کد خبر: 768537
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۱
به دنبال قدرت‌گيري داعش در ليبي غرب براي مقابله با اين گروه تروريستي مصمم شده است.
رئيس ‌جمهور امريكا، خواستار افزايش تلاش‌ها براي مقابله با گسترش نفوذ داعش در ليبي شد. نخست وزير ايتاليا نيز گفت كه كشورش به همراه امريكا، انگليس و فرانسه دخالت نظامي در ليبي را براي برقراري ثبات در اين كشور بررسي خواهند كرد.
هرج و مرج امنيتي و خلأ سياسي در ليبي شرايطي را فراهم كرده تا تكفيري‌هاي داعش به توسعه پيش‌روي‌هاي خود در خاك اين كشور بپردازند. هرچند غربي‌ها در مقابله با داعش در عراق و سوريه چندان موفق نبوده‌اند اين بار سعي دارند اين گروه تروريستي را در شمال آفريقا متوقف كنند. كاخ رياست جمهوري امريكا روز پنج‌شنبه اعلام كرد باراك اوباما، رئيس جمهور اين كشور در ديدار با مشاوران امنيت ملي اين كشور خواستار آن شده كه تلاش‌هاي كنوني براي مقابله با گسترش حضور و نفوذ نيروهاي داعش در خاك ليبي تقويت شوند. به گفته‌ رئيس‌جمهور امريكا مبارزه با تروريسم در اين كشور و همچنين ديگر كشورها بايد تقويت شود تا بتوان داعش را تضعيف و نابود كرد. گروه تروريستي داعش پس از سقوط معمر قذافي، ديكتاتور ليبي در سال 2011، از سال 2014 نفوذ خود را در اين كشور گسترش داده و در شهر ساحلي سرت پايگاه ايجاد كرده است.  
به گزارش دويچه وله، اوباما گفته كه امريكا با نيروهاي داعش در صورت لزوم در هر نقطه‌اي از جهان مبارزه خواهد كرد. او گفت كه خلأ قدرت در ليبي سبب شد داعش بتواند در اين كشور جايگاهي براي خود فراهم سازد. پيش از اين اشتون كارتر، وزير دفاع امريكا گفته بود: «داعش در ليبي كمپ‌هاي آموزشي داير كرده و نيروهاي خارجي را به آنجا جذب مي‌كند.» امريكا داعش را تهديدي جدي مي‌داند و گفته است تحولات را در ليبي به دقت زير نظر دارد.  در هفته‌هاي اخير تكفيري‌هاي داعش با پيشروي در شمال ليبي توانستند شهر نفت خيز«بن جواد» را اشغال كنند و اين مسئله نگراني غرب را در پي داشته است. عمليات‌هاي اخير داعش در ليبي نشان داد اين گروه در اجراي سياست‌ها و گسترش نفوذ نه تنها در اين كشور بلكه در شمال آفريقا كه نقطه مقابل جنوب اروپاست، موفق بوده و اين به داعش قدرت مي‌دهد براي عمليات در قلب اروپا نيز گام بردارد. همچنان كه دو حمله تروريستي داعش در پاريس، در سال 2015 گواه اين مسئله است. گفته مي‌شود داعش با برپايي كمپ‌هاي آموزشي در ليبي در تلاش براي جذب نيروهاي تازه است.
  
بررسي عملياتي نظامي در ليبي
پس از اظهارات جوزف دانفورد، رئيس ستاد مشترك ارتش امريكا مبني بر اينكه امريكا درصدد حمله به داعش در ليبي است و قصد دارد تصميم رسمي در اين زمينه را طي هفته‌هاي آتي اعلام كند، پيتر كوك، سخنگوي پنتاگون نيز گفت كه امريكا مشغول بررسي عملياتي نظامي در ليبي آنهاست. به گفته كوك واشنگتن شمار اندكي از نمايندگان ارتش خود را جهت مشاوره و رايزني به ليبي اعزام كرده است. به گزارش پايگاه تحليلي «آنتي وار» اين مقام پنتاگون همچنين تأكيد كرد امريكا مي‌خواهد در صورتي كه داعش در ليبي به تهديدي بزرگ‌تر بدل شود، از آمادگي لازم برخوردار باشد و از اين رو روند اوضاع در ليبي را به دقت دنبال مي‌كند. كارشناسان شمار نيروهاي داعش در ليبي را بين ۳ هزار تا 10 هزار نفر برآورد مي‌كنند؛ چيزي كه مي‌تواند به خطري جدي براي مرزهاي اروپا تبديل شود.  اشتون كارتر هم روز جمعه گفت: «واشنگتن گزينه‌هايي براي اقداماتي كه در آينده ممكن است اجرا كند، تهيه كرده است. اما اكنون ما با توجه به رخدادهاي اين كشور، با دقت زياد اوضاع را رصد مي‌كنيم و هنوز درباره دست زدن به اقدام نظامي در اين كشور، تصميمي نگرفته‌ايم.» واشنگتن كه درباره گسترش حملات هوايي 17 ماهه عليه گروه تروريستي داعش از عراق و سوريه به كشور سومي مانند ليبي ترديد دارد، بارها بر اهميت يافتن شريكان محلي در ليبي و همكاري همپيمانان اروپايي مانند فرانسه و ايتاليا براي كمك به اجراي عمليات نظامي در ليبي تأكيد كرده است.
  
ايتاليا و انگليس در كنار امريكا
ايتاليا كه قدرت‌يابي داعش در شمال آفريقا را بر‌نمي‌تابد و آن را خطري براي منافع ملي خود مي‌داند، تلاش دارد در كنار امريكا اقداماتي را عليه اين گروه در ليبي انجام دهد. روبرتا بينوتي، وزير دفاع ايتاليا روز جمعه گفت: «حتي در صورتي كه گروه‌هاي ليبيايي در تشكيل دولت وحدت ملي شكست بخورند، غرب آماده مبارزه با داعش در ليبي است.» به گزارش خبرگزاري رويترز، وي افزود: «ما نمي‌توانيم‌ تصور كنيم شرايط در ليبي با گذر زمان تغيير نكند.»  از سوي ديگر، درياسالار كلايف جانستون، رهبر نيروي دريايي انگليس هم اعلام كرد كه افزايش نفوذ داعش در سواحل ليبي تهديدي عليه دريانوردي در اين منطقه محسوب مي‌شود و احتمالاً تروريست‌ها حملاتي را عليه كشتي‌هاي تجاري و توريستي در سواحل ليبي انجام دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار