کد خبر: 762272
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
محمد جواد لاريجاني:
رئيس مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات گفت: مذاكرات هسته‌اي براي اين بود كه پاي ما را از اين دانش كوتاه كنند، ولي آنها نمي‌توانند اين توانايي را از ما بگيرند.
رئيس مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات گفت: مذاكرات هسته‌اي براي اين بود كه پاي ما را از اين دانش كوتاه كنند، ولي آنها نمي‌توانند اين توانايي را از ما بگيرند.
به گزارش فارس، محمدجواد لاريجاني در سومين هم‌انديشي سالانه دانش‌آموختگان و دانشجويان ايراني خارج از كشور در دانشگاه صنعتي شريف گفت: امروز با تجربه مهم انقلابي ملت روبه‌رو هستيم كه از آن 36 سال مي‌گذرد، ايده اين تجربه از حضرت امام براي يك نظام مدني سياسي جامع بر اساس عقلانيت اسلامي بود. وي افزود: اين تجربه زماني صورت گرفت كه ما دو تجربه ديگر با عنوان تجربه نظام سكولار و ليبرال در دنيا داشتيم كه هر دو بر نيمي از دنيا مسلط بودند.
لاريجاني ادامه داد: دانش هسته‌اي ما نيز به اغراض سياسي آلوده شد و تا حدي قدر آن را نشناختيم ولي اين موضع حدود 110 دانش مهندسي را فعال كرد.رئيس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي اظهار داشت: تمام مذاكرات هسته‌اي براي اين بود كه ساق پاي ما كوتاه شود زيرا بسيار توانمند شديم ولي نمي‌توانند اين توانايي را از ما بگيرند. وي با تأكيد براينكه نسل جديد بايد تجربه انقلاب و چالش‌هاي آن را خوب بشناسد و سپس آن را ادامه دهد، گفت: بصيرت سياسي فراتر از مرده‌باد، زنده‌باد گفتن است، لوازمي دارد كه پايه آن اين است كه ما تصوير درستي از بصيرت داشته باشيم. دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه عنوان كرد: ما بايد فهم درستي از وضعيت داشته باشيم تا بتوانيم آن وضعيت را تحليل كنيم به طور مثال در مورد برجام برخي اطلاعات دقيقي نداشتند و وقتي از آنها سؤال كرديم كه فقط يك نكته مثبت از برجام را بگويند چيزي نمي‌دانستند و گفتند جليلي خوب مذاكره نكرد، ظريف خوب مذاكره كرد و دلواپسان بد هستند كه اين استدلال‌ها ناشي از عدم مطالعه و عدم اطلاع است در حالي كه صرف نظر از مخالف و موافق بودن بايد متون مذاكره را دقيق بخوانيم زيرا اين مذاكرات مهم‌ترين مذاكرات سياسي كشور ما است و ما زماني مي‌توانيم به خوبي از اين مذاكرات دفاع كنيم كه خوب آن را فهميده باشيم. وي اضافه كرد: رهبري وقتي به مجلس در مورد برجام نوشتند، به عبرت‌آموز بودن اين مذاكرات اشاره داشتند و اعلام كردند كه اشكال ساختاري دارد. لاريجاني ادامه داد: مذاكرات مراحل قانوني خود را طي كرده و همه بايد تلاش كنيم كه به خوبي انجام شود ولي در محيط‌هاي دانشجويي بايد اين مذاكرات را بفهميم كه اگر خوب است به چه دليل است و اگر خوب نيست به چه دليل. وي اضافه كرد: ظريف در يك سخنراني گفته است اقتصاد مقاومتي يعني آنقدر در سيستم جهاني مندرج شويم كه تحريم‌ ما براي كشورها صرف نكند، يعني امنيت در جهان سوم به معناي زير بليت آنها قرار گرفتن است، يعني يك امنيت سيطره‌آلود است اما در مكتب امام و رهبري عكس اين مسائل مطرح مي‌شود و ما بايد تجربه انقلاب را به پيشرفت‌هاي بالاتري برسانيم.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي درباره چرايي انتقاد او به برجام گفت: من انتقاد دارم و اشكالات من مربوط به نحوه هدف‌گذاري است، اينكه چرخ‌هاي سانتريفيوژ به چرخ‌هاي اقتصادي متصل باشد غلط است و دوم اينكه اصطلاح تكنيك برد ـ برد اصلاً مربوط به اين مسئله نيست، برد ـ برد مربوط به زماني است كه دو طرف اموال مشتركي را به طور برد ـ برد با هم تقسيم كنند ولي در مورد اين مسئله دزد به خانه ما آمده و مي‌خواهد تمام اموال ما را ببرد حالا ما بگوييم اموال را تقسيم كنيم و نيمي از اموال را به او بدهيم و نام آن را بگذاريم برد - برد؟
لاريجاني سپس اظهار داشت: اوباما قانوني را امضا كرده است كه دانشمندان براي سفر به ايران مشكل دارند، سپس جان‌كري نامه‌اي نوشته كه قربانتان بروم مسئله حل مي‌شود، قانون كه با نامه و تلفن از بين نمي‌رود. وي ادامه داد: البته دولت معتقد است كه ما از لحاظ اقتصادي در فشار بوديم و مجبور به انجام اين كار بوديم كه من اين مسئله را تئوري استيصال مي‌نامم و فكر نمي‌كنم اين مسير به راحتي به نتايج برسد ولي همه ما به دولت عزيزمان كمك مي‌كنيم و اين هم از بركات انقلاب است كه يك فرد مي‌تواند تا اين اندازه مخالف باشد ولي در عين حال با دولت همكاري كند. وي ادامه داد: ما غني‌سازي را براي ساختن بمب نمي‌خواهيم ولي اين توانمندي را داريم، آنها مي‌گويند به دليل اينكه ما مي‌ترسيم كه شما بمب درست كنيد بايد كوتوله بمانيد. لاريجاني اضافه كرد: مي‌گويند موشك‌هاي شما نبايد از حدي بالاتر برود و پس از مدتي مي‌خواهند بگويند فيزيك و رياضي هم نخوانيد، يعني ما بايد كفاش دنيا شويم.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار