
بازار جهرم یکی از بناهای تاریخی اواخر دورهٔ زندیه است که از دو قرن پيش تاکنون محل داد وستد اهالي اين شهر است .هر روز ده ها کاسب به اميد کسب روزي حلال درهاي قديمي حجره هاي کوچک و نمورشان را باز مي کنند. بازاري که زماني چشم شهر محسوب مي شد حالا به لطف بي توجهي مسئولان شهر به ساختمان نيمه مخروبه اي تبديل شده که هرازگاهي خشت هاي قسمتي از آن فرو مي ريزد و نگراني از فروريختن اين نماد تاريخي شهر رادر دل کاسبان و خريداران مي نشاند.
بنابه گزارشات اين بازار قديمي به رغم تخريب هاي گاه به گاه ، هشدارهاي مکرر دوستداران ميراث فرهنگي و ابراز نگراني هاي کسبه مدتهاست به حال خود رها شده و نه تنها براي مرمت و مقاوم سازي سقف و ستون هاي اين بازار تاکنون اقدامي صورت نگرفته بلکه اين مکان تاريخي همچنان از داشتن ساده ترين تجهيزات ايمني هم بي بهره است.
انجام نشدن مقاومسازی سقف و ستونهای اصلي بازار که از جنس خشت هستند سبب شده در پي بارندگي، قسمتي از سقف بازار تخريب شود. ضمن اينکه سيستم برق کشي اين بازار قديمي همچون سالهاي دورغيراستاندارد و غير اصولي است و آويزان بودن اتصالات و کابل هاي برق از درو ديوار حجره احتمال جرقه و بروز اتش سوزي هاي مهيب را تقويت مي کند. علاوه بر اين نبود سيستم فاضلاب و مسيري براي هدايت ابهاي سطحي سبب شده پس از هر بارندگي اب به کف بازار برسد و وارد حجره ها شود. تجهيزات ايمني و ضد حريق اين بازار هم به تنها يک شير اب اتش نشاني با قدمت بيست سال محدود مي شود. مسئله اي که بي توجهي به حفظ اين اثرتاريخي و نماد هويتي شهر جهرم را بيش از پيش نمايان مي کند!
اين در حالي است که مجموعه اين مشکلات سبب شده بیمهگذاران هم حاضر به تحت پوشش قرار دادن حجرههای این بازار کهن نباشند و در صورت بروز هر اتفاق و حادثه اي کسبه و مشتريان با خسارات جاني و مالي فراوان روبرو شوند.
وعده ها به نوروز امسال نمي رسد
در حالي که کسبه واهالي منطقه بازار بارها از مسئولان شهر و استان خواسته بودند براي مرمت و مقاوم سازي اين بازار کاري کنندو بارها دست به دامن نمايندگانشان در خانه ملت شدند اما اقدام قابل توجهي در اين خصوص صورت نگرفت .
نا گفته نماند طي چند سال گذشته و در پي درخواست هاي مکرر اهالي اداره ميراث فرهنگي شهرستان سقف بازار را ايزوگام کرد اما به دليل کيفيت پايين آن دو سه سال بعد با هر بارشي قسمتي از سقف کنده و خرابي نماي داخلي سقف را نمايان کرد.
بالاخره چندي پيش در پي تخريب بخش ديگري از سقف بازار و والبته وقوع حادثه دلخراش پلاسکو، برخي مسئولان از جمله نماینده مردم این شهر در مجلس ، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری کشور، فرماندار ویژه جهرم و جمعی از مسئولان شهری در بازديد از اين بازار بر ضرورت تسريع در مقاوم سازي اين بناي تاريخي تاکيد کردند و وعده هايي داده شد.
در اين بازديد علیرضا صحرائیان فرماندار ویژه شهرستان جهرم اعلام کرد : برابر تفاهم نامه منعقده شده با شرکت عمران و بهسازی شهری کشور، مرمت بازار سرپوشیده و کاروان سرای بازار توسط این شرکت انجام می شود. ضمن اينکه به منظور دفع آب های سطحی نیز شهرداری مطالعات لازم را انجام و شرکت عمران و بهسازی شهری مساعدت می کند.
قرار شد در خصوص وضعیت برق بازار سرپوشیده نیز اداره برق و شهرداری جهرم هم وارد عمل شوند.
حالا بيش از يک ماه از وعده ها گذشته و از انجام ابتدايي ترين مراحل کار در بازار سنتي و تاريخي جهرم اثري نيست. گويا امسال هم اين بازار در استانه رسيدن سال نو قرار است بي رونق بماند و شايد ساختمان نيمه مخروبه و اشفته بازار جهرم در تعطيلات امسال به چشم هيچ گردشگري نيايد .