کد خبر: 827062
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۴
کارگاه آموزشی اساتید گفتمان های دینی با موضوع شیوه های ارتباط مؤثر و بررسی آسیب های اجتماعی در شهرکرد برگزار شد.
هوشیار طهماسبی

، حجت‌الاسلام دکتر محمد حسین توانایی در جمع اساتید گفتمان های دینیِ استان چهار محال و بختیاری با اشاره به مهارت های ده گانه زندگی گفت: خودآگاهی یکی از این مهارت ها و یعنی توانایی شناخت و آگاهی از خصوصیات، نقاط ضعف و قدرت، خواسته ها، ترس و انزجار است و رشد خودآگاهی به فرد کمک می‌کند تا دریابد تحت استرس قرار دارد یا نه و این معمولا پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و روابط بین فردی مؤثر و همدلانه است.

حجت‌الاسلام توانایی با اشاره به اینکه همدلی، روابط اجتماعی را بهبود می بخشد و به ایجار رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده، نسبت به انسان های دیگر منجر می‌شود، افزود: همدلی یعنی اینکه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار ندارد درک کند، همدلی به فرد کمک می‌کند تا بتوانند انسان های دیگر را حتی وقتی با آنها متفاوت است بپذیرد و به آنها احترام گذارد.

وی  در ادامه با بیان اینکه مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران، در مواقع ضروری، از عوامل مهم یک رابطه سالم است، اذعان کرد: این توانایی به فرد کمک می‌کند تا بتواند کلامی و غیر کلامی و مناسب با فرهنگ، جامعه و موقعیت، خود را بیان کند بدین معنی که فرد بتواند نظرها، عقاید، خواسته ها، نیازها و هیجان های خود را ابراز و به هنگام نیاز بتواند از دیگران درخواست کمک و راهنمایی کند.

مدرس سبک و مهارت های زندگی اسلامی،  روابط بین فردی را از دیگر این مهارت های ده گانه عنوان کرد و افزود: این توانایی به ایجاد روابط بین فردی مثبت و مؤثر فرد با انسان های دیگر کمک می‌کند، یکی از این موارد، توانایی ایجاد روابط دوستانه است که در سلامت روانی و اجتماعی، روابط گرم خانوادگی، به‌عنوان یک منبع مهم روابط اجتماعی ناسالم نقش بسیار مهمی دارد.

وی گفت: تصمیم گیری به فرد کمک می‌کند تا به نحو مؤثرتری در مورد مسائل تصمیم گیری کند، اگر کودکان و نوجوانان بتوانند فعالانه در مورد اعمالشان تصمیم گیری کنند، جوانب مختلف انتخاب را بررسی و پیامد هر انتخاب را ارزیابی کنند، مسلما در سطوح بالاتر بهداشت روانی قرار خواهند گرفت.

حجت‌الاسلام توانایی بیان کرد: حل مسأله  فرد را قادر می سازد تا به طور مؤثرتری مسائل زندگی را حل کند و  مسائل مهم زندگی چنانچه حل نشده باقی بمانند، استرس روانی ایجاد می‌کنند که به فشار جسمی منجر می‌شود.

این کارشناس مسائل مذهبی و مدرس مهارت ها و جذابیت های کلاسداری، با اشاره به اینکه  تفکر خلاق، فرد را قادر می سازد تا مسائل را از ورای تجارب مستقیم خود را دریابد و حتی زمانی که مشکلی وجود ندارد و تصمیم گیری خاصی مطرح نیست، با سازگاری و انعطاف بیشتر به زندگی روزمره بپردازد، ادامه داد: این نوع تفکر هم به مسأله و هم به تصمیم گیری های مناسب کمک می‌کند، با استفاده از این نوع تفکر، راه حل های مختلف مسأله و پیامدهای هر یک از آنها بررسی می شوند.

وی تفکر انتقادی را توانایی تحلیل اطلاعات و تجارب دانست و گفت: آموزش این مهارت ها، ما را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها، فشار گروه و رسانه های گروهی مقاومت کنند و از آسیب های ناشی از آن در امان بمانند.

مدرس سبک و مهارت های زندگی اسلامی، توانایی حل مسأله را نهمین مهارت عنوان کرد و اذعان کرد: این توانایی فرد را قادر می سازد تا هیجان ها را در خود و دیگران تشخیص دهد، نحوه تأثیر هیجان ها بر رفتار را بداند و بتواند واکنش مناسبی به هیجان های مختلف نشان دهد، اگر با حالات هیجانی، مثل غم و خشم یا اضطراب درست برخورد نشود این هیجان تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی خواهد گذاشت و برای سلامت پیامدهای منفی به دنبال خواهند داشت.

حجت‌الاسلام دکتر محمد حسین توانایی آخرین مهارت از مهارت های زندگی را توانایی مقابله با استرس دانست و گفت: این توانایی شامل شناخت استرس های مختلف زندگی و تأثیر آنها بر فرد است و شناسایی منابع استرس و نحوه تأثیر آن بر انسان، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گیری های خود فشار و استرس را کاهش دهد.

گفتنی است، دوره ی آموزشی اساتید گفتمان های دینی یکشنبه ۲۱ آذر ۹۵ با حضور ۷۰ نفر از اساتید گفتمان های دینی در مجتمع لاله ی شهر کرد برگزار شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها