ما ايرانيها بعد از ازدواج بخش مهمي از زندگي و روحيهمان با ورود بچه جهت ميگيرد. خواسته يا ناخواسته ورود هر بچهاي به زندگي زوجهاي جوان رنگ ديگري ميدهد، رنگ و رويي كه همه ما كاملاً با آن آشنا هستيم. زن و شوهري كه بچهدار ميشوند ديگر از ولخرجي و خوشگذرانيهاي تكي يا رفاقتي حرفي نميزنند چون ميدانند آرامش بچهشان مهمتر از خودشان است. پدر و مادر جوان با ورود بچه ميپذيرند كه بخش مهمي از هزينههاي اضافي زندگيشان را حذف كنند و با آيندهنگري مقتصد زندگي كنند. حتي با ورود بچه به جمع ديگر خبري از بحثها، مجادلهها و تنشهاي قبل نيست چون ميدانند ممكن است در حين عصبانيت از كوره دربروند، حرفي بزنند يا رفتاري كنند كه روي بچه تأثير بد بگذارد پس خودكنترلي جزء جدانشدني زندگي پدر و مادرهاي جوان ميشود. از طرف ديگر هر پدر و مادري براي تربيت صحيح فرزندش تلاش ميكند روي رفت و آمد با خانوادههايي كه ميداند روي رفتار و منش زندگي فرزندش تأثير ميگذارد فكر كند و به اصطلاح خودمان، دستچين شده مراوده كند.
پدر جوان با ورود بچه به جمع خانواده ميپذيرد كه خوشيهايش را بايد از اين پس بيشتر از ديروز در جمع زن و فرزندش بگذراند و مادر جوان هم ياد ميگيرد كه در كنار جلب رضايت همسرش بايد بيشتر از گذشته به فكر عضو جديد باشد. فرزندان در واقع فرصتهاي سرمايهگذاري كمريسك هر خانواده هستند.
شما اگر بتوانيد به شكلي درست از درآمدهاي اقتصادي، لحظههاي فراغت، داشتههاي معنوي و عادتهاي رفتاريتان در جهتي درست روي فرصت فرزندتان سرمايهگذاري كنيد ميتوانيد اميدوار باشيد كه يك نيروي كار جوان و فرزند صالح پربازده براي جامعه تربيت كردهايد.
اگر يك خانواده بتواند به موقع بچهدار شود و از فرصتهايي مثل حوصله و آرامشي كه در دوران جواني در اختيار دارد استفاده درست كند ميتوان اميدوار بود كه فرزند دختر اين خانواده يك مادر ايدهآل براي تشكيل يك زندگي موفق باشد و اگر اين فرزند پسر باشد همه مطمئن خواهند بود كه او از عهده مسئوليتهاي زندگياش در آينده به خوبي برآيد. فرزندآوري و فرزندپروري در واقع يك معادله است كه با ورود يك عضو جديد در نگاه خرد، چندين مجهول آن در سطح خانواده حل ميشود و در نگاه كلي و كلانتر بخش مهمي از مشكلات فعلي و آينده جامعه حل خواهد شد.
خلاصه كلام اينكه نمك زندگي هر زوج جواني بدون شك بچه است و اين نمك سد محكمي در مقابل بسياري از مشكلات زندگي مشترك است پس مانع ورود اين گلوله نمك به زندگيتان نشويد.