کد خبر: 670880
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹
رادني كينگ سياهپوست امريكايي اهل لوس‌آنجلس بود كه سوم مارس 1991 به دست مأموران پليس در يك بزرگراه متوقف شد و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت
نعمان رحيمي
رادني كينگ سياهپوست امريكايي اهل لوس‌آنجلس بود كه سوم مارس 1991 به دست مأموران پليس در يك بزرگراه متوقف شد و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. تصاوير ضرب و شتم او به سرعت اعتراض سياهپوستان را برانگيخت و شورشي در چند ايالت به راه افتاد تا آن كه رادني در تصاوير تلويزيوني ظاهر شد و ضمن دعوت به آرامش فرياد زد:«نمي‌توانيم با هم كنار بياييم؟.» چيزي نگذشت كه اين گفته رادني به زبان عمومي راه يافت و مبدل به مثل شد اما نتوانست زخم كهنه نژادپرستي را در امريكا درمان كند. اكنون 23سال بعد، بار ديگر اين زخم سر باز كرده و مايكل براون 18 ساله را به كام مرگ كشانده است. اعتراضات نسبت به قتل براون هم مثل موارد قبل از شهر فرگوسن به ديگر شهرهاي ايالت ميسوري و بعد به واشنگتن و نيويورك توسعه يافت و بار ديگر نژادپرستي در امريكا را در معرض ديد جهاني قرار داد.
 
 نماد بارز نژادپرستي
اگر به دنبال نماد بارزي از نژادپرستي امريكايي باشيم بي‌شك، شهر سنت لوئيس اين ايالت بهترين نمونه براي چنين چيزي است كه محصول اين نژادپرستي به روشني در فرگوسن واقع در منطقه شمالي اين شهر ديده مي‌شود. سياهپوستان تا اواخر 1940 حق سكونت در نزديكي شهر سنت‌ لوئيس را نداشتند و وقتي كه به دليل نياز سفيدپوستان براي سكونت در حومه شهر ايجاد شد، سياست منطقه‌بندي اعمال شد كه سياهپوستان را از سكونت در بسياري از مناطق حومه اين شهر محروم مي‌كرد. تنها منطقه فرگوسن مصون از اين سياست مانده بود و همين امر نيز باعث شد تا سياهپوستان براي سكونت به آن منطقه بروند و با عزيمت آنها به اين منطقه رفته رفته نسبت سياهپوستان به سفيدپوستان در اين منطقه افزايش يافت. سفيدپوستان تا دهه 80 قريب به 85 درصد جمعيت فرگوسن را تشكيل مي‌دادند در حالي كه 14درصد سياهپوست بودند اما در 2010 اين نسبت مبدل به 60 درصد سياهپوست و 29 درصد سفيدپوست شد. با وجود اكثريت سياهپوست اما همچنان اين سفيدپوستان هستند كه اداره فرگوسن را در دست دارند زيرا شهردار، رئيس پليس شهر، پنج نفر از اعضاي شوراي شهر و اكثريت هيئت مديره مدرسه شهر سفيدپوست هستند. جالب اينجا است كه از ميان 53 افسر پليس در فرگوسن تنها سه نفر آنها سياهپوست هستند و كنترل اداره پليس در اين شهر موجب رفتار تند نژادپرستانه افسران و مأموران پليس با سياهپوستان بوده چراكه 86 درصد توقف اتومبيل‌ها مربوط به رانندگان سياهپوست مي‌شود كه در 93 درصد منجر به بازرسي اتومبيل‌هاي آنها مي‌شود.

   نژادپرستي ريشه‌دار
الحاج مالك الشهبازي، نوه مالكوم ايكس، معتقد است كه امريكايي‌هاي آفريقايي‌تبار به دليل سيستم ناعادلانه حاكم در اين كشور به راحتي به قتل مي‌رسند، بدون آن‎كه قاتلان آنان مورد مجازات قرار گيرند. اين حرف نشان مي‌دهد كه شرايط امروز امريكا همانند دوران زندگي ايكس در دهه1960، از نژادپرستي دور نشده و البته آمار و ارقام هم مؤيد چنين چيزي است. در حالي كه ميانگين درآمد يك خانواده سفيد پوست 20 برابر درآمد خانواده سياهپوست است و اين توزيع ناعادلانه ثروت با سيستم قضايي و پليسي امريكا به شدت محافظت مي‌شود. جمعيت سياهپوست امريكا اقليت 13 درصدي اين كشور را تشكيل مي‌دهد اما قريب به نيمي از زندانيان اين كشور از ميان همين اقليت كوچك هستند كه در مواردي به دليل جرايم بسيار جزئي محكوم به سنگين‌ترين مجازات‌ها مي‌شوند. يك سياهپوست در 30 مي‌2013 به دليل دزديدن يك بسته گوشت از مغازه‌اي به قيمت 35 دلار در ايالت تگزاس به 50 سال زندان محكوم شد و بنا بر گزارش سناي امريكا در 2012، سياهپوستان از دسامبر 2007 تا سپتامبر 2012 نسبت به سفيدپوستان و در جرايم مشابه متحمل حبس‌هاي بسيار طولاني‌تر شده‌اند. سازمان ديده‌بان حقوق بشر در گزارش 2 مارس 2009 و با استناد به آمار پليس فدرال امريكا، اف بي‌آي، نسبت به سياست نژادپرستانه در مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد:«نزديك به سه دهه مي‌شود كه سياهان با ميزان بالاتري نسبت به سفيد‌ها به اتهام مواد مخدر بازداشت مي‌شوند، با آنكه با نسبت تقريباً مساوي در قانون شكني سهيمند.» شايد لويز تايلر نمونه آشكار اين سياست نژادپرستانه در سيستم قضايي و پليس امريكا باشد. او 16 سال داشت كه به جرم آتش‌ زدن هتل پوينر در شهر توكسن به 28 بار حبس ابد محكوم شد در حالي كه شواهد نشان مي‌داد او در زمان آتش‌سوزي در حال كمك به مردم بوده است. تايلر روز سوم آوريل 2013 و بعد از تحمل 40 سال حبس و به دليل «نبود مدارك كافي و شاهد‌عيني» از زندان آزاد شد. كورنيليوس دوپري هم جرياني مشابه تايلر داشت با اين تفاوت كه حدود 30 سال متحمل حبس شد تا بيگناهي او اثبات شود.

   اوباما و نژادپرستي
با شروع رياست جمهوري باراك اوباما در ژانويه 2009 اين تصور پيش آمد كه بالاخره زمان تغيير در نژادپرستي امريكايي رسيده چون سرانجام يك سياهپوست راهي كاخ‌سفيد شد. اين تصور خوش‌بينانه‌اي بود كه آن موقع ايجاد شد اما قتل براون پنج سال بعد از آن موقع نشان داد كه نژادپرستي بسيار ريشه‌دارتر از اين است كه ورود فردي سياهپوست به كاخ سفيد بتواند تغييري در آن ايجاد كند. واقعيت امر اين است كه نژادپرستي چنان در جامعه امريكا ريشه دوانده كه حتي اوباما به عنوان رئيس‌جمهور نيز نمي‌تواند كاري انجام دهد و عكس‌العمل او در جريان اخير هم نشان داد كه او بيشتر در خدمت سيستم موجود است تا فردي كه بخواهد تغييري ايجاد كند. انتشار ويدئويي از براون توسط پليس سنت لوئيس و اعلام وضعيت فوق‌العاده توسط فرماندار ايالت ميسوري نشان مي‌دهد كه سيستم حاكم به جاي مسئوليت‌پذيري، پيگيري منصفانه اتفاق و محاكمه قاتل تنها به دنبال تخريب شخصيت براون يا به عبارت ديگر، اعمال سياست نژادپرستي خود است. به دليل همين سياست است كه رادني شكسپير، استاد اقتصاد از لندن، مي‌گويد:«امريكا مملو از نژادپرستي نهادينه شده است. علت اين مسئله اين است كه امريكايي‌هاي آفريقايي‌تبار از نظر بهداشت، مسكن، آموزش و بيكاري در آمارها در پايين‌ترين سطح قرار دارند. اما اين افراد در آمار كساني كه غير مسلح بوده و به ضرب گلوله كشته مي‌شوند در صدر قرار دارند.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
mohammad
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۴
0
0
مرگ بر نژادپرستی.درود برهمه مردم آزاده چه سیاه و چه سفید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار