روزنامه اورشليمپست، در اين نامه كه آنگلا مركل آن را نوشته، آورده است: «تا زماني كه تهران حق موجوديت اسرائيل را به رسميت نشناسد، هيچگونه عاديسازي و روابط كامل با ايران وجود نخواهد داشت.» اين براي چندمين بار است كه آلمانها در فضاي بعد از توافق هستهاي، مناسبات با ايران را به پذيرش مشروعيت رژيم صهيونيستي مشروط ميكنند. آنگلا مركل بهمن ماه سال قبل هم پس از ديدار كابينه آلمان و رژيم صهيونيستي در نشست خبري مشترك با بنيامين نتانياهو، نخستوزير اين رژيم به خبرنگاران گفته بود: «با وجود اينكه ايران در راستاي كاهش فعاليتهاي هستهاي خود با غرب به توافق رسيده است، روابط ايران و آلمان تنها در صورت به رسميت شناخته شدن اسرائيل از سوي ايران عادي خواهد شد.»
در نامه جديد مركل كه در پاسخ به درخواست فولكربك رئيس گروه پارلماني دوستي اسرائيل – آلمان نوشته شده تأكيد شده است: «با اين حال، دولت فدرال آلمان داراي منافعي در برقراري روابط و مذاكره با ايران درخصوص يكسري موضوعات حساس است.» فولكربك از دولت مركل خواسته بود براي عاديسازي روابط ديپلماتيك با جمهوري اسلامي فريب نخورد. دولت مركل در ادامه اين نامه آورده است كه آلمان همچنان نگران وضعيت حقوق بشر در ايران است و اميد دارد اين وضعيت در دولت روحاني بهبود پيدا كند. در اين نامه ايران همچنين به آمار بالاي اعدام و نقض حقوق اقليتها متهم شده است. «زيگمار گابريل» معاون صدر اعظم و وزير اقتصاد و «فرانك والتر اشتاينماير» وزير خارجه آلمان كه هر دو از حزب سوسيالدموكرات هستند، خواستار دعوت از «حسن روحاني» رئيسجمهور ايران به آلمان هستند، ولي ظاهراً لابيهاي صهيونيستي داخل آلمان مانع چنين دعوتي هستند. گابريل در سفر به تهران در تير ماه 1394 از ايران خواست براي بهبود روابط اقتصادي با غرب، مسئله رابطهاش با اسرائيل را حل كند! او گفته بود اگر اين موضوع مورد بحث قرار نگيرد ايران نميتواند در بلند مدت روابط اقتصادي خوبي با آلمان برقرار كند. همان زمان، مرضيه افخم سخنگوي وقت وزارت خارجه جمهوري اسلامي در واكنش به گفتههاي گابريل، گفته بود كه جمهوري اسلامي نسبت به برخي مسائل منطقه خاورميانه «ديدگاههايي كاملاً متفاوت از سياستهاي آلمان دارد.»
علي بيگدلي استاد دانشگاه شهيد بهشتي معتقد است كه اظهارات مركل در قبال ايران، ناشي از تلاش جريانهاي اسرائيلي است. بيگدلي ميگويد: آلمان يكي از كشورهاي مهم و تأثيرگذار اروپاست و از اولين كشورهايي بود كه بعد از برجام وارد يك رابطه جدي با ايران شد. آنها تنها چند روز پس از دستيابي به برجام هيئتي عالي رتبه با رياست معاون صدراعظم به تهران فرستادند و براي ارتقاي همكاريهاي اقتصادي اعلام آمادگي كردند. به گزارش ايلنا، او معتقد است: «پس از اين سفر و علاقهمندي بسياري از شركتهاي آلماني براي همكاري با ايران جريانهاي اسرائيلي تلاشهاي بسياري كردند تا مانع از پيشروي رابطه برلين با تهران شوند و فكر ميكنم سخنان اخير مركل در اين چارچوب است.»