کد خبر: 789814
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان خبر داد:
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از شناسایی قرآن‌های خطی در 10 روستای این استان خبر داد و گفت: تاکنون 3 قرآن از این تعداد بازسازی شده است.

به گزارش جوان از کردستان، محسن علوی در دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که در سنندج برگزار شد، از شناسایی قرآن‌های خطی در 10 روستای این استان خبر داد و اظهار کرد: تاکنون 3 قرآن از این تعداد بازسازی و برای آنها ویترین مناسب نگهداری ساخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی رسالت‌های گسترده‌ای دارد که یکی از آنها شناسایی، احیا و نگهداری از نسخ قدیمی و تاریخی است که قرآن‌های تاریخی نیز از جمله اینها است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با بیان اینکه نسخ خطی قرآن‌های کریم از ارزشمندترین نسخ خطی برای این سازمان هستند، اظهار داشت: این قرآن به عنوان میراث معنوی و دینی ما از گذشته به یادگار مانده و باید با تمام توان و بهره‌گیری از هر ظرفیتی در حفظ این میراث گام برداریم.

علوی شناسایی نسخ تاریخی را از اولویت‌های مهم و مورد توجه میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: در اکثر روستاهای استان قرآن‌های نفیس وجود دارد و تلاش برای شناسایی آنها به صورت ویژه انجام می‌گیرد.

به گفته وی، قرآن تاریخی روستای نگل نفیس‌ترین قرآن تاریخی در استان کردستان است که متعلق به قرن پنجم هجری است که امروزه با حساسیت خاصی در همین روستا نگهداری می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با بیان اینکه قرآن روستای سلین از دیگر نسخ تاریخی قرآن کریم است، افزود: سه قرآن خطی نیز در روستاهای بانه از جمله روستای نجنه وجود دارد که برای نگهداری از آنها ویترین‌ ساخته شده است.

معاون فرهنگی مرکز بزرگ غرب کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم ویژه اهل سنت در استان کردستان برگزار شد و خروجی و بازتاب بسیاری خوبی داشته است.

عسکری خاطرنشان کرد: مرکز بزرگ غرب کشور در ماه رمضان نیز برنامه‌های زیادی در شهرهایی که دارای دفتر است اجرا خواهد کرد و محافل انس با قرآن نیز با برخی تغییراتی نسبت به سال‌های گذشته در شهرستان‌های مختلف استان برگزار خواهد شده است.

وی از برگزاری محفل انس با قران و تجلیل از خادمان قرآنی همزمان با این برنامه‌ها در استان در ماه مبارک رمضان خبر داد و اظهار داشت: برگزاری مسابقات قرآنی ویژه طلاب و روحانیون از دیگر برنامه‌های مرکز بزرگ غرب کشور همزمان با ماه مبارک رمضان خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر