کد خبر: 878459
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار نخست‌وزير عراق:
چهار روز پس از آنكه حيدر العبادي، نخست وزير عراق در سفري يك روزه به عربستان، با مقامات اين كشور ديدار و گفت‌وگو كرد...
چهار روز پس از آنكه حيدر العبادي، نخست وزير عراق در سفري يك روزه به عربستان، با مقامات اين كشور ديدار و گفت‌وگو كرد، چهارشنبه شب به ايران آمد و روز پنج‌شنبه در ديدارهايي فشرده با رهبر معظم انقلاب، رئيس‌جمهور، رئيس مجلس، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و معاون اول رئيس‌جمهور ديدار و درباره روابط دوجانبه و منطقه‌اي با مقامات كشورمان گفت‌وگو و تبادل نظر كرد. پيش از سفر العبادي، علي اكبر ولايتي، مشاور بين‌الملل رهبر معظم انقلاب در خصوص سفر نخست وزير عراق به ايران گفته بود: رابطه بين ايران و عراق استراتژيك و بر پايه حسن همجواري و برادري است و اين سفرها سفرهاي صرفاً ديپلماتيك نيست، بلكه سفرهايي حياتي آن هم در اين شرايط حساس است. 

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ديدار نخست وزير عراق، از اقدامات دولت عراق براي دفاع از حاكميت يكپارچه و تماميت ارضي اين كشور حمايت كردند، و عراق را كشوري تعيين‌كننده و مهم در جهان عرب خواندند. ايشان با حمايت از تلاش‌هاي دولت عراق براي توسعه روابط با كشورهاي همسايه و منطقه، تأكيد كردند: در عين حال بايد مراقب مكر امريكايي‌ها باشيد و هرگز به آنها اعتماد نكنيد. رهبر انقلاب اسلامي افزودند: امريكايي‌ها خودشان داعش را به‌وجود آوردند اما اكنون كه تروريست‌ها از دولت و مردم عراق شكست خورده‌اند، خود را با اين تحول مهم، همراه و هم‌جهت نشان مي‌دهند البته بدون ترديد هر وقت فرصت بيابند، دوباره به عراق ضربه خواهند زد. رهبر انقلاب اسلامي با حمايت از گسترش همه‌جانبه روابط تهران- بغداد در زمينه‌هاي مختلف، خطاب به آقاي حيدر العبادي افزودند: توجه ملت‌هاي منطقه به موفقيت‌هاي عراق، نتيجه زحمات و شجاعت‌هاي مردم عراق، شما و ديگر مسئولان عراقي است. در اين ديدار كه جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور نيز حضور داشت، نخست‌وزير عراق با اشاره به تلاش‌هاي مردم و جوانان عراق براي حفظ وحدت و تماميت ارضي اين كشور، گفت: با دقت كامل، از وحدت و يكپارچگي عراق محافظت مي‌كنيم و همان‌گونه كه قبلاً نيز به برادرانمان در اقليم گفته بوديم، اجازه نمي‌دهيم خطر تجزيه كشورمان را تهديد كند. 
حيدر العبادي با تشكر صميمانه از حمايت‌هاي ايران در مبارزه عراق با تروريست‌ها، گفت: با اشتياق كامل براي گسترش روابط با جمهوري اسلامي ايران، تلاش و فعاليت مي‌كنيم. 
‌  
ايران در كنار دولت و ملت عراق خواهد بود
رئيس‌جمهور كشورمان نيز روز پنج شنبه در ديدار حيدر العبادي، نخست وزير عراق حضور و فداكاري بي وقفه مردم، مديريت مسئولان و نظرات حكيمانه مرجعيت در عراق را در حل و فصل مشكلات و بحران‌هاي اين كشور حائز اهميت دانست و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در مسير مبارزه با تروريسم، تقويت وحدت و انسجام و حفظ تماميت ارضي عراق، همواره در كنار دولت و ملت اين كشور بوده و خواهد بود.  روحاني، با اشاره به اراده دو دولت بر توسعه و تحكيم همه جانبه مناسبات و همكاري‌ها اظهارداشت: تهران و بغداد مي‌توانند روابط و همكاري‌هاي خود را در همه بخش‌هاي اقتصادي، تجاري، سرمايه‌گذاري و علم و فناوري گسترش دهند. 
‌    
آمادگي ايران براي مشاركت در بازسازي عراق
وي با بيان اينكه امروز كشور عراق به تدريج در حال خروج از مسائل شديد امنيتي و مشكلات داخلي است و بايد در راستاي بازسازي عراق و توسعه مناسبات و روابط منطقه‌اي اين كشور تلاش شود، تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران با همه توان و قدرت آمادگي دارد تا در روند بازسازي و توسعه عراق مشاركت كرده و در كنار دولت و ملت اين كشور باشد. روحاني با تأكيد بر حفظ تماميت ارضي و استقلال عراق، گفت: توسعه امنيت و ثبات در عراق موجب خوشحالي دولت و ملت ايران است و جمهوري اسلامي ايران امنيت عراق را در راستاي امنيت خود و منطقه قلمداد مي‌كند. رئيس‌جمهور با بيان اينكه تدبير دولت عراق در مسئله اقليم كردستان كه همراه با عدم تنش و توجه به حقوق ملي مردم اين منطقه بود، بسيار قابل توجه است، اظهار داشت: مبارزه با تروريسم و رويكردهاي تجزيه طلبانه‌اي كه به يكپارچگي ملي و تماميت ارضي عراق لطمه مي‌زند، بايد همچنان دنبال شود و تهران خواهان تقويت دولت مركزي عراق است. رئيس‌جمهور آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي توسعه مناسبات و همكاري‌ها با همه كشورهاي منطقه مورد تاكيد قرار داد و افزود: گسترش مناسبات دو جانبه و چند جانبه، مطمئناً به نفع مردم منطقه خواهد بود. روحاني با بيان اينكه رايزني‌ها و روابط صميمي ايران و عراق در توسعه و تقويت مناسبات منطقه‌اي بسيار حائز اهميت است، ادامه داد: ايران نه تنها هيچ‌گاه به دنبال سلطه بر منطقه نبوده، بلكه حامي بزرگ امنيت و در خط مقدم مبارزه با تروريسم منطقه‌اي بوده است؛ امروز نيز ما هيچ دليلي بر ادامه اختلافات و تشنج‌ها ميان كشورهاي منطقه نمي‌بينيم. رئيس‌جمهور حل و فصل سريع بحران‌هاي منطقه به‌ويژه در يمن را مهم دانست و اظهار اميدواري كرد تا با رفع مسائل و مشكلات شاهد توسعه و پيشرفت روز افزون عراق و ساير كشورهاي منطقه باشيم. حيدر العبادي نخست وزير عراق نيز در اين ديدار با اشاره به ضرورت توسعه و تقويت روابط و همكاري‌هاي همه جانبه ايران و عراق، گفت: امروز تهران و بغداد روابط دوستانه و مستحكمي با هم دارند و بايد در راستاي تقويت و توسعه روزافزون مناسبات في ما بين تلاش كنيم. نخست وزير عراق با اشاره به ضرورت توسعه روابط و همكاري‌هاي ايران و عراق در همه بخش‌هاي مورد علاقه دو كشور گفت: بايد با گسترش مناسبات و همكاري‌ها منافع دو ملت را تأمين و امنيت و ثبات را در منطقه ايجاد كنيم. نخست وزير عراق با اشاره به اينكه دولت و ملت عراق خدمت به زوار امام حسين(ع) را وظيفه خود مي‌دانند، ابراز اميدواري كرد امسال نيز با تلاش مردم و مسئولان دو كشور شاهد برپايي باشكوه مراسم اربعين در اين كشور باشيم. 
‌   
عراق قدرتمند از دل مبارزه با تروريسم بيرون آمد
نخست وزير عراق در ادامه ديدارهاي خود با مقامات كشورمان با رئيس مجلس شوراي اسلامي ديدار و گفت‌وگو كرد. علي لاريجاني در اين ديدار ضمن تبريك توفيقات روزافزون، به العبادي افزود: در دوران مسئوليت شما، عراق به سه دستاورد مهم دست يافت كه اين دستاوردها در تاريخ به يادگار باقي خواهد ماند. مقاومت ملت عراق به دنيا نشان داد كه عراق داراي قدرتي است كه هيچ كس نمي‌تواند به آن تعرضي داشته باشد. وي افزود: دستاورد اول اينكه شرايط را در عراق به گونه‌اي رقم زديد كه دست تروريست‌ها را از عراق كوتاه كرديد، هرچند در برخي از نقاط هنوز تحركاتي وجود دارد، اما با تدابير شما به زودي اين مناطق هم از وجود آنان پاك خواهد شد. رئيس قوه مقننه دستاورد دوم را جلوگيري از تجزيه عراق خواند و تصريح كرد: با درايت و تدابير لازم توانستيد از تجزيه عراق جلوگيري كنيد. وي يادآور شد: سومين دستاورد قدرت نظامي عراق است كه متكي بر مردم مي‌باشد و حفظ آن براي صيانت از عراق اهميت زيادي دارد. لاريجاني متذكر شد: اگرچه حضور تروريست‌ها براي شما هزينه‌هايي را در برداشت، اما باعث شد تا از درون اين مشكل، يك عراق قدرتمند متولد شود و حال زمان آن است تا شرايط را براي بازسازي و توسعه اقتصادي فراهم كنيد. حيدرالعبادي نخست وزيرعراق نيز در اين ديدار گفت: بسيار مشتاقم كه در كشور دوم خودم هستم و از اينكه كشور جمهوري اسلامي ايران در شرايط سخت كنار ما بوده است تشكر مي‌كنيم. 
‌   
وحدت عراق، رمز پيروزي اين كشور 
نخست‌وزير عراق همچنين روز پنج‌شنبه با آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ديدار و گفت‌وگو كرد.
 آيت‌الله هاشمي‌شاهرودي در اين ديدار، پيروزي ملت عراق در كركوك و پيروزي‌هاي حاصله عليه داعش را تبريك گفت و ضمن ابراز اميدواري براي حل كامل مشكلات اقليم كردستان عراق افزود: وحدت ملت عراق و حفظ تماميت ارضي اين كشور به دست مردم، نيروهاي مجاهد حشدالشعبي و با تدبير و هدايت مسئولان عراقي صورت گرفته است. وي همچنين رمز موفقيت ملت عراق را قدرت، شوكت و وحدت اين ملت در كنار يكپارچگي حكيمانه با مديران و مسئولان عراق دانست و افزود: چنين وحدتي بحمدالله در عراق تحقق يافته و بر خلاف خواست دشمنان امت اسلام و ملت عراق روز به روز تعميق مي‌شود. ‌
‌   
ديدار حيدر العبادي با سردار سليماني
شبكه تلويزيوني الميادين، اعلام كرد حيدرالعبادي، نخست وزير عراق در ادامه ديدارهاي خود با مقامات ايراني با سردار قاسم سليماني، فرمانده سپاه قدس ايران ديدار و گفت‌وگو كرد. هنوز هيچ مقام رسمي در جمهوري اسلامي ايران اين خبر را تأييد يا تكذيب نكرده است. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار