کد خبر: 697675
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷
در حاشيه انتشار يادمان «اصفهان زيبا» براي استادسيد علي اكبر پرورش
مهندس رضوان اصغري

اگر بخواهيم فهرستي از كمالات و فضائل استاد سيداكبر پرورش را يادآوري كنيم بي‌اغراق واژگاني چون «سادگي»، «ساده‌زيستي»، «دوري از تجمل»، «فهم عميق عرفاني»، «طبع لطيف»، «ذوق ادبي» و «شوخ‌طبعي»، «امام زمان شناس واقعي» چون لشكري از واژگان در ذهن انسان رژه مي‌روند. او شجاعانه از دهه 40 به عنوان سربازي فداكار براي نهضت اسلامي امام خميني(ره) لباس رزم پوشيد و با نطقي سحرانگيز انبوه شاگردانش را در مدرسه و دانشگاه، خيابان و بازار بر سر سفره معارف الهي انقلاب و عشق به ولايت نشاند. او تا آخرين لحظات حيات افتخارآفرينش وفادار به انقلاب و ولايت بود. استاد پرورش با تمام وجود به ولايت فقيه اعتقاد قلبي و التزام عملي داشت. تعابيري كه حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب در مدح ايشان به كار برده‌اند به خوبي گواه بر شخصيت و عظمت استاد سيدعلي اكبر پرورش است. تعابيري همچون ياور صديق انقلاب، چهره محترم و اثرگذار، لهجه صادق، دل با اخلاص، خلق نيك، مروج و تحكيم‌كننده انقلاب و نظام اسلامي، صبر و متانت، زندگي پاك و شرافتمندانه، خستگي‌ناپذيري در مبارزه با طاغوت. وي بخش اعظم عمر با بركت خود را در خدمت اسلام و ارزش‌هاي متعالي دين گذرانيد. او با تلاش‌هاي مبارزاتي در دوران طاغوت و با خدمات ارزنده و مسئوليت‌هاي سنگين خود در قوه مجريه، قوه مقننه و شوراي عالي دفاع در دوران جمهوري اسلامي، با همه توان به كشور و ملت خود خدمت كرد و سلامت و راحت خود را بر سر انجام وظيفه نهاد.

آن مرحوم نقش اصلي و محوري در مبارزات قبل از انقلاب در اصفهان داشت. او بارها دستگير شد و به زندان افتاد ولي همواره در تبعيت از امام(ره) و مقام معظم رهبري پيشقدم بود.

او يكي از سابقون و پيشتازان نهضت اسلامي حضرت امام راحل عظيم‌الشأن «قدس سره» و از اركان مبارزات مردمي عليه رژيم ستمشاهي در اصفهان بود كه با مجاهدت فرهنگي و تربيت معنوي جوانان، خدمات بزرگي را به اسلام و انقلاب اسلامي تقديم داشت. مردم انقلابي و رشيد اصفهان او را به عنوان نماينده خود در مجلس خبرگان قانون اساسي برگزيدند تا در كنار شهيد مظلوم بهشتي و ديگر ياران وفادار امام، انقلاب را از خطر ليبراليسم برهاند. ايشان اتحاد و تلاش‌هاي جبهه كفر، نفاق و الحاد عليه شكل‌گيري يك قانون اساسي اسلامي را به شكست رساند. مرحوم پرورش چونان مالك اشتر در روزهاي خوفناك نخوابيد و در ساعات وحشت و اضطراب بيمناك نبود و در مبارزه با دشمنان دين و انقلاب لحظه‌اي به خود ترديد راه نمي‌داد و همواره مي‌فرمود:‌«ببينيد براي انقلاب چه كرده‌ايد، هرگز به ذهنتان خطور نكند كه انقلاب براي ما چه كرده است!» استاد تاريخ انقلاب گواهي مي‌دهد او تنها يك مبارز عرصه فرهنگ، سياست و اجتماع نبود. مرحوم پرورش در شكل‌گيري گروه سياسي، نظامي و توحيدي صف مؤثر و مرتبط بود. بسياري از جوانان انقلابي كه بعدا توانستند در تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و در مديريت‌هاي كلان كشور مسئوليت بپذيرند كادرهاي جواني بودند كه تحت تربيت و آموزش‌هاي آقاي پرورش قرار گرفتند. او از مؤثرترين، متعادل‌ترين و دلسوزترين افرادي بود كه در طول سال‌هاي بعد از انقلاب در سطح ملي توانست مسئوليت‌هاي سنگيني را به عهده بگيرد. پرورش در جاهايي كه لازم بود براي دفاع از ولايت حضور پيدا كند، حضور پيدا مي‌كرد و به هيچ‌وجه خود را پيرامون محاسبه در ميزان هزينه‌اي كه در اين دفاع مترتب بود، مشغول نمي‌كرد و براي اينكه هر هزينه‌اي را متقبل شود، دفاع از ولايت را به عمل مي‌آورد و اين موضوع هم در دوره حضرت امام و هم در دوره رهبري آيت‌الله خامنه‌اي از سوي ايشان اعمال مي‌شد؛ از اين رو پرورش بر اساس اعتقاد راسخ به ولايت فقيه امتحان‌هاي موفقي را گذراند. امام راحل علاقه وافري به ايشان داشتند. اين مرد بزرگ، عمر پربار خود را در مسير دفاع از آرمان‌هاي امام و انقلاب صرف كرد و همواره با تلاش در حفظ و صيانت از ارزش‌هاي نظام در خدمت اسلام و ارزش‌هاي متعالي دين بود. وي خدمات فراواني به انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ارائه كرد و از اين رو نامي نيك از خود برجاي گذاشت. دريغا كه اين انسان شريف و كم‌نظير و اين استاد و معلم ادبيات، عرفان، اسلام و انقلاب، اخلاص، تواضع، صبر و استقامت را از دست داديم؛ به درستي كه نظام تعليم و تربيت ما كمتر انسان‌هايي مثل او را تحويل جامعه مي‌دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها