در پي اقدام پليس در كشتن شماري از اتباع سياهپوست امريكايي، رئيسجمهور اين كشور با تشكيل كارگروه ويژهاي فرمان بازنگري در تجهيز پليس را صادر كرد.
كشتار تعدادي از سياهپوستان امريكا توسط افسران پليس در ماههاي اخير سرانجام مقامات كاخ سفيد را بر اين داشت تا موانعي را براي كاهش خشونتهاي پليس ايجاد كنند. باراك اوباما، رئيسجمهور امريكا جمعه شب در طرح تسليح پليس اين كشور بازنگري كرد. به اين ترتيب از تسليح هر چه بيشتر پليس محلي جلوگيري ميشود. به گزارش فارس، بر اساس گزارش «هيل»، در پي فرماني رئيسجمهور كارگروهي را متشكل از مقامات ارشد كابينه تشكيل داد تا برنامه 1033 پنتاگون را بررسي كند و پيشنهاد اصلاحاتي را داد كه بنابر آن افسران فقط در صورتي ميتوانند تسليحات را در اختيار داشته باشند كه در زمينه حمايت از حقوق شهروندي و آزاديهاي مدني آموزش ديده باشند. اين گروه همچنين پيشنهاد ميدهد كه چه تجهيزات نظامي براي پليس محلي مناسب است و مواردي كه فقط ميتوانند در اختيار نيروهاي خاصي باشد و به كارگيري آنها شامل محدوديتهايي ميشود را مشخص ميكند. در اين فرمان آمده است كه دولت فدرال امريكا بايد مطمئن شود كه به استانداردسازي در استفاده از تجهيزات و نظارت كنترل شده و منابع مالي آن براي پليس محلي توجه ميشود. به همين دليل نهادهاي اجرايي و آژانسهاي مسئول بايد همكاري بهتري در اقدامات خود داشته باشند و بر اين برنامهها نظارت داشته باشند. اين اقدام در پي اقدام پليس فرگوسن مبني بر قتل «مايكل براون» نوجوان سياهپوست كه موجي از خشم مدني را به دنبال داشت صورت ميگيرد و به عنوان بخشي از تلاشهاي كاخسفيد به منظور ترميم اعتماد ميان مجريان قانون و جوامع محلي صورت ميگيرد. گروهي كه با اين منظور شكل گرفته است را وزير دفاع، وزير امنيت داخلي و دادستاني كل هدايت ميكنند و وزير خزانهداري، وزير آموزش و دفتر سياست ملي مبارزه با مواد مخدر از ديگر اعضاي آن هستند.
اعتراضات ضد تبعيض نژادي درامريكايك گروه از معترضان به بيعدالتي و تبعيض نژادي در امريكا در حالي كه با بازوهاي به هم پيوسته در خيابان تجمع كردند، ساختمان فدرال رونالد ولموس را در اوكلند ايالت كاليفرنيا مسدود كرده و به تعطيلي كشاندند و اعضاي همين گروه در سان فرانسيسكو، ايستگاه قطار «بارت» را مسدود كرده و بستند. خبرگزاري اسپوتنيك گزارش داد: «احمد فريمن» يكي از سازماندهندگان اين تجمع و تظاهرات در اين باره گفت: «آنها (مقامات دولتي) در موضوع آزادي بيان و حقوق مردم در كدام جهت قرار دارند و حامي كه هستند؟». بر اساس اين گزارش، ترتيب دهندگان اين تظاهرات دو خواسته داشتند كه عبارت بود از: اول، پايين آمدن كرايه ايستگاه قطار «بارت» و دوم كه عامل مهمتر تظاهرات بود، رد اتهامات قضايي اعلام شده توسط دادستاني عليه 14 معترض بازداشت شده در ماه نوامبر سال گذشته. از سوي ديگر پايگاه امريكايي سان فرانسيسكو گيت گزارش داد تظاهرات مشابهي در ايستگاه «بارت وست ليك» در اعتراض به عدم مجرم شناختن دارن ويلسون پليس عامل قتل مايكل براون نوجوان سياه پوست هم برگزار شد.