کد خبر: 721852
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
هادی محمدی
حاصل چند ماه رايزني، هماهنگي و برنامه‌ريزي امريكا با شركاي منطقه‌اي براي بر هم زدن معادله قدرت در سوريه و ايجاد يك پتانسيل پرقدرت براي يكسره‌سازي دو راهبرد تجزيه و براندازي، به سرعت با يك شوك جديد در شرايط انفعال قرار گرفته يا نقش برآب شده است.
تركيه و قطر در محور شمالي و عربستان و اسرائيل در محور جنوبي سوريه به آنچنان تلاش مخفيانه‌اي در چند ماه گذشته دست زدند كه كمترين ترديد در به نتيجه رسيدن آنها در سوريه را پيش روي آنها قرار مي‌داد. هزاران نيروي تازه‌نفس و تجهيزات مدرن و انبوه مهمات و جنگ‌افزار و تقسيم كار براي باز كردن جبهه‌هاي متعدد،‌پايه‌هاي اين پروژه را تشكيل مي‌دادند. داعش در تدمر و طيف و القاعده‌اي‌ها به فرماندهي النصره در ادلب چنان برق‌آسا پيشروي كردند كه بيشتر تحليلگران و ناظران سياسي شمارش معكوس سقوط نظام سياسي سوريه را آغاز كردند.  در كنار عمليات بزرگ و خردكننده مقاومت و حزب‌الله و ارتش سوريه در قلمون كه يكي از مهم‌ترين محور‌هاي گروه‌هاي تروريستي براي حمله به دمشق محسوب مي‌شود و ساعات پاياني خود را سپري مي‌كند يك رخداد پيش‌بيني نشده، تمامي تلاش‌ها و برنامه‌ها و تسليحات نيروي ارسالي به سوريه از تركيه و اردن را به اغما برده است.
گروه داعش برخلاف انتظار تمامي بازيگران تروريستي و حاميان آن، هم در درعا و قنيطره با النصره و ديگر شركاي القاعده‌اي و هم در شمال حلب دستجات و گروه‌هاي اخواني و همپيمان با النصره و وابسته به تركيه را هدف عمليات خود قرار داد. ضربات داعش به اين گروه‌ها آنچنان باورنكردني و اثرگذار بوده كه اين گروه‌هاي تروريستي و حاميان منطقه‌اي خود، چاره‌اي نداشتند كه دست به ادعاي مضحك بزنند و داعش را وابسته به حزب‌الله و ايران معرفي كنند! اگرچه حتي رسانه‌هاي ارتجاعي و حامي تروريسم تكفيري و مخاطبان آنها، چنين ادعايي را باور نمي‌كنند ولي آنچه مهم‌تر است اينكه به جز ضربات مهلكي كه در قلمون دريافت كرده‌اند، بقيه محور‌هاي عملياتي در جنوب و شمال ناچار به مواجهه باداعش شده‌اند و تمامي سرمايه‌گذاري پرهزينه براي تجزيه و براندازي در سوريه را بي‌ثمر گذاشت. حركت هزاران نيروي النصره و القاعده از ادلب و غرب حلب كه سراسيمه به سمت شمال حلب در حركتند، ‌به جز بي‌اعتمادي به اينكه قادر به غلبه عليه داعش باشند در مسير حركت انبوه خود، شكار هواپيماهاي سوريه‌اي مي‌شوند. آنچه قرار بود براي برنامه‌ريزان امريكايي و اسرائيلي تبديل به كارت بازي سياسي و مذاكراتي براي حذف بشار اسد شود، امروز در مقابل چشم آنها، قرباني مي‌شوند. كشتار تروريست‌ها از يكديگر تنها مشكل راهبردي آنها براي تغيير معادله نظامي در سوريه نيست و كارت بازي محور مقاومت و ارتش سوريه، در حال آمدن به صحنه نظامي و امنيتي در سوريه است و موازنه نظامي بيش از آنچه الان به زيان تروريست‌هاي تكفيري است دگرگون خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار