بهاي نفت به بالاترين سطح در سه سال و نيم گذشته رسيد
قيمت نفتخام روز دوشنبه در پي تحولات سياسي مرتبط با ايران و ونزوئلا به بالاترين سطح خود از ماههاي پاياني سال 2014 رسيد.
به گزارش رويترز، قيمت هر بشكه نفتخام وست تگزاس اينترمديت امريكا با يك دلار و يك سنت افزايش براي نخستينبار از نوامبر 2014 (آبان 1393) به بالاي 70 دلار رسيد و در پايان معاملات روز دوشنبه با قيمت 70 دلار و 73 سنت معامله شد. قيمت نفتخام برنت هم كه بهعنوان يك مرجع قيمتي شناخته ميشود، با افزايش 7/1 درصدي معادل يك دلار و 30 سنت، به 76 دلار و 17 سنت به ازاي هر بشكه رسيد. كارشناسان يكي از دلايل افزايش قيمت نفت را بالا گرفتن بحرانهاي سياسي و اقتصادي در ونزوئلا اعلام ميكنند.
بازگشت تحريمهاي ايران لير را به شدت تضعيف ميكند
تحليلگران دانسك بانك دانمارك با پيشبيني از وضعيت ارزها در صورت به هم خوردن برجام و بازگشت تحريمها اعلام كردند لير تركيه در بين ارزهايي خواهد بود كه بيشترين ضرر را خواهد داشت.
به گزارش فارس، در حالي كه قرار است ترامپ موضع خود را برابر برجام شفاف اعلام كند، بلومبرگ گزارشي درباره وضعيت ارزها در صورت بازگشت تحريمها يعني چه ارزهايي ضرر خواهند كرد و چه ارزهايي سود خواهند برد نوشته است. بلومبرگ نوشته است در صورتي كه تحريمهاي ايران برگردد لير تركيه، ين ژاپن، فرانك سوئيس در بين ارزهايي خواهند بود كه به شدت ضرر خواهند كرد. همچنين ارزهايي نظير دلار كانادا، كرون نروژ و روبل روسيه ارزهايي خواهند بود كه از به هم خوردن برجام سود خواهند برد. براساس گزارش بلومبرگ، ارزش لير تركيه طي يك سال گذشته بيش از 10 درصد افت كرد و اگر قرار باشد تحريمهاي ايران برگردد ارزش اين پول بيشتر از اين هم افت خواهد كرد.
توافق عراق و انگليس براي توسعه ميدان نفتي كركوك
در حالي كه ايران و عراق قرارداد سوآپ نفتي براي ارسال نفت ميادين كركوك به پالايشگاه كرمانشاه دارند، وزير نفت عراق گفت: قراردادي را با شركت BP انگليس براي افزايش سه برابري نفت اين ميادين امضا كرد.
به گزارش رويترز، جابر اللعيبي، وزير نفت عراق خبر داد كه عراق قراردادي را با شركت نفتي BP انگليس براي سه برابر كردن نفت ميادين كركوك منعقد كرد. وي در كنفرانس خبري پس از امضاي قرارداد اعلام كرد: اين قرارداد در شهر بصره منعقد شده است. براساس اين قرارداد، شركت نفتي بريتيش پتروليوم انگليس ميزان نفت شش ميدان كركوك را به يك ميليون بشكه در روز ميرساند كه اين رقم سه برابر ميزان صادرات فعلي اين منطقه است. نفت صادراتي اين منطقه كه توسط خط لوله به تركيه صادر ميشد، بعد از حملات تروريستها از بين رفت. عراق قصد دارد كه نفت ميدان كركوك را به ايران حمل كند، اما در حال حاضر جادههاي اين منطقه براي ارسال محموله امنيت لازم را ندارد. پيش از اين ايران و عراق سوآپ نفتي را امضا كرده بودند و قرار بود ميدان نفت كركوك به پالايشگاهي در كرمانشاه منتقل شود.
اعلام سازوكار جديد تخصيص ارز در مناطق آزاد
مشاور رئيسجمهور با بيان اينكه تا پايان سالجاري گمركات اجرايي در مناطق آزاد هفتگانه كشور بهطور كامل مستقر خواهند شد، سازوكار جديد تخصيص ارز به فعالان اقتصادي در مناطق آزاد را كه كارت بازرگاني براي ثبت سفارش ندارند، تشريح كرد.
به گزارش تسنيم، مرتضي بانك با بيان اينكه طي ماههاي اخير همكاريهاي مناسب با گمرك جمهوري اسلامي انجام شده و در حال حاضر در سه منطقه آزاد گمرك مستقر شده است، گفت: اين مناطق سهگانه از جمله منطقه آزاد اروند از مهمترين مناطق آزاد هستند و ساير مناطق مانند كيش مسئله خاصي ندارند. اميدواريم همين روند ادامه پيدا كرده و تا پايان سال جاري گمركات اجرايي در همه مناطق آزاد كشور مستقر شود. وي در پاسخ به سؤالي در خصوص سازوكار تخصيص ارز به فعالان مناطق آزاد و ممنوعيت واردات بدون ثبت سفارش از مناطق آزاد با توجه به تصويبنامه ارزي اخير هيئت دولت، گفت: بر اساس مصوبه دولت براي دريافت يا تخصيص ارز بايد ثبت سفارش انجام شده باشد؛ در اين راستا هماهنگيهاي لازم با گمرك و ساير دستگاههاي مرتبط انجام شده است تا اين روند بهسهولت انجام شود.