
مجله فرانسوي شارلي ابدو با تيراژ ۵ ميليوني يك كاريكاتور موهن ديگر از پيامبر اكرم(ص) منتشر كرد و همزمان رهبر القاعده يمن با انتشار نواري ويدئويي در پايگاههاي نزديك به اين گروه رسماً حمله به نشريه شارلي ابدو در پاريس را برعهده گرفت تا مشخص شود كه پروژه اسلامستيزي غربيها و رشد جريانات افراطي تروريستي در جهان اسلام دو روي يك سكه هستند.
به گزارش «جوان»، در حالي كه اخباري از صفهاي طويل براي خريد شماره جديد مجله شارلي ابدو كه حاوي كاريكاتور موهن ديگر از پيامبر اكرم(ص) است در پاريس تشكيل شده، رهبر القاعده يمن كه مدتهاست در جلوي دوربينها حاضر نشده روزچهارشنبه فايلي ويدئويي از ناصر الوحيشي منتشر كرد كه وي در اين ويدئو با ستودن اقدام دو برادر در حمله به دفتر مجله شارلي ابدو، رسما مسئوليت اين عمليات را بر عهده گرفت. الوحيشي كه به ابوبصير مشهور است، در اين ويدئو تأكيد ميكند كه عمليات به دستور ايمن الظواهري، رهبر القاعده انجام شده است. پيشتر مسئول حقوقي اين گروه كه از ديدگاه امريكا خطرناكترين شاخه القاعده محسوب ميشود، حمله پاريس را بر عهده گرفته بود. اما در پي اقدام نشريه فرانسوي «شارلي ابدو»در انتشار مجدد يك كاريكاتور موهن از پيامبر اكرم(ص)، گروه تكفيري داعش هم با صدور بيانيهاي اين اقدام را نهايت حماقت دانست. نام اين نشريه فرانسوي هفته گذشته با حمله افراد مسلح به آن و متعاقب آن حملات و گروگانگيريهاي ديگر در پاريس، در صدر اخبار رسانههاي غربي قرار گرفت؛ حملاتي كه در نهايت 17 كشته برجاي گذاشت كه يكي از آنها يك پليس مسلمان فرانسوي بود. انگيزه اعلامي از اين حمله، انتشار كاريكاتور از سركرده داعش اعلام شده است و برخي نيز اين حمله را به اقدام چند ماه پيش اين نشريه در انتشار كاريكاتوري موهن از پيامبر اسلام(ص) مرتبط ميدانند.
فركانسهاي اسلام ستيزي كه فعلاً با پيشتازي شارلي ابدو صورت ميگيرد، شاخكهاي افراطگرايان پاكستان را هم تحريك كرده است. روز سه شنبه در پيشاور پاكستان گروهي از هواداران جريان تندروي سلفي در حمايت از اقدام سعيد كواشي و شريف كواشي، برادران الجزايريالاصل عامل حمله به دفتر مجله «شارلي ابدو» در پاريس، راهپيمايي كردند. راهپيمايان پلاكاردهايي در حمايت از دو عامل حمله به دفتر مجله «شارلي ابدو» به همراه داشتند. روي يكي از پلاكاردها نوشته شده بود: پيامي قوي [به غرب] لازم بود كه آنها ارسال كردند، سلام ما بر اين پيامرسانان باد!
به سبك موساد «آنتوني هال» استاد دانشگاه لثبريج كانادا گفت «حوادث ايجادشده به سبك موساد(در فرانسه)، بخشي از حوادثي است كه براي تغذيه بيشتر سم اسلامهراسي در اذهان طراحي شده است.»
استاد دانشگاه لثبريج كانادا و محقق مسائل جهاني شدن در مصاحبه با شبكه «پرستيوي» درباره حملات اخير در فرانسه گفت: «از نظر من، در بحبوحه يك عمليات بزرگ جنگ رواني هستيم، حوادث ايجادشده به سبك موساد، بخشي از سلسله حوادثي است كه براي تغذيه بيشتر سم اسلامهراسي در اذهان طراحي شده است.»
هال با اشاره به مرتبط بودن حملات اخير به حملات سال 2001 امريكا و غرب به مسلمانان افزود: «البته اين موضوع در چارچوب فريب بزرگ 11 سپتامبر طراحي شده؛ دروغي كه هيچ وقت با آن روبهرو نشده و درباره آن صحبت نشده است.» اين استاد دانشگاه افزود: «كشورهاي غربي عامدانه از مفاهيم خاصي از قبيل تئوري توطئه براي كنار زدن بحثهاي جدي درباره دلايل اين چنين حملات تروريستي و همچنين منحرف كردن اذهان از منتفعان واقعي چنين حوادثي استفاده ميكنند.»
«عبدالستار قاسم»، استاد علوم سياسي دانشگاه ملي النجاح نابلس در اين باره به خبرنگار فارس گفت: طراحي حمله پاريس از سوي اسرائيل احتمالي وارد است و اگر بازپرسان و مأموران تحقيق حادثه پاريس اين نتيجه برسند كه موساد حمله را طراحي كرده است اين خبر هرگز منتشر نشده و در خفا پنهان خواهد ماند. رسانههاي فرانسوي نيز روز سه شنبه خبر دادند «ايرلك فريدو» افسر پليس فرانسه كه مأمور تحقيق درباره حمله به حادثه شارلي ابدو و كشته شدن 12 نفر بود، در دفتر خود در شهر «ليموژ» دست به خودكشي زد واين قضيه سؤالات زيادي را در نزد تحليلگران ايجاد ميكند. «عبدالرحمن شهاب»، مدير مركز مطالعات اسرائيل اطلس نيز با اشاره به احتمال دست داشتن اسرائيل در حمله پاريس گفت: تاريخ موجوديت اسرائيل سرشار از توطئه هاست و پيش بيني ميشود كه سرويس موساد سازماني را كه حمله تروريستي پاريس را انجام داد براي اين جرم تحريك كرده باشد. «راسم عبيدات»، تحليلگر سياسي از قدس شريف نيز با اشاره به گفته «يووال اشتاينيتز» وزير اطلاعات رژيم صهيونيستي كه رأي اخير مثبت فرانسه و رأي ممتنع انگليس به قطعنامه تشكيل دولت فلسطين تهاجم ديپلماتيكي به خطرناكي موشكهاي حماس به شمار ميآيد، گفت: فرانسه بود كه اروپا را به سمت و سوي موضعگيري مثبت در قبال قضيه فلسطين سوق داده است و با اين حال كشورهاي اروپايي از سياستهاي سركوبگرانه اسرائيل در حق فلسطين به تنگ آمده و در صورت تيره شدن روابط اين تل آويو است كه متضرر ميشود بنابراين براي اينكه سوئد و به دنبال آن ديگر كشورهاي اروپايي راه فرانسه را در پيش نگيرند نقشه اسرائيل اين بود كه فرانسه را به خط پيروي از امريكا و اسرائيل بازگرداند. تحليلگر سياسي فلسطين با تأكيد بر اينكه رد پاي اسرائيل در حادثه شارلي وجود دارد گفت:اقدام فوري اسرائيل در محكوم كردن حمله پاريس و تلاش براي مرتبط كردن اين حمله با آنچه تروريسم فلسطيني خوانده ميشود خود جاي بحث زيادي دارد و با اين حادثه زمينه براي تندروهاي فرانسوي در تشديد نژادپرستي و اسلام ستيزي را فراهم كرد و همه اينها اهرم فشاري بر مواضع رسمي فرانسه در حمايت از قضيه فلسطين و كشورهاي عربي خواهد شد.
اسد: اروپا مسئول استرئيسجمهور سوريه در گفتوگو با روزنامه «ليتررني نوويني» چك و در توضيح رخدادهاي فرانسه تأكيد كرد كه اين كشور مخالف كشتار انسانهاي بيگناه در همه دنياست. بشار اسد با بيان اين مطلب افزود: «زماني كه مسئله به كشتار افراد غيرنظامي مربوط است و صرف نظر از موضع سياسي و موافقت و اختلاف با افرادي كه كشته شدهاند، باشد، اين مسئله تروريسم است. ما نيز اين مسئله را از ساير كشورهاي جهان بهتر درك ميكنيم. وي با اشاره به اينكه اين مسئله، از اصول اين كشور است، تصريح كرد: «ما چهار سال است كه از اين نوع تروريسم رنج ميبريم. از اين روي با خانوادههاي قربانيان [فرانسه] ابراز همدردي ميكنيم.» رئيسجمهور سوريه ادامه داد: « ميخواهيم در غرب به بسياري [از افراد] يادآوري كنيم كه از آغاز بحران سوريه، درباره پيامدها [ي حمايت از تروريسم] سخن گفتيم. ما ميگفتيم كه جايز نيست از تروريسم حمايت و چتر سياسي براي آن فراهم كنيد؛ زيرا اين مسئله به كشور و ملتتان منعكس خواهد شد. به [سخنان] ما گوش ندادند.» اسد با اشاره به اينكه سياستمداران غربي كوته نظر هستند، خاطرنشان كرد: «آنچه كه چند روز پيش در فرانسه رخ داد ثابت كرد آنچه گفتيم صحيح است و اين رخداد به منزله بازخواست سياستهاي اروپا بود، زيرا اروپا مسئول رخدادهاي منطقه ما و فرانسه است و شايد مسئول رخدادهاي گذشته در ساير كشورهاي اروپايي نيز باشد.