کد خبر: 728229
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۳
با احتساب مؤسسات غيرمجاز
آخرين آمار اعلام شده حاكي از حجم نقدينگي ۸۰۰هزار ميلياردي طي دو ماه نخست با احتساب بانك‌ها و مؤسسات مجاز است و اگر بخواهيم رقم دقيق نقدينگي در جامعه را محاسبه كنيم، بايد به آمار مؤسسات غيرمجاز نيز توجه داشته باشيم.
به گزارش تسنيم، جديدترين برآوردهاي بانك مركزي نشان مي‌دهد نقدينگي كشور تا ارديبهشت ماه سال جاري بالغ بر 800هزار ميليارد تومان شده است.
همان‌طور كه قبلاً بانك مركزي اعلام كرده بود طي برآوردي كه حوزه نظارت اين بانك در سال گذشته انجام داده سهم مؤسسات پولي و مالي غيرمجاز معادل 15 الي 20 درصد نقدينگي وقت بوده است.
بر همين اساس با يك حساب و كتاب سرانگشتي مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه نقدينگي موجود در بازار بسيار بيشتر از آن است كه در محاسبات بانك مركزي مي‌آيد چراكه اين بانك در محاسبه نقدينگي به آمار بانك‌ها و مؤسسات مجاز توجه دارد و ازآنجا كه آمار دقيق نقدينگي در غيرمجازها را ندارد، نمي‌تواند آن را در محاسبات خود به كار گيرد.
بنابراين اگر برآورد سال قبل بانك مركزي را مبني بر وجود 15 الي 20‌درصد نقدينگي در اختيار مؤسسات غيرمجاز براي تازه‌ترين محاسبات نقدينگي در ارديبهشت ماه به كار گيريم به اين مي‌رسيم كه نقدينگي موجود در بازار حدود 960هزار ميليارد تومان شده است.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار