کد خبر: 696079
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۱
تروريست‌ها با حمله به پست مرزي عربستان، فرمانده مرزباني شمال عربستان را كشتند
در حالي كه وضعيت جسمي ملك عبدالله پادشاه عربستان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد و گزارش‌هاي ضد و نقيضي در اين باره منتشر مي‌شود، روز دوشنبه گارد مرزي اين كشور در مرز عراق هدف حملات داعش قرار گرفت، اين حمله تنها دو روز بعد از آن اتفاق افتاد كه رياض اعلام كرد مي‌خواهد سفارت خود را در بغداد پس از 25 سال بازگشايي كند و همين مسئله باعث شده تا تحليل‌گران از احتمال وجود ارتباط بين اين دو مسله مي‌گويند.
محمد بابايي‌نساز
در حالي كه وضعيت جسمي ملك عبدالله پادشاه عربستان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد و گزارش‌هاي ضد و نقيضي در اين باره منتشر مي‌شود، روز دوشنبه گارد مرزي اين كشور در مرز عراق هدف حملات داعش قرار گرفت، اين حمله تنها دو روز بعد از آن اتفاق افتاد كه رياض اعلام كرد مي‌خواهد سفارت خود را در بغداد پس از 25 سال بازگشايي كند و همين مسئله باعث شده تا تحليل‌گران از احتمال وجود ارتباط بين اين دو مسله مي‌گويند.
 از زمان شكل‌گيري گروه تروريستي داعش پيش‌بيني مي‌شد كه حمايت عربستان از گروه‌هاي تكفيري دير يا زود دامن اين كشور را خواهد گرفت و اين مسئله روز دوشنبه براي اولين‌بار به صورت جدي به واقعيت پيوست. وزارت كشور عربستان روز گذشته اعلام كرد بر اثر حمله مسلحانه و انتحاري در مرز مشترك با عراق در اوايل روز دوشنبه دو نفر از اعضاي گارد مرزي آن كشور كشته شدند. منصور تركي، سخنگوي وزارت ‏كشور عربستان با اعلام اين خبر گفت: چند فرد مسلح ناشناس به يكي از گشتي‌هاي مرزي عربستان در مرز با ‏عراق حمله كردند كه در نتيجه آن سرتيپ عوده عوض البلوي، فرمانده منطقه شمالي مرزباني عربستان و يك سرباز كشته و ‏سرهنگ سالم العطيسان، از معاونان البلوي و دو نظامي ديگر زخمي شدند. ‏ بنا به گزارش شبكه اسكاي نيوز عربي، اين حمله ساعت چهار و نيم بامداد روز دوشنبه صورت گرفت.  سخنگوي وزارت كشور عربستان افزود: حمله به گشتي‌ مرزباني در منطقه مرزي «عرعر» صورت گرفت و ‏طي آن عاملان حمله به سوي اين گشتي تيراندازي كردند كه بلافاصله نيروهاي مرزباني با آنها درگير شده و با كشتن يكي از آنها ‏مهاجمان را محاصره كردند اما لحظاتي بعد يك عامل انتحاري خود را در محل درگيري منفجر كرد كه بر اثر آن دو تن از ‏نيروهاي مرزباني كشته وسه تن ديگر نيز زخمي شدند. ‏
تا غروب روز دوشنبه هيچ گروهي مسئوليت اين حمله را به عهده نگرفت اما كارشناسان با توجه به نوع و مكان حمله، آن را به داعش نسبت مي‌دهند. مصطفي الاني تحليلگر عراقي مسائل امنيتي كه با وزارت كشور عربستان ارتباط نزديكي دارد به رويترز گفت كه استفاده از عمليات انتحاري نشان مي‌دهد كه اين كار توسط داعش صورت گرفته است. از طرف ديگر، اين حمله در پست مرزي صواف واقع در حدود 40 كيلومتري شهر كوچك عرعر، در استان الانبار رخ داد. اين استان يكي از مراكز اصلي شبه‌نظاميان قرار دارد كه مناطق عمده آن در حال حاضر در كنترل گروه تروريستي داعش قرار دارد.  حمله روز دوشنبه تنها پس دو روز آن صورت گرفت كه عربستان سعودي اعلام كرد كه بازگشايي سفارت خود را در بغداد مورد ارزيابي قرار مي‌دهد. خبرگزاري رسمي عربستان به نقل از يك مقام وزارت خارجه اين كشور روز شنبه اعلام كرد كه براساس توافق مقامات عربستان و عراق، هيئتي از اين كشور اين هفته به عراق خواهد رفت تا مقدمات بازگشايي سفارت رياض در بغداد و افتتاح كنسولگري عربستان در اربيل (مركز كردستان عراق) را فراهم كند. روابط عربستان و عراق از سال 1990 پس از حمله صدام حسين به كويت و عربستان قطع شد و از آن زمان تاكنون روابط ديپلماتيك ميان دو كشور حتي پس از سرنگوني رژيم صدام هم احيا نشد. رسانه‌ها گزارش دادند، اعضاي هيئت سعودي شب يك‌شنبه وارد بغداد شدند. حمله داعش تنها چند ساعت پس از ورود هيئت عربستان به بغداد باعث شده‌ تا بعضي كارشناسان از احتمال وجود ارتباط بين اين دو مسله حرف بزنند. فيليپ اسميت محقق دانشگاه مريلند امريكا و تحليلگر مسائل امنيتي خاورميانه در صفحه تويتر خود نوشت: «اگر داعش اين حمله را انجام داده باشد مي‌تواند پاسخي به بازگشايي سفارت در بغداد و حاوي پيام‌هاي سال جديد [ميلادي] براي رياض باشد.»
   اخبار ضد و نقيض
حمله داعش همچنين با بستري شدن ملك عبدالله پادشاه عربستان سعودي در بيمارستان همزمان شده است. اخبار ضد و نقيضي درباره سلامتي ملك عبدالله كه از روز چهارشنبه گذشته بستري شده، منتشر مي‌شود.  به گزارش فارس، برخي منابع خبري نامعتبر از خبر مرگ و برخي ديگر از به اغما رفتن او خبر داده‌اند اما هيچ يك از اين اخبار از جانب منابع نزديك به عربستان نيز تأييد نشده است. از طرفي ديگر، بنا بر گزارش خبرگزاري رويترز، «سلمان بن عبدالعزيز» وليعهد عربستان، در جلسه روز دوشنبه شوراي وزيران، مدعي شد كه حال پادشاه خوب است. اما ديوان پادشاهي عربستان، بعد از دو روز از آخرين بيانيه درباره وضعيت شاه، هنوز خبر جديدي اعلام نكرده است.  
  آنكارا حرفي از بركناري اسد نمي‌زند
با اينكه تركيه مواضع تندي را از مدت‌ها پيش در قبال دولت بشار اسد در پيش گرفته و همواره بركناري وي را شرط هرگونه مذاكراتي دانسته است اما اخيرا با وقوع رخدادهاي جديد در منطقه و انعطاف‌پذيري برخي كشورهاي اروپايي در برابر نظام بشار اسد، تركيه نيز كمي انعطاف‌پذيري به خرج داده و ديگر بركناري اسد را شرط مذاكرات نمي‌داند. به گزارش ايسنا، به نوشته روزنامه الاخبار لبنان، از بين تمامي كشورهاي مرتبط با بحران سوريه تنها تركيه است كه بدون اتخاذ استراتژي واضح و نهايي باقيمانده است. اما هر روز تغييرات زيادي در منطقه در حال رخ دادن است.   براساس اين گزارش، از يك‌سو عربستاني‌ها و امريكايي‌ها به سمت تركيه متمايل شده‌اند تا آنكارا را به پيوستن به استراتژي خود در سوريه، مصر و عراق تشويق كنند و ماهيت روابطش را با ايران روشن كنند. امريكايي‌ها و عربستاني‌ها در واقع آمادگي زيادي براي گسترش نقش منطقه‌اي تركيه از جمله تحقق سازش با مصر نشان داده‌اند.  همچنين غرب و عربستان از تركيه مي‌خواهند تا دست از استراتژي يكجانبه‌اي كه در قبال پرونده‌هاي داغ منطقه در پيش گرفته، بردارد. الاخبار نوشته است، رخدادهاي زيادي به وقوع پيوست كه تركيه را مجبور مي‌كند تا از مواضع خود پا پس بكشد. اول اينكه دستگاه‌هاي آنكارا كه با بحران سوريه مرتبط هستند سخن گفتن از بركناري نظام بشار اسد را محال مي‌دانند و آنكارا با مواضع ديپلماتيكي از سوي برخي پايتخت‌هاي غربي و عربي مواجه شده كه نشان‌دهنده موافقت با ابقاي بشار اسد است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار