کد خبر: 844610
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
در آستانه دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري
وعده توزيع سبد كالا و افزايش حقوق بازنشستگان آن هم در ارديبهشت ماه كه موعد انتخابات است درحالي از سوي وزير كار مطرح شده است كه...
نويسنده: هادی غلامحسینی 
 
وعده توزيع سبد كالا و افزايش حقوق بازنشستگان آن هم در ارديبهشت ماه كه موعد انتخابات است درحالي از سوي وزير كار مطرح شده است كه پيش از اين مسئولان سازمان خصوصي‌سازي از الزامات قانوني براي واريز سود سهام عدالت به حساب 50 ميليون مشمول طرح سخن به ميان آورده بودند، اين موارد به خوبي نشانگر آن است كه مسئولان دولتي از وضعيت بد معيشت مردم به خوبي مطلع هستند.
به گزارش جوان، كاهش ارزش پول ملي و سقوط قدرت خريد عمده خانوارهاي ايراني و پيشي گرفتن هزينه‌ها از درآمد خانوار به خوبي نشان مي‌دهد نظام توزيع و باز‌توزيع ثروت در ساختار اقتصادي كشور به شدت مشكل دارد، اما گويا همين اوضاع نابسامان مجالي ايجاد كرده است تا برخي از دولتمردان وعده هايي را در آستانه انتخابات رياست جمهوري جهت بهبود اوضاع معيشت خانوار ارائه كنند كه ارائه چنين وعده‌هاي سحر انگيزي آن هم در آستانه انتخابات با نقد تعداد زيادي از كارشناسان و اساتيد اقتصاد روبه رو شده است.
 
اواخر سال گذشته مسئولان سازمان خصوصي‌سازي و وزارت اقتصادي انتخاباتي خواندن توزيع سود سهام عدالت در ارديبهشت ماه سال 96 را بي‌انصافي خواندند و مدعي شدند زمان اجراي سهام عدالت به پايان رسيده است و دولت بايد سهم 50 ميليون مشمول طرح را به آنها پرداخت كند، حال اگر توزيع سود سهام عدالت را اقدامي انتخاباتي در نظر نگيرم، توزيع سبد كالا و افزايش حقوق بازنشستگان آن هم در شب انتخابات را ديگر نمي‌توان انتخاباتي تلقي نكرد. علي ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در حاشيه جلسه روز گذشته هيئت دولت در جمع خبرنگاران از توزيع سبد كالا در ارديبهشت‌ماه خبر داد و گفت: امنيت غذايي در مقابله با سوءتغذيه كماكان از برنامه‌هاي دولت در سال جاري است و بر اساس تصميم امروز در دولت اعتبار مورد نياز سبد كالا تأمين شد.
 
ربيعي درباره افزايش حقوق پلكاني بازنشستگان كشوري و نيروهاي مسلح خاطرنشان كرد: براي اين كار بيش از 30 هزار ميليارد ريال (3 هزار ميليارد تومان) از سوي دولت تأمين اعتبار شد و سعي مي‌كنيم 20 درصد به حداقل‌ها افزوده شود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درباره اظهارات و وعده‌هاي برخي افراد براي افزايش چند برابري يارانه‌ها گفت: اطلاعي از اين موضوع ندارم و اين نوعي دروغ بد است و بايد به‌فكر بهتر شدن وضعيت دهك‌هاي پايين باشيم. ربيعي يادآور شد: براساس مطالعات صورت گرفته عده‌اي به‌ناحق تحت بيمه كارگران ساختماني بودند كه حذف شدند. تعداد 100 هزار نفر از كارگران ساختماني در فروردين ماه و 100 هزار نفر ديگر در ارديبهشت به اين بيمه شدگان افزوده خواهد شد. اواخر سال 95 نيز دولت دو نوبت سبد غذايي بين عده‌اي از نيازمندان توزيع كرد كه هزينه اين سبدهاي غذايي از محل بودجه عمومي كشور تأمين مي‌شود. وزير رفاه پيش از اين ارزش هر بسته‌ حمايت غذايي را از 35 تا 120 هزار تومان عنوان كرده ومدعي شده بود، افرادي كه نيازمند دريافت اين بسته‌ها هستند طبق شناسايي انجام شده حدود 11 ميليون نفر هستند كه تحت پوشش نهادهاي حمايتي قرار دارند.
   
به جای توزیع سبدکالا ، نظام توزیع ثروت را اصلاح کنید
گفتني است كارشناسان اقتصادي نظام توزيع و باز‌توزيع ثروت در كشور را دچار اشكالات اساسي عنوان مي‌كنند، اين در حالي است كه ضريب جيني و همچنين فاصله بين دهك‌هاي درآمدي موجود در جامعه نشان مي‌دهد در كشور سه دهك بالاي درآمدي به رغم برخورداري از بيشترين رفاه و امتياز از امكانات اما كمترين ماليات را پرداخت مي‌كنند و دهك‌هاي پاييني نيز به رغم برخورداري از رفاه كمتر نسبت به ثروتمندان بيشترين ماليات را پرداخت مي‌كنند.
كارشناسان افزايش فقر و كاهش قدرت خريد خانوار و از دست رفتن ارزش پول ملي و ضف تقاضا در اقتصاد را محصول نظام توزيع و باز توزيع ثروت فعلي عنوان مي‌كنند و براين باورند دولت يازدهم به جاي توزيع سبد كالا بين مردم بايد تقويت قدرت خريد مردم را از محل رشد اقتصادي، بهبود فضاي كسب و كار و توزيع عادلانه ثروت و امكانات و فرصت‌هاي ملي بين مردم دنبال كند نه اينكه در آستانه انتخابات رياست جمهوري با وعده و وعيد بهبود معيشت شأن مردم را خدشه دار كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار