کد خبر: 791270
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هنوز هیچ استاندارد و ضوابط خاصی برای آژانس‌هایی که می‌خواهند تور "المپیک ریو" برگزار کنند، تعیین نکرده است. حتی از وجود آژانس‌هایی که تبلیغ تورهای ریو ۲۰۱۶ را آغاز کرده‌اند اطلاعی ندارد. کمیته ملی المپیک هم رسما اعلام کرده با هیچ آژانس مسافرتی در این‌باره همکاری نمی‌کند، اما با این حال برخی از آژانس های مجری مدعی شده اند که تمام مجوزهای لازم را گرفته اند.

المپیک ریودوژانیرو

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، کمیته ملی المپیک در واکنش به اقدام یکی از آژانس‌های مسافرتی که مدعی شده "تنها مجری انحصاری مورد تایید کمیته ملی المپیک و دارای مجوز رسمی برای برگزاری تورهای ورزشی و المپیک ریو ۲۰۱۶" است، اعلام کرده؛ با هیچ آژانس مسافرتی تفاهم نامه ای نخواهد داشت.

این کمیته تجربیات تلخ المپیک و سایر رقابت‌های ورزشی گذشته را دلیل بی‌میلی خود برای همکاری با آژانس‌های مسافرتی اعلام کرده است.

اما مدیر فنی این آژانس که سعی می کرد به خبرنگار ایسنا اطلاعات کامل و دقیقی از این تور ارائه نکند، تنها به گفتن این جمله اکتفا کرد که "تمام مجوزهای لازم را برای برگزاری تور المپیک ریو گرفته‌اند".

با وجود چنین اظهاراتی، اما در مجموعه خدمات این تور، هیچ گزینه‌ای به بلیت تماشای بازی‌ها و مراسم افتتاحیه و اختتامیه اختصاص داده نشده و خدمات توری که قیمت آن از 18.5 تا ۲۶ میلیون تومان تعیین شده، صرفا شامل ویزا، حمل و نقل، اقامت و گشت در برزیل با همراهی راهنمای مجرب گردشگری از وزارت ورزش و جوانان می‌شود.

البته در کنار این آژانس مسافرتی به اصطلاح مجریِ انحصاری تورهای المپیک ۲۰۱۶، دفاتر خدمات مسافرتی و وب‌سایت‌های دیگری برای تبلیغ و اجرای این تورها فعال شده‌اند که خدمات آنها نیز شامل گشت برزیل بدون تماشای بازی‌ها و مراسم افتتاحیه و اختتامیه می‌شود.

در دوره‌های گذشته همزمان با اجرای رویدادهای جهانی ورزشی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و در پاره‌ای مواقع نهادهای ورزشی در عملکردی موازی با آن سازمان، برای مجریان این تورها ضوابط و شرایطی را تعیین می‌کرد که از آن جمله تعیین قرار وثیقه مالی و همچنین ضمانت خدمات آژانس برای مصونیت مسافران از حوادث و کوتاهی‌های احتمالی در کشور مقصد بود.

 هرچند قرارهای وثیقه میلیاردی که فدراسیون فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ از آژانس مجری گرفته بود، هیچ‌وقت نتوانست مانع ضایع شدن حقوق مسافران ایرانی در برزیل شود.

اتفاقاتی که در رویدادهای گذشته رخ داد و برخی پرونده‌های آنها نیز بدون نتیجه، کماکان باز مانده، کمیته ملی المپیک را بر آن داشت تا این بار «اعزام تماشاگر به المپیک» را از وظایف این کمیته خارج کند، درحالی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بارها در رویدادهای قبلی به نهادهای ورزشی متذکر شده بود پیگیری و نظارت بر این امور با این سازمان است و نه آن نهادها و حتی در جام جهانی ۲۰۱۴ بارها نسبت به دخالت‌های فدراسیون فوتبال در تعیین مجری تورهای جام جهانی اخطار داده بود، اکنون به نظر می‌رسد درباره اعزام تماشاگر به المپیک ریو چندان در جریان ماجرا قرار ندارد.

به نظر می رسد این سازمان با وجود تعاریفی که درباره اجرای تورهای خاص دارد، در شرایطی که نهادهای ورزشی از تعیین مجری تورهای المپیک کنار کشیده اند، چندان هم پیگیر این ماجرا نیست و در تماس خبرنگار ایسنا، تازه از آغاز فعالیت برخی آژانس های مسافرتی برای فروش تور مطلع شده است.

حال در این میان تنها پیشنهاد انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران این است که اگر کمیته ملی المپیک فعالیت این آژانس‌ها را بدون مجوز می‌داند و تفاهمنامه‌ای با آنها ندارد، بهتر است موضوع را از کانال حقوقی پیگیری کند.

انتهای پیام

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار