کد خبر: 785434
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
در حالي كه مذاكرات صلح يمن در كويت با ترك ميز توسط آل‌سعود و مزدوران يمني‌اش به جايي نرسيده است، رياض ‏به زودي براي ضربه زدن به انصارالله، حمله گسترده‌اي عليه صنعا آغاز مي‌كند‎.
به گزارش فارس، روزنامه عربستاني «العرب»، در جديدترين شماره خود با پرداختن به مسئله يمن اعلام كرده با توجه به اصرار ‏انصار الله و كنگره مردمي يمن بر لزوم اجراي قطعنامه 2216 سازمان ملل و تشكيل دولت وفاق ملي، عربستان كه با اين مسئله ‏مخالف است قصد دارد به زودي حمله گسترده‌اي به صنعا داشته باشد‎.  بر اساس اين خبر عربستان كه از رسيدن به مقاصد خود از طريق گفت‌وگوهاي سياسي ناكام مانده گمان مي‌كند با حمله همه جانبه ‏به صنعا كار را يكسره خواهد كرد‎.  العرب به افزايش حجم حملات عربستان در چند روز گذشته كه نقض آتش‌بس نيز به شمار مي‌رود، طرح احتمالي عربستان براي حمله به صنعا در سفر جان كري وزير خارجه امريكا به عربستان بررسي ‏شده و واشنگتن با اين طرح موافقت كرده است‎.  در همين راستا «ناصر الطاهري» يكي از فرماندهان نظامي وابسته به هادي اعلام كرده براي يكسره كرده «بحران يمن» بايد به ‏مركز تجمع انصار الله در صعده حمله كرد‎.  نشست صلح يمن از 21 ماه گذشته (آوريل) ميان هيئت رياض و هيئت انصار الله و كنگره مردمي آغاز شده اما تا كنون به نتيجه ‏مشخصي نرسيده، هيئت رياض هيئت انصار الله و كنگره مردمي را به كارشكني در مسير گفت‌وگوها متهم كرده است‎.   در همين حال شبكه خبري «العربيه»، اعلام كرد هيئت وابسته به «عبدربه منصور هادي» رئيس جمهور فراري يمن كه به عربستان وفادار ‏است از گفت‌وگوهاي صلح يمن كناره‌گيري كرده است‎.
 
حوثي‏ها دست‏نشانده ايران نيستند
عربستان دليل حمله به يمن را بازگرداندن منصور هادي رئيس‌جمهور متواري ‏يمن و عقب راندن حوثي‌ها اعلام كرد. رياض ادعا مي‌كند حوثي‌ها متحدان ‏ايران و مأمور انجام جنگ نيابتي از سوي اين كشور هستند. ‏ عربستان تنها كشوري نيست كه چنين ادعايي را درباره ايران مطرح مي‌كند. رسانه‌ها و سياستمداران غربي نيز به طور مداوم ‏حوثي‌هاي يمن را دست‌نشانده ايران مي‌خوانند. ‏ به ادعاي نگارنده اين گزارش، اما حمايت تهران از شيعيان حوثي يمن محدود است و نفوذ تهران در اين كشور چندان زياد نيست. ‏به همين دليل نمي‌توانيم ادعا كنيم حوثي‌ها، نماينده ايران در جنگ داخلي اين كشور هستند. ‏ در ادامه اين گزارش ادعا شده است: به دنبال تصرف صنعا، پايتخت يمن، در سال 2014 به‌وسيله حوثي‌ها، ايران بر شدت ‏حمايت‌هايش از آنها افزود. با اين وجود كمك‌هاي ايران به اندازه‌اي است كه در نهايت شايد بتواند تفاوتي اندك در موازنه قدرت ‏يمن ايجاد كند. تهران نفوذ كافي براي اعمال قدرت در تصميم‌گيري حوثي‌ها ندارد. ‏ در ادامه اين گزارش ادعا شده است: مسئله‌اي كه ايران و حوثي‌ها را به هم پيوند مي‌زند، نه مذهب مشترك بلكه منافع همسان دو ‏طرف است. ايران مخالف نظم منطقه در سايه قدرت امريكا و متحدانش به خصوص اسرائيل و عربستان است. حوثي‌ها نيز ‏مخالف دولت هادي كه تحت حمايت عربستان قرار دارد، هستند. ‏ از سوي ديگر عبد السلام سخنگوي جنبش انصارالله يمن اظهار داشت: رياض درباره روابط جنبش انصارالله و ‏ايران و ساير مواضع اين جنبش دغدغه دارد و ما اين مسئله را درك مي‌كنيم. عبدالسلام گفت: «انصارالله و ايران ضربه زدن به ‏عربستان سعودي را در دستور كار خود ندارند و گزارش‌هايي كه از روابط اين جنبش با تهران و نقش ايران در يمن منتشر ‏مي‌شود، اغراق آميز است.»
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار