کد خبر: 862321
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۱
درحالي بازار ايران را کفش‌هاي بي کيفيت چيني اشباح کرده که کفش تبريز به لحاظ کيفيت از صنعت چرم اروپايي هم برتر است
کفش تبريز درحالي به لحاظ کيفيت از رقباي اروپايي خود سبقت گرفته و شهرت آن جهاني شده است که کفش‌هاي بي‌کيفيت و ارزان قيمت چيني و قاچاق برنده بازار داخلي ايران هستند. اين نيز درحاليست که به گفته کارشناسان قيمت کفش‌هاي ايراني در مقايسه با نمونه ايتاليايي بسيار ارزان‌‌تر هستند اما به دليل نبود اطلاع رساني مناسب و عدم بازاريابي، مورد بي‌مهري قرار گرفته‌اند. حالا درحالي که انتظار مي‌رود مسئولان زمينه صادرات و رونق کفش ايراني را فراهم کنند، با واردات بي‌رويه و بي‌توجهي نسبت به حجم انبوه قاچاق کفش، بازار داخلي را مملو از کالاي بي‌کيفيت خارجي‌کرده‌اند. همين امر نيز کارگاه‌هاي توليد کفش تبريز را در معرض ورشکستگي قرار داده و توليدکنندگان داخلي را به مونتاژ‌کار چيني‌ها تبديل کرده است.
نويسنده: ميترا شهبازي

کفش تبريزي که به لحاظ زيبايي و کيفيت آوازه آن جهاني شده است و اين روزها در بازار بين‌المللي در حال رقابت با اروپايي ها هست، به دليل بي‌مهري مسئولان، جاي خود را در بازار داخلي به کفش چيني داده است. علاوه بر اين واردات بي‌رويه و قاچاق کفش با عناوين مختلفي چون واردات نمونه کامل کفش، زيره کفش، رويه و غيره توليدکنندگان داخلي را تبديل به کارگر و مونتاژ کار چيني‌ها کرده است. کفش‌هاي خارجي که به لحاظ کيفي در مراتب بسيار پايين تري از ايراني‌ها قرار دارد.

در اين رابطه عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس با بیان اینکه مشکل واردات بی‌رویه و قاچاق مصنوعات چرمی به کشور باید مورد بررسی قرار بگیرد، مي‌گويد:« بايد مبارزه جدی با کالای قاچاق صورت گیرد تا بتوانیم مشکلات صنعت چرم و دیگر صنایع کشور را حل کنیم.»

علی اسدی کرم با اشاره به اینکه باید از ورود چرم و مصنوعات چرمی به کشور در راستای تقویت صنعت چرم کشور جلوگیری کنيم، مي‌افزايد:« افراد زیادی در کشور به دنبال دریافت مجوز راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری چرم بودند اما با بروز مشکلات و بي‌توجهي مسئولان نسبت به اين صنعت، آنها هم دست از پيگيري برداشته‌اند.»

مونتاژ جاي توليد کفش را مي‌گيرد!

درحال حاضر بخش عظیمی از حوزه صنعت چرم کشور با واردات بی‌رویه کفش مخصوصا از چین دچار مشکل شده است و در اين باره عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه واردکنندگان کیف و کفش چرم، بخشی از واردات خود را تحت عنوان نمونه وارد کشور می‌کنند، مي‌گويد:« این مسئله بازار صنعت چرم را روبه ‌نابودی کشانده است. آنها زیره و رویه کفش را به‌صورت آماده وارد می‌کنند و در داخل کشور آنها را به هم می‌دوزند.»

سیدجواد حسینی‌کیا با اشاره به اينکه دولت باید از واردات بی‌رویه مصنوعات چرمی مخصوصا از کشور چین جلوگیری کند و نسبت به محصولاتی که به‌عنوان نمونه وارد می‌شود، سختگيري بيشتري داشته باشد، مي‌افزايد:« باید این زمینه را در کشور ایجاد کنیم تا جامعه به‌جای استفاده از محصولات چینی به منظور حمایت از تولید ملی، از تولیدات داخلی استفاده کند.»

برندسازي حلقه مفقوده توليد کفش

برندسازي به عنوان حلقه مفقوده توليد کفش ايراني شناخته مي‌شود که اين کالاي داخلي علي‌رغم شهرت جهاني، هنوز مورد اقبال مردم داخل قرار نگرفته است. در اين رابطه نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با تاکید بر اینکه بازاریابی داخلی، برندسازی، رده بندی محصولات و تشخیص ذائقه مردم براي افزايش توليد، از اهميت بالایی برخوردار است، مي‌گويد:« تولیدکنندگان چرم برای تصاحب هرچه بیشتر بازار بايد به دنبال بازاریابی داخلی و خارجی و برند سازی باشند.»

محمدحسین فرهنگی با اشاره به اينکه بخشی از مشکلات فعالان عرصه چرم کشور باید با حمایت‌های دولتی در زمینه تسهیلات و تنظیمات گمرکی برطرف شود، مي‌افزايد:« برخی دیگر از مشکلات صنعت چرم نيز بايد توسط خود تولید کنندگان حل شود. این مباحث نيز شامل نظارت بیشتر بر کیفیت محصولات تولید شده و ارائه پیشنهاد به دستگاه‌های مختلف برای کاهش هزینه‌ها، تامین آسان مواد اولیه و برطرف شدن مشکلات است.»

علاوه بر اين وی درباره حمایت‌های انجام شده از صنعتگران عرصه چرم کشور در زمینه نوسازی تجهیزات و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، ادامه مي‌دهد: اتحادیه‌ها باید در نمایشگاهای عرضه کننده تکنولوژی روز دنیا حضور داشته باشند تا کفش ايراني را به دنيا معرفي کنند و زمينه صادراتي آن را فراهم کنند.»

لازم به ذکر است که به گفته علیرضا جباریان‌فام، رئیس اتحادیه کفاشان تبریز، درحال حاضر 4200واحد در حوزه توليد و فروش کفش و حدود 1500 واحد در بخش خدمات توليد کفش تبريز کار می‌کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار