کد خبر: 698101
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۱
پس از انتشار كاريكاتور موهن به پيامير اسلام در مجله شارلي ابدو، واكنش‌هاي جهاني نسبت به اين اقدام درحال افزايش است و حتي پاپ نيز از اين اقدام توهين‌آميز انتقاد كرد. پاپ گفت كه نبايد به دين و عقايد ديگران توهين كرد و با مسخره كردن آنها جوك ساخت.
يك هفته پس از حمله تروريستي به دفتر نشريه شارلي ابدو در پاريس، اين نشريه كاريكاتوري موهن از پيامبر اسلام منتشر كرد كه علا‌وه بر مسلمانان واكنش رهبران ساير اديان را نيز در پي داشته است. پاپ فرانسيس، رهبر كاتوليك‌هاي جهان روز جمعه در واكنش به كاريكاتور توهين به پيامبر گفت: «آزادي بيان از حقوق بنيادي بشر است اما به نظر من محدوديت هايي براي اهانت يا تمسخر عقايد ديگران وجود دارد». به گزارش اينديپندنت، پاپ فرانسيس افزود: «اين طبيعي است كه شما نمي‌توانيد تحريك كنيد، شما نمي‌توانيد به دين و عقايد ديگران توهين كنيد، شما نمي‌توانيد با دين و عقايد ديگران براي خودتان جوك بسازيد». پاپ فرانسيس در آستانه سفر به فيليپين اظهار داشت: «براي آزادي بيان محدوديت هايي وجود دارد و اگر كسي به مادرم جسارت كند بايد منتظر مشت من باشد». پاپ فرانسيس كه اخيرا به همراه چندين تن از رهبران مسلمان فرانسه حمله به شارلي ابدو را محكوم كرده و در اين حال خواهان احترام به اديان شده بود مجدداً از رهبران مسلمانان خواست عليه افراطي‌گري موضع بگيرند و اظهار داشت اين بسيار مذموم است كه كساني به نام خدا آدم بكشند يا به نام مذهب خشونت را توجيه كنند. در ادامه اعتراضات در جهان اسلام به اهانت نشريه فرانسوي «شارلي ابدو» در بازنشر كاريكاتور موهن پيامبر اسلام (ص)، مردم شهر كراچي پاكستان روز جمعه در مقابل كنسولگري فرانسه تظاهرات كردند.
به گزارش فارس، ‌معترضان در شهر كراچي پاكستان به اهانت نشريه فرانسوي به پيامبر اسلام(ص)، در اين شهر تظاهرات برپا كردند. علماي شيعه، سني، دروزي و مسيحي در كنفرانس ميلاد پيامبر(ص) و هفته وحدت در هتل ساحه بيروت، پايتخت لبنان ضمن محكوم كردن توهين به ساحت مقدس رسول گرامي اسلام در روزنامه شارلي ابدو از همه مسلمانان و اديان الهي خواستند با اتحاد و همدلي مانع از توهين به مقدسات شوند. همچنين منابع خبري لبنان ديروز تأكيد كردند كه صدها تن از مردم طرابلس در اعتراض به انتشار كاريكاتورهاي موهن به ساحت پيامبر اسلام (ص) تظاهرات كردند.
  بازداشت افراطيون در اروپا
به دنبال حملات تروريستي پاريس كه مردم فرانسه را در شوك بزرگي فرو برد، كشورهاي اروپايي نيز براي جلوگيري از بروز چنين حوادثي، اقدامات امنيتي گسترده را براي دستگيري مظنونان گروه‌هاي افراطي شروع كرده‌اند و دو روز گذشته دهها نفر در شهرهاي اروپايي دستگير شدند. به گزارش بي‌بي‌سي، گزارش‌ها از چند كشور اروپايي از دستگيري افرادي كه مظنون به فعاليت براي گروه‌هاي اسلام‌گراي تندور هستند، حكايت دارد. اين افراد طي پنج‌شنبه شب در جريان چند عمليات دستگير شدند. براساس گزارش‌هاي دريافتي از فرانسه دست‌كم 12 نفر در حومه شهر پاريس در ارتباط با حملات تروريستي شارلي ابدو بازداشت شدند. يكي از مقامات قضايي فرانسه گفته است كه دستگيرشدگان درباره «حمايت لجستيكي احتمالي» از افراد مسلحي كه حملات را در پاريس انجام دادند، بازجويي شدند. به رغم تدابير امنيتي در پاريس پس از حملات شارلي ابدو، رسانه‌هاي فرانسوي روز جمعه از وقوع يك مورد گروگانگيري جديد در نزديكي شهر پاريس خبر دادند. اين حادثه در يك دفتر پستي در شهر «كلمبس» در شرق پاريس رخ داد و ساعتي بعد با آزادي گروگان‌ها و دستگيري گروگانگير پايان يافت.
پليس آلمان هم گفته است كه در نخستين ساعات روز جمعه در جريان عملياتي دو نفر را به ظن عضويت در گروه‌هاي اسلامگرا در شهر برلين و اطراف آن بازداشت كرد. بزرگ‌ترين اقدامات ضد تروريستي در بلژيك رخ داد و در پي حمله پليس اين كشور به يك گروه افراطي كه قصد انجام حملات تروريستي گسترده داشتند، دو مرد كشته شدند. به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز، سخنگوي دادستاني كل بلژيك روز جمعه اعلام كرد كه تحقيقات در اين خصوص پيش از حمله به دفتر مجله شارلي ابدو آغاز شده بود. هنگامي كه نيروهاي كماندوي بلژيك سعي در ورود به يك آپارتمان در بالاي يك مغازه نانوايي را داشتند، نفر سوم نيز دستگير شد. تمامي اين سه نفر شهروندان بلژيكي بوده‌اند. در پي اين عمليات، مقام‌هاي امنيتي بلژيك سطح تهديد امنيتي را افزايش داده‌اند. شاهدان عيني در شهر ورويه گفته‌اند كه در محل عمليات براي چندين دقيقه صداي تبادل سنگين آتش شنيده مي‌شد و دست كم سه انفجار رخ داده است. گزارش‌ها از شهر ورويه حاكي است كه منطقه اطراف ايستگاه راه‌آهن در اين شهر تحت محاصره نيروهاي امنيتي قرار دارد و نيروهاي پليس در مركز شهر حضور سنگيني دارند. انجمن‌هاي يهودي بلژيك نيز تصميم گرفتند به خاطر شرايط بحراني كنوني در اين كشور مدارس يهودي در روز جمعه در شهرهاي آنتورپن و بروكسل بسته باشند. دولت بلژيك به انجمن‌هاي يهودي بلژيك خبر داده بود كه اين مدارس به احتمال هدف عمليات تروريستي اسلام‌گرايان افراطي بوده‌اند.  تشديد عمليات ضد ترويستي در اروپا درحالي است كه كشورهاي اروپايي مسلمانان را عامل اقدامات تروريستي مي‌دانند و از اين رو، پس از حادثه شارلي ابدو، اسلام هراسي در كشورهاي مختلف اروپايي افزايش يافته است. مشخص است كه با هر سخت‌گيري و شدت عمل عليه مسلمانان كه تعدادشان در اروپا رو به افزايش است، كينه و دشمني ميان اروپائيان و شهروندان غيرمسلمان اين كشورها افزايش خواهد يافت و زمينه‌هاي رشد افراط‌گرايي بيشتر را فراهم خواهد كرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار