کد خبر: 827658
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
در سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل و به همت تلاشگران مدیریت انرژی تحقق یافت؛
در سالي كه به تدبير مقام معظم رهبري با عنوان اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل نامگذاري شده است ، به همت تلاشگران مدیریت انرژی و بهينه‌سازي سوخت، آرگون خالص در ذوب آهن اصفهان توليد شد.

مدير انرژي و بهينه سازي سوخت شرکت ذوب آهن اصفهان با اعلام این خبر افزود: آرگون خام توليدي در كارگاه اكسيژن حاوي مقداري اكسيژن مي‌باشد كه با تزريق هيدروژن توليدي در كارگاه توليد هيدروژن با خلوص 99.99 درصد در راكتورهايي كه به اين امر اختصاص يافته مقدار اكسيژن موجود در آرگون كاهش مي يابد، كه قابليت مصرف در صنعت را پيدا مي كند.

حسن خزائي با بیان اینکه در بلوك تفكيك هواي KAAP-32 امكان توليد اكسيژن مايع، ازت مايع و آرگون مايع وجود دارد تصریح کرد: به دلیل ایجاد ارزش افزوده بالاتر آرگون مايعٰ، رژيم كاري بلوك، توليد آرگون مايع است.

خزائی تاکید کرد: توليد یک تن در ساعت آرگون مايع و فروش آن ارزش افزوده‌اي بالغ بر 100 ميليارد ريال را در سال براي كارخانه به همراه خواهد داشت.

وی هم چنين یادآور شد: كارگاه اكسيژن شرکت در قسمت بالن پركني، توانايي پر كردن كپسول‌هاي آرگون با فشار بالا را نيز دارا است.

در این باره معاون مدير انرژي و بهينه‌سازي سوخت ذوب آهن اصفهان نیز با بیان اینکه گاز آرگون، بي رنگ، بي بو و بي مزه و خفه كننده مي‌باشد، گفت: در اتمسفر زمين حدود 94/0 درصد آرگون موجود مي‌باشد که در هر دو حالت گاز و مايع خود بي اثر است و تركيب شيميايي خاصي تاكنون از اين عنصر شناخته نشده است.

اميرحسن چپريان تصریح کرد: بلوك تفكيك هواي KAAP-32 با روش سرد كردن عميق هوا و با سه رژيم كاري مختلف توانايي توليد محصولاتي از قبیل اكسيژن گازي، ازت گازي آرگون گازي اكسيژن مايع ازت مايع و آرگون مايع با خلوص حداقل 99.5 و حداکثر99.993 درصد را دارد.

وی در خصوص كاربرد آرگون نیز خاطرنشان کرد : پركردن حباب‌هاي لامپ‌ها و پنجره‌هاي دوجداره، شستن فلزهاي مذاب به منظور جداکردن گازهاي حل شده از آن ، ليزرها، كربن گيري از فولاد ضد زنگ و هم چنين در نوع خاصي از جوشكاري به عنوان گاز محافظ قوس الكتريكي به كار مي‌رود.

مدير انرژي و بهينه‌سازي سوخت ذوب آهن اصفهان نیز همچنین با اشاره به این که آرگون خام با خلوص 96درصد با ناخالصي حدود 4 درصد اكسيژن و مقدار ناچيزي ازت در بلوك تفكيك هواي KAAP-32 توليد و با دبي 620m3/h - 550 به صورت گازي وارد سيستم تصفيه آرگون (COAP) مي‌شود افزود: آرگون خام ابتدا در ميكسر با گاز هيدروژن داراي خلوص 99.999درصد توليد شده در واحد هيدروژن كارگاه اكسيژن مخلوط و سپس به ترتيب وارد راكتور شماره 1، مبدل‌هاي حرارتي جهت خنك شدن، رطوبت گير و سپس وارد راكتور دوم، مبدل‌هاي حرارتي، رطوبت‌گير و پس از آن وارد خشك‌كن‌هاي زئوليتي مي‌شود .

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار