
معاون اول رئيسجمهور، در گفتوگو با نخستوزیر ترکیه تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران با اقدامات نا امنكننده تماميت ارضي عراق مخالف است.
به گزارش تسنيم، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور عصر پنجشنبه هفته گذشته در تماس تلفني بن علي ييلديريم نخست وزير تركيه گفتوگوهاي سه جانبه ايران، تركيه و عراق را در سطح دستگاههاي اطلاعاتي و وزراي امور خارجه مفيد ارزيابي كرد و وحدت رويه در مديريت شرايط كنوني را ضروري دانست و گفت: رايزنيهاي ما در بغداد تداوم دارد و تلاش مينماييم تحولات بعد از همهپرسي مديريت گردد.
مبناي ما مصوبات مجلس عراق و تصميمات دولت العبادي بوده و قانون اساسي عراق بايد محور باشد. ما بايد بغداد را در مديريت اوضاع قويا حمايت نماييم.
معاون اول رئيسجمهور، عراق را كشوري مهم در ميان كشورهاي عربي دانست و تأكيد كرد: به لطف خداي بزرگ، برنامه قدرتهاي بزرگ در عراق شكست خورده است.
جهانگيري تصريح كرد: به هيچ وجه نبايد اجازه دهيم كه مرزهاي بينالمللي مخدوش شود و بايد از تماميت ارضي عراق و سوريه به طور كامل حمايت كنيم و همبستگي ايران و تركيه در اين راستا بسيار مهم و تأثيرگذار است.
نخست وزير تركيه نيز در اين تماس تلفني ضمن تبريك به دكتر جهانگيري به خاطر انتصاب مجدد وي به عنوان معاون اول رئيسجمهور در دولت دوازدهم اظهار اميدواري كرد كه در دوره جديد روابط دو كشور در سطح دوجانبه و در سطح همكاريهاي منطقهاي گسترش پيدا كند.
بن علي ييلديريم با بيان اينكه تحولات اخير منطقه بيش از ساير كشورها در كانون توجه ايران و تركيه قرار گرفته، اهميت ارتقاي سطح روابط و هماهنگيها ميان تهران و بغداد را مورد تأكيد قرار داد و گفت: رئيسجمهور تركيه قرار است چهارم اكتبر به تهران سفر كند كه اميدوارم در اين سفر تصميمات و توافقات مناسبي ميان دو كشور اتخاذ شود. وي با اشاره به برگزاري همهپرسي در شمال عراق، اين اقدام را يك اشتباه استراتژيك دانست و گفت: اين مسئله در نتيجه زياده خواهي برخي افراد ايجاد شده و باعث گرديده كه آرامش در سطح منطقه برهم بخورد. نخست وزير تركيه تأكيد كرد: ايران، تركيه و عراق بايد به عنوان كشورهاي همسايه ابتكار عمل بيشتري از خود نشان دهند و به همكاري و هماهنگيهاي خود بيفزايند.
ييلديريم با اشاره به گفتوگوي تلفني خود با نخست وزير عراق خاطرنشان كرد: ما براي تماميت ارضي عراق و سوريه اهميت فراواني قائل هستيم و با تجزيه در اين كشورها و ايجاد دولتهاي ساختگي در منطقه مخالفيم.
وي بر لزوم حمايت از عراق تأكيد كرد و گفت: عراق نيز بايد همكاريهاي خود را با ايران و تركيه افزايش دهد. چرا كه گسترش روابط و هماهنگيهاي سه جانبه ميان ايران، تركيه و عراق بسيار راهگشا خواهد بود.
نخست وزير تركيه با تصريح اينكه همبستگي ايران و تركيه نيز در جلوگيري از مشكلات و حل مسائل فعلي عراق بسيار مؤثر خواهد بود، بر لزوم استمرار هماهنگي و همبستگي بيشتر ايران و تركيه تأكيد كرد.