وزير نيرو از اصلاح ساختار و راهكارهاي خروج صنعت برق از وضعيت كنوني خبر داد و گفت: شفافسازي مالي در شركتهايي كه در زنجيره ارزش اقتصادي صنعت برق قرار دارند، لازم است.
حميد چيتچيان در گفتوگو با فارس گفت: يكي از راهكارهاي خروج صنعت برق از وضعيت كنوني توسعه نيروگاههاي سيكل تركيبي است كه اين موضوع در دستور كار وزارت نيرو طي ماههاي آتي است، به همين منظور تبديل 16هزار مگاوات از نيروگاههاي موجود گازي به نيروگاههاي سيكل تركيبي از اهداف كلان توسعه صنعت برق كشور است. وي ادامه داد: در صورت تبديل نيروگاههاي گازي به سيكل تركيبي اگر قيمت هر متر مكعب گازوئيل حدود 20سنت باشد، سالانه 10هزارميليارد تومان صرفهجويي در مصرف گاز حاصل خواهد شد.
كسري منابع مالي در سال 93 در صنعت برق چيتچيان در پاسخ به اين سؤال كه كسري منابع مالي صنعت برق در حال حاضر چه ميزان است، گفت: قيمت متوسط برق بهغير از هزينه سوخت يعني هزينه تبديل انرژي، اتصال و توزيع آن براي هر كيلووات ساعت برق در سالجاري حدود 700 ريال برآورد شده است، اما متوسط فروش برق حدود 500 ريال است. با اين وضعيت ميزان كسري منابع مالي در سال 93 در صنعت برق 35هزار و 588 ميليارد ريال خواهد بود.
بدهي 24 هزارميليارد توماني وزارت نيرووزير نيرو افزود: از سال 89 تا پايان سال 92 وزارت نيرو تنها در صنعت برق 20هزار و 600ميليارد تومان بدهي داشته و اين رقم در حال حاضر به بيش از 24 هزارميليارد تومان رسيده است.
وي در خصوص راهكارهاي خروج صنعت برق از وضعيت كنوني گفت: كاهش تلفات برق از 15درصد به زير 10درصد تا يك سال آينده يكي از موارد مهمي است كه در يك طرح جهادي قرار است انجام شود. به گفته وي، استفاده از توربينهاي گازي با بازده بالا، توسعه نيروگاههاي سيكل تركيبي، تعطيلي نيروگاههاي كمبازده و كاهش تلفات انتقال و توزيع برق از جمله برنامههاست. وي با تأكيد بر اصلاح ساختار صنعت برق ادامه داد: در زمان حاضر 60 درصد برق حرارتي توسط بنگاههاي خصوصي توليد ميشود و شفافسازي مالي لازم در شركتهايي كه در زنجيره ارزش اقتصادي صنعت برق قرار دارند از ديگر الزامهاست.