به گزارش ايسنا، علياكبر ولايتي پس از ديدار عصر روز شنبه شيه شيائو يان، فرستاده چين در امور سوريه در جمع خبرنگاران درباره نقض عهد و اقدامات بازدارنده هيئت نظارت بر اجراي برجام گفت: بدون ترديد من به عنوان يكي از اعضاي هيئت نظارت بر اجراي برجام به اين نقض عهد امريكا معترضم و معتقدم بايد بعد از بازگشت آقايان ظريف و عراقچي به ايران نتيجه گفتوگوهاي آنها را بشنويم و يك تصميم مشترك بگيريم. بدون ترديد نقض عهد امريكاييها در خصوص برجام بدون پاسخ نخواهد ماند. وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه آيا اين گفته شما نظر هيئت نظارت بر اجراي برجام است، گفت: من يك عضو هيئت هستم و بايد ديد هيئت نظارت بعد از بررسي چه تصميمي ميگيرد. رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سال ديگري مبني بر اينكه روابط ايران و كويت در طول ساليان گذشته فراز و فرودهاي بسياري داشته است اما روابط نسبتاً خوب بوده است، آينده روابط اين دو كشور را چگونه ارزيابي ميكنيد، گفت: به مصلحت كويت نيست كه تحت تأثير سعوديها با ايران اينطور برخورد كند، ما اولين كشور منطقهاي بوديم كه كمتر از ۲۴ ساعت از ورود اشغالگرانه صدام به كويت اين اشغال را محكوم و به آنها كمك كرديم تا سرزمينهاي اشغال شده خود را اعاده كنند.
وي ادامه داد: اين به مصلحت كويت است كه رابطه خود را با ايران بر اساس حسن همجواري تنظيم كند، چراكه بيشتر از همه خود آنها ضرر ميكنند. ميدانيم كه آنها تحت تأثير سعوديها اين كار را كردند ولي آنها بايد فشارناپذير باشند، چرا كه اگر نشان دهند نميتوانند در برابر فشار مقاومت كنند، طرف سعودي و امريكايي فشارها را بيشتر ميكنند.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: توصيه ما به كويت اين است كه منافع ملي خود را تحت تأثير سعودي و ديگران قرار ندهند.