کد خبر: 860672
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
مسئول پويش شعري «هزار تير هجا» در گفت‌و‌گو با «جوان»:
چند هفته‌اي است كه پويش شعري با عنوان «هزار تير هجا» در فضاي مجازي آغاز به كار كرده است.
نويسنده: محمدصادق عابديني
 
چند هفته‌اي است كه پويش شعري با عنوان «هزار تير هجا» در فضاي مجازي آغاز به كار كرده است. اين پويش با اعلام محورهايي از جمله «هجو جاهليت مدرن و قبيله‌اي» از شاعران خواسته است آثارشان را در اين باره به پويش ارسال كنند. سعيد تاج محمدي، دبير انجمن تاك كاشمر كه اين پويش را با همكاري پايگاه آفتابگردان‌ها برگزار مي‌كند، در گفت‌و‌گو با «جوان» درباره اين كار خود‌جوش فرهنگي توضيحاتي را ارائه داده است.
 
پويش شعري كمتر در جامعه ادبي كشورمان سابقه داشته است، چه شد كه به فكر راه‌اندازي پويش شعري افتاديد؟
نيمه ماه رمضان هر سال مقام معظم رهبري در ديدار شعرا با اشاره‌ها و نكاتي كه مي‌فرمايند راه يك ساله شعر انقلاب را مشخص مي‌كنند. امسال نيز ايشان از شاعران خواستند تا درباره هجو جاهليت قبيله‌اي و جاهليت مدرن شعر بگويند؛ همچنين موارد ديگري كه مطرح كردند توجه به منظومه‌سرايي و بحث مدافعان حرم بود كه فرمودند درخور اين است كه هزاران شعر درباره آنان سروده شود. همين فرمايشات مقام معظم رهبري باعث شد پويش شكل بگيرد. در اصل پويش لبيكي شاعرانه به فرمايشات حضرت آقا بود كه هميشه حمايت ويژه‌اي از شعر داشته‌اند و با تحليل دقيق و راهكارهاي‌شان باعث رشد و بقاي شعر انقلاب شده‌اند. اميدواريم نتيجه اين پويش به ارتقا و پيشرفت شعر انقلاب كمك كند.
 
هسته اوليه تشكيل اين پويش كجا بود؟
در انجمن تاك كاشمر به همراه پايگاه آفتابگران‌ها موضوع در تحريريه آنجا مطرح شد و با مشورت دوستان و به صورت كاملاً خود‌جوش و آتش به اختيار اين پويش شكل گرفت و محورها و قسمت‌هاي مختلف اين پويش مشخص و اعلام شد.
 
پويش از سوي نهاد يا ارگاني حمايت مي‌شود؟
تأكيد ما اين است كه پويش كاملاً در قالب مردمي و خود‌جوش باشد. انتخاب پويش به جاي جشنواره هم بر همين اساس بود زيرا فضاي كار غير‌سازماني است و جمعي از شاعران جوان و انقلابي آن را راه‌اندازي كردند.
 
در عنوان پويش از لفظ «هجو» استفاده شده، شاعران فقط بايد در اين قالب شعر بگويند يا امكان ارسال شعر در ديگر قالب‌ها وجود دارد؟
پويش محدوديتي در پذيرش اشعار در قالب‌هاي گوناگون شعري ندارد و هر شاعر مي‌تواند به هر تعداد شعر و در قالب‌هاي مختلف براي پويش شعر ارسال كند. البته بخش ويژه پويش شعر هجو است كه در هجو جاهليت قبليه‌اي آل سعود و جاهليت مدرن امريكا و استكبار جهاني شعر ارسال مي‌شود. به غير از آن سه محور ديگر شعري نيز در پويش وجود دارد كه شامل «مدافعان حرم»، «تحولات منطقه، عراق و سوريه» و «پيروزي جبهه مقاومت» است كه شاعران مي‌توانند در مورد آنها با هر قالبي از شعر براي ما اثر بفرستند.
 
پويش از چه زماني آغاز به كار كرد؟
يك هفته بعد از فرمايشات حضرت آقا بود كه صحبت از راه‌اندازي پويش به ميان آمد و بعد با بررسي‌هاي انجام شده، خبر آغاز به كار آن در فضاي مجازي و رسانه‌ها مطرح شد. پويش را چند شاعر جوان راه‌اندازي كرده‌اند كه همگي انگيزه‌هاي معنوي داشته‌اند اما براي ادامه نيازمند كمك‌هاي معنوي و مادي نهاد‌هاي دولتي و غير‌دولتي هستيم تا اين پويش به جرياني ادبي تبديل شود. برخي از شاعراني كه براي پويش شعر ارسال كرده‌‌اند پيش از اين جزو شاعران جريان انقلاب شناخته نمي‌شدند اما مي‌بينيم در لبيك به نداي رهبري به صورت خود‌جوش و غير‌سفارشي آمده‌اند و در پويش شركت كرده‌اند. تا به حال هم اشعار خيلي خوبي به دست ما رسيده است كه به زودي و با بررسي كارشناسان اين آثار در قالب يك منظومه منسجم منتشر خواهد شد.
 
اشعار ارسالي را داوري و كارشناسي مي‌كنيد؟
منظور ما از كارشناسي ارزشگذاري ادبي كه در جشنواره‌هاي شعر انجام مي‌شود، نيست، بلكه كارشناسي پويش كه با همكاري مؤسسه شهرستان ادب انجام مي‌شود سطح‌بندي آثار دريافتي است. برخي از آثار قوي نيستند، يا حتي شعر نيستند و دلنوشته‌اند و حتي برخي از آثار موضوع‌شان به محورهاي پويش نمي‌خورد.
 
چه زماني اشعار منتشر مي‌شوند؟
از هفته آينده شروع به انتشار آثار مي‌كنيم. جا دارد از طريق روزنامه «جوان» از اساتيد شعر و همه علاقه‌مندان كه تمايل دارند به اين پويش بپيوندند خواهش كنم آثارشان را سريع‌تر براي ما ارسال كنند. بسته به ميزان اشعار دريافتي قرار است آثار به صورت كتاب يك يا چند جلدي توسط مؤسسه شهرستان ادب منتشر شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار