کد خبر: 811518
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱
جدا شدن راه مدعيان از روحاني 9 ماه مانده به انتخابات
سردرگمي حاكم بر جريان تجديدنظرطلب درباره چگونگي حضور در دوازدهمین دوره انتخابات رياست‌جمهوري شايد در دوره گذشته كم‌نظير بوده است؛ سردرگمي‌اي كه به بدنه اجتماعي اين جريان نيز سرايت كرده و حمايت يا عدم‌حمايت از حسن روحاني را به محوري مناقشه‌برانگيز در دل اين جريان تبديل كرده است.
محمد اسماعيلي
سردرگمي حاكم بر جريان تجديدنظرطلب درباره چگونگي حضور در دوازدهمین دوره انتخابات رياست‌جمهوري شايد در دوره گذشته كم‌نظير بوده است؛ سردرگمي‌اي كه به بدنه اجتماعي اين جريان نيز سرايت كرده و حمايت يا عدم‌حمايت از حسن روحاني را به محوري مناقشه‌برانگيز در دل اين جريان تبديل كرده است.
دسته‌اي از رهبران و تصميم‌گيران تجديدنظرطلب معتقدند كه بايد به هرقيمت ممكن از حسن روحاني حمايت شود و در كنار رئيس‌جمهور فعلي، نامزدي اختصاصي براي انتخابات از سوي اين جريان معرفي نشود و گروه ديگر بنا بر دلايلي تأكيد مي‌كنند حمايت از روحاني مي‌تواند به شكستي چندباره براي اين طيف تبديل شود. اين اختلاف نظر آنقدر مشهود است كه سطح پررنگي از آن را مي‌توان در بين اظهارات سياسيون وابسته به اين جريان و تيتر و جهت‌گيري رسانه‌هاي اين طيف مشاهده كرد، كمتر روزي است كه وابستگان به اين جريان در سطح رسانه‌هاي خود دعواي بين خود را علني نكنند آنگونه كه نمونه آخرين آن را مي‌توان در مطالب منتشر شده در دو روزنامه آفتاب‌يزد و آرمان مشاهده كرد كه در آن گفت‌وگوهايي با محمدرضا عارف و مرتضي حاجي كار شده و سطحي از اين اختلافات نمايان شده است.
شايد يكي از نمونه‌هاي مشهود اختلاف بر سر حمايت يا عدم‌حمايت از حسن روحاني را مي‌توان تيتر معروف روزنامه آرمان رسانه نزديك به خانواده هاشمي رفسنجاني دانست كه در يكي از شماره‌هاي اخير ضرورت معرفي از محمدجوادظريف به جاي حسن روحاني را مطرح مي‌كند و از ضرورت حمايت زودهنگام از وي سخن به ميان مي‌آورد.
  چاره‌اي جز حمايت از روحاني نداریم
سعيد حجاريان نيز در اظهاراتي هرچند فرضيه حمايت دو جريان اصلي از روحاني را پيشنهاد مي‌دهد اما حمايت از روحاني توسط تجديدنظرطلبان را تنها گزينه ارزيابي و بيان مي‌كند‌: «اصلاح‌طلبان چاره‌اي جز حمايت از روحاني ندارند و حتي اصولگرايان نيز كم‌كم به سمت آقاي روحاني مي‌آيند و چاره‌اي جز حمايت از او ندارند، چراكه اصولگرايان نيز كسي را ندارند كه در انتخابات ۹۶ علم كنند. اصلاح‌طلبان از روحاني عبور كنند؟! بعد به كجا بروند؟ مگر كسي غير از او را دارند؟ در اين وضعيت آشفته مگر غير از روحاني شخصي را دارند كه بخواهد برجام را پيگيري كند؟ اين حتماً به ضرر اصلاح‌طلبان تمام مي‌شود، حتي اصولگرايان هم نبايد از روحاني عبور كنند. به فرض محال اگر خود روحاني هم نخواهد نامزد رياست‌جمهوري دوازدهم شود، بايد هر دو گروه اصلاح‌طلب و اصولگرا سراغ وي بروند و از وي بخواهند نامزد شود، چراكه بديلي غير از وي وجود ندارد.»
اظهارات سعيدحجاريان در حالي است كه دلخوري جماعت تجديدنظرطلب از روحاني يكي دو تا نيست و از روزي كه حسن روحاني مصدر امور را به دست گرفت آغاز شده و تاكنون بر گستره آن افزوده‌اند. تجديدنظرطلبان از سهم اندك در كابينه دولت يازدهم انتقاد دارند و هرگز فراموش نمي‌كنند كه روحاني برخورد شعاري به حصر سران فتنه داشته يا از محمدرضا عارف در رياست مجلس دهم حمايت نكرده و در مقابل از علي لاريجاني كه سبقه اصولگرايي داشته حمايت كرده است. اگر چه تاكنون چهره‌ها و رسانه‌هاي منسوب به اين طيف از رويكرد و روش حسن روحاني در قبال خود انتقاد كرده و حتي از تخريب وي نيز ابايي نداشته‌اند اما سخنان روز گذشته عارف را مي‌توان مصداق بارز ناراحتي تجديدنظرطلبان از دولت روحاني دانست و از آن اين نتيجه را به دست آورد كه مدعيان اصلاح‌طلبي در انتخابات آتي نامزد اختصاصي را در دستور كار قرار خواهند داد.
   گلايه‌ها مي‌تواند به عبور از روحاني بينجامد
محمدرضا عارف در گفت‌وگو با آفتاب‌يزد تنها بخشي از دلخوري‌هاي خود از دولت يازدهم را بازگو مي‌كند؛ دلخوري‌هايي كه مي‌تواند به جدا شدن راه طيف تجديدنظرطلب از حسن روحاني آن هم 9ماه مانده به انتخابات دوازدهم رياست‌جمهوري منجر شود. وي در بخشي از همين گفت‌وگو از عدم‌حمايت حسن روحاني و دولت در انتخابات رياست مجلس دهم به وي و حمايت از علي لاريجاني سخن به ميان مي‌آورد: «اسم وزير را نبريم ولي در سطح كلي، برخي مسئولاني كه وظيفه‌شان بي‌طرفي بود و نقش تشكيلاتي‌شان اين بود كه نبايد درباره انتخابات رياست مجلس هيچ دخالتي كنند، متأسفانه دخالت كردند. دخالت آنها كار بدي بود! به‌خصوص اينكه اين افراد بخشي از ائتلاف بودند ولي اجازه دهيد موضوع را بيش از اين باز نكنم وگرنه اسامي آنها را خيلي‌ها مي‌دانند. رعايت اين مصلحت‌هاست كه من را با برخي معذوريت‌ها در موضع‌گيري‌هايم روبه‌رو كرده است، وگرنه گلايه‌هايي دارم، بالاخره ليست اميد وقتي با آن تعداد نفرات وارد مجلس مي‌شود ولي به يكباره از آن ‌همه، ۱۰۲ نفر به رياست من رأي مي‌دهند معنا دارد و اين موضوع نيازمند تحليل است.»
عارف در ادامه گلايه‌ها از دولت و حسن روحاني را فراتر از اين نمونه عنوان مي‌كند و علت عدم‌بيان آن را حفظ آرامش در جريان متبوع عنوان مي‌كند: «اما آيا مي‌توانم دلايل آن را در حال حاضر مطرح كنم؟ آن هم در شرايطي كه ما نياز به آرامش و انسجام داريم؟ البته من از رسانه‌ها و مردم عزيز عذرخواهي مي‌كنم كه خيلي از حرف‌ها را نمي‌زنم.» نامزد اختصاصي مدعيان اصلاح‌طلبي در انتخابات سال92 اگر چه نمي‌خواهد در اين مصاحبه ناراحتي خود را از كناره‌گيري اجباري به نفع حسن روحاني ابراز كند اما تلاش مي‌كند با گفتن جملات اميدواركننده، روحيه وابستگان به اين جماعت را حفظ كرده و نويد روزهاي آينده را بدهد: «وضعيتي كه در حال حاضر فراكسيون اميد دارد به هيچ وجه با ماه‌هاي قبل يا با خرداد قابل مقايسه نيست. از يكسري رفتارها گلايه داريم ولي از آنها عبور مي‌كنيم و ان‌شاءالله اميدواريم ديگر آن اتفاقات تكرار نشود. اميدواريم در ارديبهشت سال آينده با انسجام بيشتري كار را پيش ببريم.»
گفته‌هاي محمدرضا عارف در حالي است كه اخيراً رسول منتجب‌نيا قائم مقام حزب اعتمادملي نيز به سبك كروبي به پرده دري عليه حسن روحاني پرداخته و درصورت قبول نكردن شرايط تجديدنظرطلبان توسط روحاني، معرفي نامزد اختصاصي را تنها مسير پيش رو دانسته است.
   نامزدی يكي از سران فتنه در انتخابات96!
تمام اظهارات له و عليه تجديدنظرطلبان درباره حسن روحاني و جنجال‌هاي پيش آمده درحالي است كه مرتضي حاجي از احتمال معرفي كردن گزينه اختصاصي توسط تجديدنظرطلبان آن هم با نامزد كردن يكي از سران فتنه سخن به ميان آورده است. وي در گفت‌وگو با آرمان ابتدا تلاش مي‌كند شرط و شروط گذاشتن براي روحاني را غيرممكن بداند و پس از آن از تعميق روحيه نااميدي در بدنه اجتماعي اين جريان به واسطه شكست در انتخاب رئيس مجلس جلوگيري كند: «برخي از دوستان به شكل‌هاي مختلف تلاش مي‌كنند براي حمايت اصلاح‌طلبان از آقاي روحاني شرط و شروط بگذارند كه اين نوع تفكر مورد پسند بزرگان جريان اصلاحات نيست و قاطبه اصلي جريان اصلاحات به حمايت از آقاي روحاني مي‌انديشد. بنده معتقدم اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس موفق شده باشند يك قدم نسبت به مجلس گذشته به جلو بردارند، حتي اگر اكثريت مجلس در اختيار اصلاح‌طلبان قرار نداشته باشد، دستاورد قابل قبولي بوده است.» حاجي تلاش مي‌كند بدون ايجاد حساسيت و به‌كارگيري ادبيات تهديدي عليه شخص روحاني، احتمال معرفي محمدخاتمي به عنوان نامزد اختصاصي اين جريان را مطرح كند: «در چنين شرايطي احتمال حضور رئيس دولت اصلاحات، آقاي عارف، آقاي ظريف يا آقاي جهانگيري در انتخابات وجود خواهد داشت. در انتخابات رياست‌جمهوري سال۹۲ آيت‌الله ‌هاشمي خود را كانديدا كردند اما صلاحيت ايشان مورد تأييد شوراي نگهبان قرار نگرفت. اين وضعيت براي رئيس دولت اصلاحات نيز وجود دارد و ما به دليل اينكه يك شخصيت برجسته ممكن است تأييد صلاحيت نشود، ايشان را از احتمالات خود بيرون نمي‌گذاريم. هر چند بنده هيچ دليلي براي عدم‌تأييد صلاحيت رئيس دولت اصلاحات نمي‌بينم.» به هر روي اگر چه مطرح شدن محمدخاتمي به عنوان نامزد اختصاصي اين جريان در انتخابات96 خود گوياي قحط‌الرجال بودن اين جريان در انتخابات‌هاي رياست جمهوري است اما حكايت از آن دارد كه سردرگمي جريان تجديدنظرطلب جهت حمايت از حسن روحاني 9ماه مانده به انتخابات شرايط بدي را براي اين طيف رقم زده كه حتي نهايتاً مي‌تواند به دودستگي خودي‌هاي اين جريان نيز منجر شود.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
حقگو
|
Russian Federation
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
1
0
بسم الله سلام برشما ، در سفر آقای رئیس جمهور به سازمان ملل ایا در نطقش در مورد جنایات بیشمار آل سعود در بمباران مردم پابرهنه یمن ومحروم ازپدافند ضد هوایی وکشتار بیگناهان در بیمارستان ومدرسه و خانه وخیابان و... وهمزمان فروش بمب خوشه ای و موشک توسط امریکا و انگلیس به این جنایتکار سخنی گفته خواهد شد. ویا سخنانی که ناخوشایند این امریکا وانگلیس (کدخدایان)باشدگفته نخواهد شد .از جمله کمک علنی به داعش و حوادث حج سال گذشته. ببینیم چه میشود.والسلام. یاحق
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
1
0
جناب روحانی،درمحضر حق تعالی اعمال شما قضاوت خواهد بدون توجه بنظر اصلاح طلبان و اصول گرایان.تا فرصت باقیست اصلاحات اداری را اغاز فرمائید،ساختارهای موازی بودجه مصرف کننده بی خاصیت را حذف کنید،جهت اجرای اقتصادمقاومتی ساختارهای جدید ایجاد کنید با مدیران دارای تابعیت دشمن ونجومی خداحافظی فرمائید.فقط برای رضای خدا به ملت خدمت فرمائید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
1
0
متاسفانه باید بگویم طیف حامیان دولت درخصوص اتحاد یا عدم اتحاد برروی یک نامزد یک سیاه بازی عیان راه می اندازند ،ما جوانان مومن وارزشی باید حواسمان جمع باشد که فریب آنان را نخوریم ویک کاندیدای ارزشی واحددرانتخابات پیش روداشته باشیم نه چند کاندیداوالا آش همان آش وکاسه همان کاسه است ویک اصلاح طلب برنده واقعی انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد ومملکت را مثل روحانی به باد خواهد داد.به نظربنده باید اصولگرایان یک فردی را انتخاب کنند که توان رای آوری بالارا داشته باشد وهمه برروی اوتوافق کنند درغیراینصورت بازنده اصلی انتخابات ومملکت خواهیم شد وافراد ناصالح زمام مملکت را به باد خواهند داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار