کد خبر: 737643
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲
همزمان با رزمايش فداييان حريم ولايت 5 صورت مي‌گيرد
جعفر تكبيري
آسمان كشور از ديروز شاهد غرش هواپيماهاي نيروي هوايي ارتش است كه به منظور حفظ آمادگي و تمرين جديدترين شيوه‌هاي جنگ هوايي با محوريت پايگاه شهيد بابايي اصفهان اقدام به برگزاري رزمايش كرده‌اند. اين رزمايش از سري رزمايش‌هاي فداييان حريم ولايت است و پنجمين دوره آن را پشت سر مي‌گذارد.
اما آن چيز كه رزمايش فداييان حريم ولايت 5 را نسبت به ساير رزمايش‌هاي اين چنيني متمايز مي‌كند، نه تنها نوع پرنده‌هاي به كار گرفته شده در اين رزمايش است بلكه موقعيت سياسي كشور در دست و پنجه نرم كردن با فشارهاي بين‌المللي نيز زمينه‌ساز اين تمايز شده است؛ جايي كه پس از توافق ايران و كشورهاي 1+5، ‌بسياري كوشيدند موقعيت جمهوري اسلامي را متزلزل نشان دهند و پذيرفتن اين توافق از سوي ايران را به دليل تأثيرگذاري چشمگير تحريم‌ها به ويژه در حوزه نظامي معرفي كنند. اين در حالي است كه به رغم آنكه بسياري از پرنده‌هاي نيروي هوايي ايران ساخت كشورهايي نظير امريكا، فرانسه و شوروي سابق است اما جمهوري اسلامي توانسته پس از 36 سال تحريم مستمر در حوزه هوانوردي به ويژه جنگنده‌ها، اين پرنده‌ها را به روز نگه دارد تا آماده دفاع از مرزهاي كشور باشند اما اين موضوع صرفاً در حوزه اورهال جنگنده‌ها اتفاق نيفتاده، ‌بلكه امروز جمهوري اسلامي توانسته بسياري از قطعات اين پرنده‌ها را در داخل كشور بسازد و حتي پا را فراتر از آن نيز گذاشته و وارد حوزه ساخت جنگنده‌هاي بومي نيز شده است. امروز نيز پرواز دائمي جنگنده‌هاي ساخت داخل صاعقه و آذرخش و دفاع آنان از مرزهاي كشور خود اثبات‌كننده اين ادعاست كه جمهوري اسلامي نه فقط در حوزه زمين، دريا و رهگيري پرنده‌ها توانسته به خودكفايي بي‌نظيري برسد بلكه در حوزه آسمان نيز به موفقيت‌هاي چشمگيري دست پيدا كرده است.  مؤيد اين موضوع پرواز هواپيماهاي اف 4، اف5، اف14، اف7، سوخو24، ميگ29، سي130، هواپيماي بوئينگ707 و 747، صاعقه و انواع هواپيماهاي بدون سرنشين نيروي هوايي در طول برگزاري رزمايش فداييان حريم ولايت 5 است كه از ديروز آغاز شده است.
   
تكنيك‌هاي بي‌نظير خلبانان ايراني
اما در كنار پيشرفت تكنولوژيك جمهوري اسلامي كه باعث پرواز بي‌عيب و نقص هواپيماهاي نيروي هوايي شده است، بهره‌برداري خلبانان تيزپرواز نيروي هوايي از اين پرنده‌ها نيز خود موضوع ديگري است كه نيروي هوايي جمهوري اسلامي را نسبت به تمام نيروهاي هوايي منطقه متمايز كرده است؛ جايي كه خلبانان با دانش و تجربه نيروي هوايي با به كارگيري جديدترين تكنيك‌هاي نبرد هوايي به دشمن فرضي حمله‌ور شدند و اهداف از‌پيش‌تعيين‌شده را نابود كردند.
   
اهداف عملياتي پنجمين رزمايش فداييان حريم ولايت
بر اساس گفته امير سرتيپ‌دوم خلبان روزخوش، سخنگوي اين رزمايش، قرار است در رزمايش فداييان حريم ولايت 5، تمرين عمليات بُرد بلند جنگنده‌ها همراه با سوختگيري هوايي، دقت در نقطه‌زني بمب‌ها و راكت‌ها در عمليات هوا به زمين و هوا به هوا، كنترل و هدايت آتش شكاري بمب‌افكن‌ها، رصد اطلاعاتي منطقه عمليات با به‌كارگيري پرنده‌هاي باسرنشين و بدون سرنشين، استفاده از هواپيماهاي گشت هوايي به‌منظور مقابله با هرگونه تجاوز هوايي دشمن و انهدام اهداف كشف‌شده، تمرين شود و اين موضوعات جزو محورهاي مورد توجه فرماندهان در اين رزمايش بزرگ هوايي است.
سخنگوي رزمايش فداييان حريم ولايت نيروي هوايي ارتش همچنين تصريح كرد: انجام تيراندازي‌هاي هوا به هوا، تيراندازي عليه اهداف هوايي با سرعت و در ارتفاعات مختلف، تيراندازي و بمباران هوا به زمين با استفاده از بمب‌هاي هوشمند سنگين و نيمه‌سنگين و استفاده از انواع موشك‌هاي ليزري، تلويزيوني، حرارتي و راداري و انواع راكت‌ها و بمب‌هاي توليد شده به دست متخصصان داخل كشور از ديگر بخش‌هاي مهم اين مرحله از رزمايش است كه در سطح گسترده‌اي انجام مي‌شود.
   
اجراي تاكتيك‌هاي رزمي در روز اول رزمايش
بر اساس گزارش رسانه‌ها، در روز نخست اين رزمايش بمب‌افكن سوخو 24 و ميگ 29 براي بمباران اهداف از پيش تعيين شده به‌سوي منطقه عملياتي انارك كه تاسيسات دشمن فرضي در آنجا واقع شده، از پايگاه هوايي شهيد بابايي اصفهان به پرواز در آمدند و عمليات خود را با موفقيت به انجام رساندند. همچنين بالگرد‌هاي نيروي هوايي ارتش نيز براي عمليات تمريني راهي منطقه عملياتي شدند. اين در حالي بود كه يك روز پيش از شروع رسمي اين رزمايش، هواپيماهاي بدون سرنشين نيروي هوايي ارتش، در عملياتي اقدام به شناسايي منطقه هدف كرده بودند.  گفتني است، ديروز در بخشي ديگر از رزمايش فداييان حريم ولايت 5، رزمايش جابه‌جايي افراد با بالگرد شنوك، رزم هوايي اف14 و ميگ29 و در پايان سوخت‌گيري هوايي از طريق هواپيماي مادر بوئينگ 707 و 747 به هواپيماهاي اف14 و اف 4 نيز انجام شد.
همچنين بر اساس گفته امير روز خوش، سخنگوي اين رزمايش، با هدايت قرارگاه تاكتيكي و عملياتي، تمامي سامانه‌هاي ارتباطي پُست فرماندهي به حالت غيرفعال درآمد كه با تلاش متخصصان و تدابير صورت گرفته، پُست فرماندهي رزمايش به‌صورت واكنش سريع و در كمترين زمان ممكن جايگزين شد و هيچ‌گونه تأخير و اختلالي در برنامه‌هاي پروازي و عملياتي جنگنده‌هاي شركت كننده در رزمايش به‌وجود نيامد.  وي همچنين تصريح كرد كه همچنين در اين مرحله از رزمايش هوايي فداييان حريم ولايت 5، عمليات سوخت‌رساني هوايي، مقابله با حمله ميكروبي و شيميايي، عمليات امداد و نجات، عمليات اختلال الكترونيكي و گشت مسلح هوايي در منطقه عمومي رزمايش با موفقيت به اجرا درآمد.
   
به كارگيري مهمات جنگي در روز دوم  
در همين حال امير سرتيپ عليرضا برخور، جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش، نيز در خصوص برنامه رزمايش فداييان حريم ولايت 5 در دومين روز گفت: در پنجمين رزمايش فداييان حريم ولايت از تمامي موشك‌هايي كه تاكنون داشته‌ايم، اعم از موشك‌هاي هوا به هوا و هوا به سطح، استفاده مي‌كنيم. همه اين موشك‌ها هم به‌لحاظ دقت و هم به‌لحاظ بُرد، بهينه‌سازي شده و  ارتقا يافته‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار