اشاره به تحریم‌هایی که قرار است واشنگتن به دنبال خروج از برجام علیه ایران اعمال کند، به اروپا درباره دور زدن یا تضعیف این تحریم‌ها هشدار دادند، اما در آن سوی دیگر جهان، نخست‌وزیر استرالیا جوسازی یک رسانه درباره قصد امریکا برای حمله به ایران را تکذیب کرد و آن را گمانه‌زنی بر اساس «منابع گمنام» خواند تا مشخص شود حتی متحدان امریکا نیز تهدید‌های امریکا را جدی نگرفته‌اند. بماند که یک نظرسنجی از مردم امریکا هم نشان می‌دهد که اکثریت امریکایی‌ها مخالف حمله احتمالی امریکا به ایران خواهند بود.
در آستانه اعمال دور اول تحریم‌های امریکا علیه ایران، ۱۰ تن از سناتور‌های جمهوریخواه امریکا در نامه‌ای به سفرای آلمان، فرانسه و انگلیس اعلام کردند که از هرگونه تلاش برای دور زدن یا تضعیف تحریم‌های امریکا علیه ایران «به طور خاص دچار رنج و اذیت» خواهند شد.
مانند همیشه سناتور تد کروز، مارکو روبیو و تام کاتن از عناصر مشهور ایران‌ستیز سنا در میان این ۱۰ سناتور نقش کلیدی دارند. نویسندگان نامه اروپا را تهدید کردند که اقدام اروپا برای دور زدن یا تضعیف تحریم‌های ایران کنگره امریکا را به اقدام واخواهد داشت.

خبر استرالیایی دروغ درآمد
بعد از آن که مطرح شد «ای‌بی‌سی‌نیوز استرالیا» به نقل از «منابعی در دولت تورنبال» ادعا کرده بود دولت امریکا قصد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را دارد، نخست‌وزیر استرالیا بامداد جمعه جوسازی‌های یک رسانه را که به‌نقل از مقام‌های دولت او مدعی شده بود امریکا قصد اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران دارد، تکذیب کرد.
«مالکوم تورنبال»، نخست‌وزیر استرالیا به گاردین گفت: هیچ دلیلی برای باور کردن اینکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور امریکا قصد بمباران برنامه هسته‌ای ایران را دارد، وجود ندارد.‌ای‌بی‌سی‌نیوز استرالیا مدعی شده بود حمله امریکا به ایران ممکن است همین ماه آینده اتفاق بیفتد و دولت استرالیا آمادگی خود را برای کمک به شناسایی مواضع احتمالی اعلام کرده است. روزنامه گاردین به‌نقل از نخست‌وزیر استرالیا درباره همین موضوع نوشت: «امروز خبری دیدم- در‌ای‌بی‌سی - که با استناد به منابع بی‌نام دولت این ادعا را مطرح کرده بود، گمانه‌زنی است و در آن به منابع گمنام استناد شده است.» تورنبال همچنین با بیان اینکه ترامپ نظراتش را درباره ایران به تمام دنیا اعلام کرده، گفت که‌ای‌بی‌سی برای انتشار این گزارش با او، وزیر خارجه، وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک استرالیا مشورت نکرده است.

امریکایی‌ها مخالف حمله به ایران
بنابرنظرسنجی مشترک روزنامه هافینگتون پست و مؤسسه افکارسنجی یوگاو، اکثر امریکایی‌ها مخالف جنگ با ایران هستند. به گزارش ایرنا، تارنمای خبری این رسانه امریکایی با انتشار نتیجه این نظرسنجی افزود: در نظرسنجی صورت گرفته ۵۳ درصد پاسخگویان گفته‌اند که مخالف جنگ با ایران بوده و ۳۷ درصد نیز گفته‌اند که به شدت مخالف این موضوع هستند. این تارنما ادامه داد: تنها ۲۳ درصد از امریکایی‌ها گفته‌اند که در صورت تصمیم دولت امریکا مبنی بر اعلام جنگ علیه ایران از آن حمایت می‌کنند. تارنمای این سایت خبری در ادامه نوشت: ۹ درصد از پاسخگویان هم قویاً از اعلام جنگ علیه ایران از سوی دولت امریکا حمایت کردند.

فارین‌پالیسی‌: ترامپ شکست می‌خورد
یک نشریه امریکایی با اشاره به تلاش‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای اعمال فشار علیه ایران با احیای تحریم‌های رفع‌شده به موجب «برجام» نوشته دو کشور چین و روسیه، مانع موفقیت این طرح خواهند شد. نشریه فارین‌پالیسی درباره طرح دولت امریکا نوشته است: «اما ترامپ شکست خواهد خورد. علاوه بر اینکه متحدان اروپایی امریکا با تصمیم او برای خروج از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها مخالفت کردند، روسیه و ایران هم اجازه نخواهند داد ایران دوباره منزوی شود.»
مطابق این گزارش، در دهه‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تهران پیوند‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را با پکن و مسکو تقویت کرده است. در جریان جنگ ایران و عراق، چین نقشی حیاتی در کمک به ایران داشت و یکی از معدود کشور‌هایی بود که سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار این کشور قرار داد. پکن بعد از اتمام جنگ هم نقشی محوری در پروژه‌های بازسازی ایران و به ویژه در پروژه‌های زیرساختی و تأمین کالا‌های مصرفی ایفا کرد. به نوشته فارین‌پالیسی، منزوی کردن تنها هنگامی مؤثر واقع می‌شود که بازیگران کلیدی در جامعه بین‌المللی آن را تقویت کنند: «امروز ایران شرکای دیگری دارد که می‌تواند برای جلوگیری از تبعات فروپاشی توافق هسته‌ای به آن‌ها روی بیاورد. ضمن آنکه روسیه و چین با توجه به منافع راهبردی‌شان در ایران هیچ‌یک دنباله‌رو سیاست تحت رهبری امریکا برای اعمال فشار بی‌پایان نخواهند شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار