کد خبر: 865350
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۹
با توجه به اينکه هنوز هيچ تغييري در سيستم حمل و نقل فرودگاهي حاصل نشده است، ساخت فرودگاه‌هاي جديد در شهرهاي کوچک علاوه بر هدر دادن سرمايه، سرانجامي جز تعطيلي ندارند!
معضلات مسئله‌ زيان‌دهي فرودگاه‌هاي کشور در شرايطي ادامه دارد که سال گذشته مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور با اشاره به زيان دهي 90 درصدي فرودگاه‌هاي کشور از رکود در سيستم حمل و نقل هوايي کشور پرده برداري کرد. بعد از توافقات برجام و با بد عهدي هاي صورت گرفته غربي‌ها ثابت کردند که هيچ تعهدي به قراردادهاي امضا شده ندارند. بنابراين حمل و نقل هوايي ايران همچنان با همان شرايط فرسودگي شديد تجهيزات بايد به فعاليت خود ادامه ‌دهد. با اين حال باز هم خبرهايي از احداث فرودگاه‌هاي جديد در شهرهاي کوچک به گوش مي رسد. اين هم درحاليست که بسياري از فرودگاهاي کشور به علت فرسودگي، بالا بودن هزينه نگهداري، نبود مسافر، بار و کمبود هواپيماي مناسب در حال حاضر بيش از 2 پرواز در هفته ندارند و عملا تعطيل هستند. نمونه بارز اين اين فرودگاهاه را هم در شهرهاي اراک، آباده، همدان ، گرگان و نقاط ديگر مي‌توان مشاهده کرد. حالا با تمام اين تفاسير باز هم قرار است فرودگاهي در نيشابور خراسان رضوي احداث شود. جايي که حتي نماينده مردم نيشابور در مجلس هم از نداشتن توجيه اقتصادي آن مي‌گويد و چشم‌اندازي جز تعطيلي براي آن ندارد!

نويسنده: ميترا شهبازي

مدت‌هاست سيستم حمل و نقل هوايي کشور در شرايط رکود به سر مي‌برد و در اين راستا سال گذشته نيز رحمت‌الله مه‌آبادی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور از تعطيلي 90 درصدي فرودگاه‌هاي کشور گفته است. همچنين علي رغم اينکه هنوز سايت‌هاي فروش بليط‌هاي هواپيمايي براي اغلب شهرهاي کشور حداقل 2 پرواز را نشان مي‌دهند، باز هم معلوم نيست در روز موعود پروازي انجام شود يا نه؟ به طوري که حالا تاخير و کنسلي کامل پروازها به موضوعي تکراري براي مسافران تبديل شده است و آنها بعد از مشاهده اين وضع، هربار بدون هيچ اعتراضي موضوع را مي‌پذيرند.اين مسئله هم جز احداث فرودگاه‌هاي بي‌توجيه در شهرهاي کوچک، کمبود هواپيماهاي کوچک، فرسودگي تجهيزات، نبود مسافر، بار و غيره دليل ديگري ندارند.

احداث فرودگاه جديد به صرفه نيست

حالا با اين تفاسير همانطور که گفته شد، باز هم قرار است فرودگا‌هاي جديد همچون قارچ سر از زمين در بياورند و بر بحران فعلي بي‌افزايند. در اين راستا هم مي‌توان به فرودگاه نيشابور اشاره کرد که علي رغم تاکيد مسئولان استاني به احداث آن به هيچ وجه توجيه اقتصادي ندارد و در صورت احداث به سرنوشت همان 90 درصد فرودگاه راکد ديگر دچار مي‌شود. چرا که نيشابور به دليل همجواري با شهر مشهد، نمي‌تواند با هواپيماهاي بزرگ پروازي داشته باشد و سرمايه‌گذاري در اين زمينه، نتيجه‌‎اي جز ضرر ندارد.

در اين رابطه نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی با تاييد مطالب فوق، مي‌گويد:« نیشابور به دلیل نزدیکی به مشهد همواره از جهاتی متضرر شده است و هر زمان صحبت از فرودگاه نیشابور می شود فاصله نزدیک آن تا مشهد به عنوان مانعي بزرگ مطرح می شود که فاصله نزدیک است و نیازی به احداث آن احساس نمی شود.»

حمید گرمابی با اشاره به اينکه هنوز هم اميد است برجام شرايط ورود هواپيماهاي کوچک و فعال شدن فرودگاهاي تعطيل را فراهم کند، مي‌افزايد:«بعد از ورود هواپیمای کوچکATR به کشور، می توان گفت که احداث فرودگاه در نيشابور اقتصادي مي‌شود.»

رفع رکود با هواپيماهاي کوچک

در گذشته برای شهرهای کوچکی که دارای فرودگاه بودند، از هواپیماهای بزرگی استفاده می‌شد که نمي‌توانستند حداکثر بیشتر از دو الي سه پرواز در هفته داشته باشند. از همين رو اغلب فرودگاه هايي که در شهرهاي کوچک تاسيس مي‌شد بعد از مدتي از شروع فعاليت به دليل نبود مسافر راهي جز تعطيلي نداشتند. نمونه بارز اين اين فرودگاهاه را هم مي‌توان در شهرهاي اراک دراستان مرکزي، آباده در استان فارس، همدان در استان همدان و غيره مشاهده کرد. البته تعداد فرودگاهايي که به سختي نام فعال بودن را بر دوش مي‌کشند، بيش از اينها هست.

حالا با اين اوصاف کارشناسان معتقدند اگر پاي هواپیمای کوچکATR به کشور باز مي‌شد، احداث فرودگاه‌هاي کوچکي همچون نيشابور هم به صرفه اقتصادي نزديک تر مي‌شد. نماینده مردم نیشابور در مجلس در اين باره مي‌گويد:« تنها در شرايطي مي‌توان به احداث فرودگاه فکر کرد که هواپيماهاي کوچک وارد شوند.»

عضومجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس ادامه مي‌دهد:«درحال حاضر از 20 فروند هواپیمای ATR خریداری شده 6 فروند آن وارد کشور شده است و اگر این هواپیماها برای شهرهای کوچک بکارگیری شود،شاید بتوان گفت که در شرایط جدید،احداث و توسعه فرودگاه نیشابور نیز همراه با صرفه اقتصادی باشد.»

وي با اشاره به اينکه نیشابور بین مشهد و سبزوار واقع شده و فاصله کمی با این دو شهر دارد، مي‌گويد:« هواپیماهایی که از گذشته وجود داشته هواپیماهای بزرگی بود که نشستن و برخاستن آن ها بسیار پر هزینه است.»

با اين تفاسير تنها در صورتي مي‌توان به خروج از رکود فرودگاه‌هاي شهرهاي کوچک اميد داشت که هواپيماهاي کوچک هم وارد شوند. در غير اين صورت احداث فرودگاه جديد نه تنها مشکلي از سيستم حمل و نقل هوايي رفع نمي‌کند، بلکه تنها يک فرودگاه‌ تعطيل ديگر را هم اضافه مي‌کند که با هدر رفتن سرمايه‌هاي ملي، دود آن به چشم همه مردم مي‌رود. از اين رو با اين شرايط نبايد مسئولان مجوز احداث هيچ فرودگاهي در شهرهاي کوچک را تا رفع اين معضل بدهند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حجت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
0
4
مطالعات توجیه اقتصادی فرودگاه نیشابور در دست انجام است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار