کد خبر: 823596
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
دانشمندان در آخرين تحقيقات خود توانستند الكترونيك DNA بسازنند كه با استفاده از يك قطره خون HIV را در كمتر از 30 دقيقه تشخيص دهد
مترجم: رضا محمدي
دانشمندان در آخرين تحقيقات خود توانستند الكترونيك DNA بسازنند كه با استفاده از يك قطره خون HIV را در كمتر از 30 دقيقه تشخيص دهد و سپس سيگنالي الكتريكي توليد مي‌كند كه توسط كامپيوتر، لپ‌تاپ يا دستگاه دستي (دستگاهي كه مي‌توان در دست نگه داشت) قابل دريافت است. اين آزمون مي‌تواند براي بيماران مبتلا به HIV استفاده شود تا بر درمان خود نظارت داشته باشند.
علاوه بر اين، اين فناوري باعث مي‌شود بيماران مبتلاً به HIV  در مناطق دورافتاده به طور مؤثرتري اداره شوند.  آزمايش‌هاي فعلي كه ميزان ويروس را تشخيص مي‌دهند حداقل سه روز (اغلب بيشتر) به طول مي‌انجامند و در آنها نمونه خون به آزمايشگاه ارسال مي‌شود. در بسياري از نقاط جهان، به ويژه مناطقي كه بالاترين تعداد مبتلا به HIV وجود دارد، چنين آزمايش‌هايي اصلاً وجود ندارند.
در حال حاضر درمان HIV، درمان ضد ويروسي نام دارد كه ميزان ويروس را تا نزديك به صفر كاهش مي‌دهد.
علاوه بر اين، نظارت منظم بر ميزان ويروس در بيمار، تيم مراقبت‌هاي بهداشتي را قادر مي‌سازد تا بررسي كنند كه آيا بيماران داروهاي خود را مصرف مي‌كنند يا خير. متوقف كردن استفاده از دارو، مقاومت دارويي HIV را تحريك مي‌كند كه يك مشكل جهاني در حال ظهور است.
«هرچند، نظارت بر ميزان ويروس در بيمار، در موفقيت درمان HIV بسيار مهم است. در حال حاضر، اغلب آزمايش‌ها مستلزم تجهيزات پرهزينه و پيچيده است و ممكن است دريافت نتيجه آزمايش تا چند روز به طول بينجامد. ما كار اين تجهيزات را كه به اندازه يك دستگاه فتوكپي بزرگ هستند با يك تراشه USB انجام مي‌دهيم. محققان از رويكرد جديد از يك تراشه تلفن همراه استفاده مي‌كنند و تنها به ميزان بسيار كمي خون براي آزمايش نياز دارد. اين نمونه خون روي نقطه‌اي از دستگاه قرار داده شده و در صورت وجود ويروس اچ. آي. وي، اسيديته آن تغيير مي‌كند. اين تغيير سپس به يك سيگنال الكتريكي تبديل و به دستگاه ارسال مي‌شود كه در نهايت توسط يك برنامه روي يارانه يا دستگاه دستي قابل خوانش خواهد بود.» دكتر كوك افزود كه اين تكنولوژي، حتي در مراحل اوليه خود، اين امكان را براي بيماران ايجاد مي‌كند تا به شيوه‌اي كه بيماران ديابتي ميزان قند خون خود را چك مي‌كنند، بتوانند ميزان ويروس خود را به طور منظم اندازه‌گيري كنند.
با توجه به رايج بودن فلش‌هاي يواس‌بي، مي‌توان از آن براي بيماران مبتلا به اچ‌. آي. وي به منظور نظارت بر بيماري‌شان استفاده كرد و همچنين نتايج را براي مديريت مؤثرتر مبتلايان به اين بيماري در مناطق دورافتاده به كار برد.
اين فناوري به ويژه در مناطق دور‌افتاده در جنوب صحراي آفريقا كه ممكن است دسترسي آسان به امكانات آزمايش نداشته باشند، مي‌تواند بسيار قدرتمند واقع شود. فهميدن اينكه آيا بيماران، مخصوصاً بچه‌ها آلوده به ويروس هستند، براي سلامت و بقاي بلند‌مدت آنها حياتي است.
فرآيندهاي كنوني براي تشخيص ميزان ويروس اچ‌. آي. وي در خون فرد حداقل سه روز طول مي‌كشد؛ زيرا نمونه‌ها بايد براي تحليل به آزمايشگاه ارسال شوند. علاوه بر آن، آزمايشات كنوني براي تشخيص وجود ويروس و نه ميزان آن طراحي شده‌اند. تشخيص تعداد ويروس‌ها مي‌تواند به نمايش عملكرد درمان ضد رتروويروسي بپردازد. محققان براي اين تحقيق، 991 نمونه خون را آزمايش كردند كه جواب آن در كمتر از 30 دقيقه مشخص شد.
   منبع: ساينس ديلي

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها