کد خبر: 714512
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸
اثر آلودگي فاضلاب هاي بيمارستاني 50 سال بر جا مي ماند
ورود فاضلاب مراكز درماني به شبکه جمع‌آوری آب‏های سطحی و چاه‏‌های جذبی پايتخت الودگي شهري را به منابع زير زميني كشانده است تا آنجاييكه بنابه گفته رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران فاضلاب‌های بیمارستانی جزو خطرناک‌ترین فاضلاب‌ها يي است که پس از گذشت 50 سال اثر آلودگی آنها برجای می‌ماند
بيژن يانچشمه
ورود فاضلاب مراكز درماني به شبکه جمع‌آوری آب‏های سطحی و چاه‏‌های جذبی پايتخت الودگي شهري را به منابع زير زميني كشانده است تا آنجاييكه بنابه گفته رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران فاضلاب‌های بیمارستانی جزو خطرناک‌ترین فاضلاب‌ها يي است که پس از گذشت 50 سال اثر آلودگی آنها برجای می‌ماند

مشكل نبودسيستم مجزا فاضلاب شهري از يكسو در كلان شهر 650 كيلومتري درد سرهاي بسياري براي اين شهر 10 ميليوني فراهم كرده است و از سوي ديگر پساب هاي خطر ناك بيمارستاني نيز به الودگي منابع زير زميني اضاضه شده است تا سلامت شهروندان را در معرض تهديد جدي قرار دهد به گونه اي كه همواره به رغم اعلام مسئولان مبني بر سالم بودن اب هاي زيرزميني بازهم بدليل نفوذ آب هاي الوده ناشي از فعاليت هاي مختلف بخصوص بيمارستاني بايد منتظرانتشار بيماريهاي مختلف بود .

در اين زمينه رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه فاضلاب‌های بیمارستانی جزو خطرناکترین فاضلاب‌ها محسوب می شوندبه ايسنا گفت: هم اکنون فاضلاب بیش از40 درصد بیمارستان‌های شهر تهران به دلیل عدم وجود تصفیه‌خانه و یا عملکرد ضعیف و ناقص بیمارستانها، وارد شبکه جمع‌آوری آب‏های سطحی و چاه‏‌های جذبی می‌شود.

به گفته علی محمد شاعری شهرتهران حدود 150 بیمارستان دارد که از این تعداد حدود 8 درصد فاقد سیستم تصفیه فاضلاب و حدود 34 درصد دارای تصفیه خانه با عملکرد ناقص است و همین امر موجب ورود فاضلابهای بیمارستانی به شبکه آبهای سطحی و چاههای جذبی می شود.

اثر الودگي فاضلابهاي بيمارستاني 50 سال بر جا مي ماند

وی با بیان اینکه در پایین دست شهر تهران، فاضلاب این بیمارستانها وارد شبکه آب‏های سطحی شده و به طور مستقیم برای آبیاری زمین‏‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‏‌گیرد، افزود: فاضلاب‌های بیمارستانی جزو خطرناک‌ترین فاضلاب‌هاست که پس از گذشت 50 سال اثر آلودگی آنها برجای می‌ماند، به همین دلیل توجه به وضعیت تصفیه خانه بیمارستان‏ها در سطح مناطق 22 گانه شهر تهران بسیار حایز اهمیت است و می‏‌تواند از جمله شاخص‏‌های مهم وضعیت محیط زیست هر منطقه به حساب آید.

بايان حال بايد در نظر گرفت كه مراكز درماني بصورت ذاتي به بدنبال درمان و حفظ و ارتقاءبهداشت وسلامت شهروندان هستند و برخي مراكز بصورت پنهان و ناخواسته به شيوع بيماريها بدليل نبود سیستم تصفیه خانه دامن مي زنند

در اين زمينه شاعری به دلایل اجرایی نشدن سیستم تصفیه‏ خانه در بیمارستانها اشاره و بیان کرد: بالا بودن هزینه اجرای سیستم تصفیه خانه، نظارت نامناسب دستگاه‌‏های ذیربط،فقدان فضای کافی جهت احداث تصفیه خانه در بعضی از بیمارستان‏ها،تخصیص ندادن اعتبار به بیمارستان‏های دولتی جهت احداث تصفیه‏ خانه و ... از جمله دلایل اجرایی نشدن سیستم تصفیه خانه در بیمارستانهای تهران است.

وی همچنین به راهکارهای ایجاد سیستم تصفیه خانه در بیمارستانها اشاره و تصریح کرد: نظارت کامل و پایش مستمر توسط دستگاه‏های ذیربط با همکاری ذینفعان، تخصیص اعتبارلازم به بیمارستان‌‏های دولتی جهت احداث سیستم تصفیه ‏خانه از سوی وزارت بهداشت،اجباری نمودن تصفیه فاضلاب بیمارستان‏ها و جلوگیری از فعالیت واحدهایی که ضوابط و مقررات را رعایت نمی کنند از جمله راهکارهای موجود است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار